Wedstrijdverslag:
GS Hoboken Ster – BSEP Futsal Morlanwelz

GS Hoboken Ster won op 10 en 24 maart de belangrijke uitwedstrijden, respectievelijk bij FT Galaxy-Aalst (3-7) en CB Futsal Jette Bxl Cap (0-3). Ook onze naaste belager BSEP Futsal Morlanwelz liet inmiddels geen steek vallen. Vanavond was D-Day aangebroken! Uitgerekend op de laatste competitiedag stonden de twee clubs tegenover elkaar met de kampioenstitel als inzet. Met drie punten voorsprong aan de leiding in het klassement, voldeed voor de thuisploeg een gelijkspel om de promotie naar de topklasse af te dwingen…

Spetterende intro

De presentatie van beide teams ging gepaard met een feeërieke klank- en lichtshow. Vervolgens zorgden de ex-Beerschotters Nicky Schippers en Jean Rylant voor de symbolische aftrap waarmee deze beslissende wedstrijd met een paars-wit randje werd getooid. Dit alles bracht de honderden toeschouwers alvast in opperbeste stemming…

Twee Hobokense gezichten

GS Hoboken Ster speelde als het ware twee matchen. Te weinig overtuiging voor de rust, gedreven enthousiast na de hervatting. Eindigend in een thriller van formaat. In de beginperiode namen onze (te zelfzekere?) jongens een afwachtende houding aan. Dat zou zuur opbreken. Morlanwelz maakte hiervan immers gretig gebruik. In de 3′ kreeg Jesus Gualda Serrano ongehinderd de tijd om een hoekschop van Tiago Carpes De Bail rustig te controleren en de bal in de benedenhoek te schuiven (0-1). Drie minuten later profiteerde ex-GS’er Adriano Chiaravalle van Hobokens balverlies om doodleuk alleen op avontuur te gaan en Vinnie Frans voor de tweede keer het nakijken te geven (0-2). Eindelijk ontwaakten de Hobokenaars uit de impasse maar zij moesten optornen tegen een bijzonder goed georganiseerde Henegouwse verdediging. En dan was het nog oppassen geblazen voor de counter. Vinnie Frans voerde enkele spectaculaire reddingen uit maar werd net voor de kampwisseling nogmaals geklopt door toedoen van z’n overbuur: een langgerekte uitworp van Clodoaldo Redivo belandde in de loop van Sebastiano Canaris die onze goalie met een magistraal opwippertje verschalkte (0-3). Seconden later besloot Hicham Channouf een weergaloze dribbel overhoeks in doel (1-3). Geen 0-3 maar 1-3 bij de pauze dus. Het scheelde een hele slok op de borrel.

Wellicht had coach Karim Akajoua z’n krijgers in de kleedkamer stevig de levieten gelezen want zij verschenen in een totaal andere gedaante weer aan de aftrap. Met een heleboel wilskracht, veel “Sturm und Drang” en een enorme geestdrift, werd de achtervolging ingeluid. Yannis Van Parys zag een splijtend ééntweetje met Imad Amazou in laatste instantie op een sisser uitdraaien, in de 24′ kon hij een onweerstaanbare penetratie met een fenomenale kogel bekronen (2-3), gevolgd door twee nieuwe inspanningen die in het zijnet uitstierven. Het bikkelharde gevecht zou naar een ultraspannend spektakel evolueren met alle ingrediënten die het zaalvoetbal zo aantrekkelijk maken. De bezoekers hanteerden al te dikwijls de grove borstel en kreunden stilaan onder een zware foutenlast, met inbegrip van enkele gele kaarten en zelfs een uitsluiting. Op schitterende wijze knalde Yannis Van Parys vanuit een uiterst scherpe positie de bordjes in evenwicht (3-3). Maar een verbluffend doelpunt van de behendige Sebastiano Canaris verstomde het lokale gejuich (3-4). Tot overmaat van ramp slaagde Yannis Van Parys er niet in om een tienmeter te benutten. Mustapha Aabbassi bracht z’n ploeg echter opnieuw langszij middels een subliem afstandsschot (4-4). Kort daarop miste onze kapitein een huizenhoge kans op een assist van Mohamed El Mokhtari en kon Zakaria Akatouf een tienmeter evenmin verzilveren. Met Tiago Carpes De Bail afwisselend als meespelende doelman poogde de tegenstander alsnog het tij te keren. Mustapha Aabbassi lukte evenwel een interceptie en stuurde het projectiel in de verlaten kooi (5-4). Z’n neef Mohamed trok GS Hoboken Ster helemaal over de streep toen hij de derde tienmeter wel voorbij Clodoaldo Redivo in de netten joeg (6-4). Dubbel en dik verdiend. Tijdens de bloedstollende slotminuten kwam het moedige BSEP Futsal Morlanwelz nog wel op gelijke hoogte (6-6) maar daar hield het mee op. Bij het eindsignaal werd het veld bestormd door de uitzinnige Hobokense aanhang. Carnaval in sportcentrum Sorghvliedt. Wat een onvergetelijke vertoning! Wat een kampioenenploeg!

