Wedstrijdverslag:
SO Jeunes Dour – GS Beobank Hoboken Ster

Ook de tweede opeenvolgende trip naar Henegouwen heeft GS Beobank Hoboken Ster zonder kleerscheuren overleefd. En won ditmaal met nog ruimere cijfers…

Kansen bij de vleet

Sainte-Odile Jeunes Dour vierde onlangs haar tienjarig bestaan, is bezig aan haar tweede seizoen bij de elite en gaat er met een jonge kern alles aan doen om zich te handhaven. Dat was vanavond erg duidelijk want de thuisploeg trok haar gereputeerde opponent onverschrokken tegemoet. Een vrijschop van Adriano Poli belandde op het dwarshout en Ayoub Belasfar vuurde een unieke mogelijkheid tegen de staak. Maar de Hobokenaars namen snel de fakkel over en creëerden kansen bij de vleet: een diep balletje van Adriano Chiaravalle tot bij Mustapha Aabbassi die op het deklat besloot, enkele kogels van Yannis Van Parys, een zware dreun van Hicham Channouf op de paal en wederom Mustapha Aabbassi met een pegel nipt naast na knap voorbereidend werk van Zakaria Akatouf. Het verdiende goud-zwarte doelpunt kwam tot stand met de hulp van Ayoub Belasfar. Die bezondigde zich aan een trekfout op Khalid Amzil, incasseerde hiervoor een geel karton, Zakaria Akatouf schoof de vrije trap kurkdroog binnen (0-1). Een magere voorsprong bij de rust, al dient gezegd dat het kleine en smalle terrein onze spelers parten speelde.

Van spanning naar bevrijding

GS Beobank Hoboken Ster keerde met volle overtuiging uit de kleedkamers terug. Zakaria Akatouf nam Tommy Duvivier tegenvoets te grazen (0-2) maar Adriano Poli, zoon van de Dourse coach en sportschepen Patrick Poli, maakte kort daarop dankbaar gebruik van een slordige uittrap van Laurens Plees om de spanning weer in de wedstrijd te pompen (1-2). Een blunder van de Hobokense portier, die hij dadelijk wist recht te zetten dankzij een sublieme redding bij twee stevige pogingen van de alomtegenwoordige Adriano Poli. Aan de overzijde keilde Hicham Channouf een voorzet van Mustapha Aabbassi rakelings voorbij het kader, terwijl Bilal Errahmouni vanwege protest een gele sanctie opliep. Maar de spanning, nog aangedikt door de wetenschap dat elk van beide partijen vijf blauwe kaarten op haar conto telde, zou plaatsruimen voor een schitterende en bevrijdende apotheose. Eerst vond Khalid Amzil de SO-doelman op zijn weg na een vernietigende penetratie van Hicham Channouf en lanceerde deze laatste even later een poeier tegen de onderkant van de liggende balk. Het was echter een splijtende dribbel van Bilal Errahmouni waarmee de vrijstaande Mustapha Aabbassi de gelegenheid kreeg de bal in de touwen te jagen (1-3). Vlak voor het eindsignaal deed ook Laurens Plees zijn duit in het zakje met een verre worp naar de geïsoleerde Khalid Amzil die het projectiel onmiddellijk panklaar legde voor de goed gevolgde Mustapha Aabbassi. Onze kapitein trof opnieuw raak (1-4). Derde zege op rij!

Beeldverslag

Een samenvatting van deze ontmoeting en enkele interviews kan u respectievelijk vanaf zondagavond en maandag bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Wedstrijdfiche

SO Jeunes Dour: Tommy Duvivier (d), Rodrigue Duvivier (d), Jamal El Madani (kpt), Thomas Demol, Hieronym Renard, Arno Celsy, Hichem Guitoun, Adriano Poli, Ayoub Belasfar, Nathan Durieux, coaches Patrick Poli en Marvin Florio.

GS Beobank Hoboken Ster: Laurens Plees (d), Michael Lauwers (d), Mustapha Aabbassi (kpt), Tom Blommaerts, Bilal Errahmouni, Yannis Van Parys, Adriano Chiaravalle, Zakaria Akatouf, Hicham Channouf, Khalid Amzil, coaches Karim Akajoua, Arben Mamusha en Wim Rooms.

Doelpunten: 26′: Zakaria Akatouf (0-1); 31′: Zakaria Akatouf (0-2); 34′: Adriano Poli (1-2); 58′: Mustapha Aabbassi (1-3); 59′: Mustapha Aabbassi (1-4).

Gele kaarten: 26′: Ayoub Belasfar; 53′: Bilal Errahmouni.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Maxime Duret & Adrien Clerbois.

Luiks bezoek

Eerstkomende vrijdag om 21:15 uur treden onze jongens voor eigen publiek in het strijdperk tegen LACHS AHL Liège (ex-Engie CHU Liège) dat momenteel, samen met GS Beobank Hoboken Ster en vier andere clubs, ongeslagen het klassement aanvoert.

GS Beobank Hoboken Ster B

Afgelopen maandag debuteerde onze B-ploeg in eerste provinciale met een nederlaag bij United ’76 Luchtbal (7-4).