Wedstrijdverslag:
GS Hoboken Ster – ADLS AC Flémalle

Vanavond kwam GS Hoboken Ster eindelijk weer in actie voor eigen publiek. Het leek wel een eeuwigheid geleden. De schuld van de pandemie en een voortijdig afgebroken competitie. In het fraai opgesmukte sportcomplex Sorghvliedt mochten de goud-zwarten aan de bak tegen ADLS AC Flémalle. Met drie nieuwe gezichten in de kern: Vinnie Frans, Mohamed El Mokhtari en Amin Kabir.

Het coronavirus steekt opnieuw de kop op

Het kampioenschap 2021-2022 (met slechts 13 clubs in de hoogste afdeling) ging op 3 september jl. van start maar het coronavirus strooide hier en daar roet in het eten: onze thuiswedstrijd tegen Colombus Wemmel werd in elk geval (op vreemde wijze) uitgesteld. Vorige vrijdag op bezoek bij AS Bati-Mat Schaarbeek behaalden onze kleuren een zuinige zege (1-2) dankzij de zware linker van Zakaria Akatouf.

Rustig meesterschap

GS Hoboken Ster drong de fluohemden vanaf het eerste fluitsignaal met de rug tegen de muur maar het rustige meesterschap kwam niet dadelijk tot uiting op het scorebord. Meerdere pogingen waren niet gekadreerd of stuitten op de ledematen van Julien Creppe. Het was wachten tot in de 12′ vooraleer Amin Kabir van kortbij de verdiende openingstreffer in het mandje kon deponeren (1-0). De bezoekers bleken vooralsnog niet in staat om weerwerk te bieden zodat Laurens Plees haast voortdurend werkeloos mocht toekijken. Opnieuw slaagden de Hobokenaars er niet in om een resem mogelijkheden te verzilveren al dient gezegd dat het tempo iets te laag lag om de Luikse verdediging echt uit verband te rukken. Toch had een vrijschop van Hicham Channouf, een doorbraak en een vluchtschot van Amin Kabir, een trap uit de draai van Mohamed El Mokhtari alsook een kogel van Zakaria Akatouf meer mogen opleveren, terwijl Adriano Chiaravalle zich stilaan ontpopte tot draaischijf in het Hobokense kamp. Vlak voor de rust schonk deze laatste een assist aan Amin Kabir die de bal grandioos controleerde en meteen onhoudbaar uithaalde  (2-0). Niettemin keerde de thuisploeg met een magere voorsprong naar de kleedkamers terug, het aantal doelkansen in acht genomen.

Heftig duel

Bij de aanvang van het tweede bedrijf ging GS Hoboken Ster koortsachtig op zoek naar het derde geruststellende doelpunt. Maar beet zich de tanden stuk op een hardnekkige opponent. En wat wellicht niemand had verwacht, gebeurde toch: in een tijdsspanne van amper vijf minuten hees ADLS AC Flémalle zich op gelijke hoogte dankzij twee zeldzame tegenaanvallen, beurtelings afgewerkt door Rachid Jaafar en Nourdine Nalbou (2-2). Verbijstering alom!

Onze jongens reageerden furieus: Julien Creppe kon een droge knal van Adriano Chiaravalle niet vasthouden, de toegesnelde Hicham Channouf trapte in de herneming staalhard binnen (3-2). Wat daarop volgde was een Hobokens bombardement, maar de Luikenaars gingen niet door de knieën.

De ontmoeting mondde nu uit in een heftig duel, vergezeld van een geel karton voor Amine Alcabir, vijf blauwe kaarten voor elke partij en … zowaar de gelijkmaker van Laurent Père (3-3)!

In de bloedstollende allerlaatste minuut zou GS Hoboken Ster het laken dan toch naar zich toetrekken: een overtreding op Hicham Channouf gaf Zakaria Akatouf de gelegenheid om de overwinning vanop negen meter uit de brand te slepen (4-3). Een zege die reeds veel vroeger in de wedstrijd probleemloos haar beslag had moeten krijgen…

Volgende (thuis)wedstrijd

Aanstaande vrijdag reist GS Hoboken Ster naar de omnisporthal van Beyne-Heusay waar Atlas Liège haar opwachting maakt. Met de komst van Herstal 1453 wordt op vrijdag 15 oktober om 21:15 uur in onze vertrouwde omgeving andermaal de confrontatie met een Luikse tegenstander aangegaan.

Wedstrijdfiche

GS Hoboken Ster: Laurens Plees (d), Vinnie Frans (d), Mustapha Aabbassi (k), Adriano Chiaravalle, Amin Kabir, Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Mohamed El Mokhtari, Yannis Van Parys, Zakaria Akatouf, coaches Karim Akajoua, Arben Mamusha en Wim Rooms.

ADLS AC Flémalle: Julien Creppe (k+d+coach), Amine Alcabir, Hakim Chemlal, Rachid Jaafar, Abdessadek Meraihi, Nourdine Nalbou, Laurent Père, Anthony Piccoli, Allan Schneider en assistent-coach Didier Bernard.

Doelpunten: 12′: Amin Kabir (1-0); 29′: Amin Kabir (2-0); 41′: Rachid Jaafar (2-1); 46′: Nourdine Nalbou (2-2); 48′: Hicham Channouf (3-2); 58′: Laurent Père (3-3); 60′: Zakaria Akatouf (4-3).

Gele kaarten: 55′: Amine Alcabir.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Johan Vanderlinden & Joel Remy.

GS Hoboken Ster B (provinciale competitie)

In de vooravond wonnen onze beloften overtuigend de districtsderby versus JFS Hoboken (4-0).