Bedankt!

GS Hoboken Ster heeft in z’n rijke geschiedenis alweer een memorabele stap gezet. Straks komen de goud-zwarten in de Elite-afdeling van de KBVB Futsal terecht, waar zij de confrontatie zullen aangaan met de “groten” van het nationaal zaalvoetbal. Daarvoor feliciteren we niet alleen onze fantastische spelers en hun staf, de vele medewerkers op alle niveaus van de vereniging verdienen eveneens een dikke pluim. En niet te vergeten: de GSHS-aanhang en onze sponsors willen we hier uitermate danken voor hun volgehouden steun!

Beeldverslag

Een samenvatting van deze historische partij (inclusief interview met Karim Akajoua, Mirko Gajanovic en Mohamed Aabbassi), geproduceerd door BeL Média, kan u vanaf maandag bekijken op onze website (www.gshoboken.be) onder de rubriek “Nieuws” – beeldverslagen alsmede op onze facebookpagina (https://www.facebook.com/GSHoboken Ster).

Wedstrijdfiche

  GS Hoboken Ster: Vinnie Frans (d), Laurens Plees (d), Mustapha Aabbassi (k), Adil Laksir, Anass Achbari, Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mirko Gajanovic, Mohamed Aabbassi, Mohamed El Mokhtari, Yannis Van Parys, Zakaria Akatouf, coaches Karim Akajoua, Arben Mamusha, Wim Rooms en Adil Talhaoui.

  BSEP Futsal Morlanwelz: Clodoaldo Redivo (d), Rachid Lamalan (d), Giovanni Canaris (k), Alejandro Arriazu Asensio, Tiago Carpes De Bail, Sebastiano Canaris, Jesus Gualda Serrano,  Roberto Wagner Bezerra Do Carmo, Camillo Siciliano, Dylan Amelot, Luca Cordier, Adriano Chiaravalle, Atilio Canaris en coaches Rosario Persichetti en Vincent Cordier.

Doelpunten: 3′: Jesus Gualda Serrano (0-1); 6′: Adriano Chiaravalle (0-2); 20′: Sebastiano Canaris (0-3); 20′: Hicham Channouf (1-3); 24′: Yannis Van Parys (2-3); 27′: Yannis Van Parys (3-3); 29′: Sebastiano Canaris (3-4); 33′: Mustapha Aabbassi (4-4); 38′: Mustapha Aabbassi (5-4); 38′: Mohamed Aabbassi (6-4); 39′: Jesus Gualda Serrano (6-5); 40′: Dylan Amelot (6-6).

Gele kaarten: 19′: Hicham Channouf; 24′: Adriano Chiaravalle; 24′: Mohamed Aabbassi; 29′: Yannis Van Parys; 29′: Jesus Gualda Serrano; 39′: Vinnie Frans.

Rode kaarten: 26′: Alejandro Arriazu Asensio (2x geel).

Arbitrage: Stijn Lehembre & Dennis Delarbre.

U21 (2de nationale A)

Onze U21 besloten het seizoen met een overwinning tegen BSEP Futsal Morlanwelz (4-3) en legden beslag op een fraaie derde plaats in de eindrangschikking. Proficiat aan coach Adil Talhaoui en zijn discipelen!