Wedstrijdverslag:
GS Hoboken Ster – Futsal Team Elite Berchem

Vorige vrijdag kaapte GS Hoboken Ster in de imposante Sportarena Tolhuis een belangrijke driepunter weg ten nadele van Futsal Besiktas Gent (4-5). Op deze woensdagavond stond er nog een inhaalwedstrijd tegen Futsal Team Elite Berchem voor de boeg.

De linker van Imad

Beide ploegen traden elkaar met open vizier tegemoet. Rida Abdeljabbar miste de koelbloedigheid om een aarzeling in de Hobokense defensie af te straffen. De thuisploeg toonde zich efficiënter dankzij de linker van Imad Amazou. Eerst verlengde hij een intrap vanop de zijlijn van Hicham Channouf met de binnenkant van de linkervoet pardoes in de benedenhoek (1-0), kort daarop mocht hij nagenoeg ongehinderd alweer succesrijk met links uithalen (2-0). De bezoekers reageerden furieus maar GS Hoboken Ster nam gauw weer de teugels in handen. Mirko Gajanovic kogelde een afvallende bal in één tijd naast het kader, ook een uitgekookt ééntweetje met Mohamed Aabbassi eindigde op een sisser. Aan de overzijde moest Vinnie Frans bij de pinken zijn op een poging van Iliass El Alami Talbi en de Brusselse uitblinker Mohamed Ezziani. Een doorbraak van Hicham Channouf schonk Imad Amazou de gelegenheid om voor de derde maal raak te treffen, zijn pegel zoefde evenwel over de kooi.

Er werden in het middenveld vaak fanatieke duels uitgevochten, soms uitmondend in doelrijpe mogelijkheden. Zo kon Rida Benjaddar een balletje afsnoepen en alleen naar Vinnie Frans stormen, onze goalie gaf geen krimp. Ook een steal van Mohamed El Mokhtari bood Mirko Gajanovic een ideale scoringskans, zonder het gewenste gevolg. Aan het slot van de eerste speelhelft voerde FT Elite Berchem plots de druk hevig op en dat resulteerde warempel in een verrassend tegendoelpunt van Marithé Mfumu Buala Bruneil (2-1).

Dezelfde intensiteit

Het tweede bedrijf werd gekenmerkt door dezelfde woeste intensiteit als voor de kampwisseling, zij het dat GS Hoboken Ster kordater op het toneel verscheen. Imad Amazou wist zich op rechts gedecideerd door te zetten, Hicham Channouf joeg diens sublieme achterwaartse voorzet enig mooi hoog in de netten (3-1). Elite-doelman Bilal Akar trok driftig mee in de aanval, speelde de bal ter hoogte van de middencirkel stuntelig in de voeten van Imad Amazou die het projectiel jammerlijk naast de gapende doelmond mikte. In de 24′ worstelde Zakaria Akatouf zich voorbij de laatste verdediger maar werd net voor de penaltyzone neergesabeld door Rida Abdeljabbar. Geel voor de boosdoener, de vrijschop leverde geen vergelding. De goud-zwarten zwaaiden nu helemaal de plak, talloze doelkansen bleven helaas onbenut. In het heetst van de strijd liet Mohamed Aabbassi zich betrappen op een gele overtreding. Het Hobokense meesterschap werd in de 35′ dan toch geconcretiseerd: op een assist van de doortastende Mohamed El Mokhtari vuurde Yannis Van Parys zijn vijfentwintigste competitiedoelpunt vanuit een scherpe positie in het dak van de tent (4-1). Seconden later bekroonde Mohamed El Mokhtari zijn glansrol met een onhoudbare en prachtige halve omhaal (5-1), terwijl Bilal Akar bijna werd geklopt door een krachtige uittrap van zijn overbuur. Voorafgegaan door een geel karton aan het adres van een mokkende André Philip Guedes Fernandes, kon FT Elite Berchem in de allerlaatste minuut de verliescijfers wat milderen met de onvrijwillige hulp van Zakaria Akatouf (5-2). Deze own-goal wierp echter geen smet op de ronduit schitterende collectieve prestatie van onze jongens…

De ontknoping nadert

Het kampioenschap nadert stilaan zijn ontknoping. Met zes punten voorsprong in het klassement op naaste concurrent BSEP Futsal Morlanwelz (dat weliswaar één match minder telt) volgen thans twee cruciale uitwedstrijden bij FT Galaxy-Aalst (10 maart) en CB Futsal Jette Bxl Cap (24 maart) waar we ons geen misstap kunnen veroorloven. Afhankelijk van de resultaten van de twee titelkandidaten, lijkt het niet denkbeeldig dat de laatste competitiewedstrijd op vrijdag 31 maart a.s. om 21:15 uur in eigen huis tegen voornoemde rivaal wel eens beslissend zou kunnen worden voor de promotie naar de hoogste afdeling. Hoe dan ook hopen wij de GSHS-fans in grote getale te mogen verwelkomen!

Wedstrijdfiche

  GS Hoboken Ster: Vinnie Frans (d), Laurens Plees (d), Mustapha Aabbassi (k), Adil Laksir, Anass Achbari, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mirko Gajanovic, Mohamed Aabbassi, Mohamed El Mokhtari, Yannis Van Parys, Zakaria Akatouf, coaches Karim Akajoua, Arben Mamusha, Wim Rooms en Adil Talhaoui.

  Futsal Team Elite Berchem: Bilal Akar (d), Ayman Jaêmaut (d), Mohamed Ezziani (k), Iliass El Alami Talbi, Rida Abdeljabbar, Mohamed Messad-Kouchiche, Marithé Mfumu Buala Bruneil, Redouane Haj Ben Yâli, Karim El Haddadi, André Philip Guedes Fernandes, Salaheddine Akrouh, Zouhir Gucha, coaches Yassin Qoriche, Ahmed Jilali en Youssef Iâbkrima.

Doelpunten: 3′: Imad Amazou (1-0); 4′: Imad Amazou (2-0); 20′: Marithé Mfumu Buala Bruneil (2-1); 21′: Hicham Channouf (3-1); 35′: Yannis Van Parys (4-1); 36′: Mohamed El Mokhtari (5-1); 40′: Zakaria Akatouf (og) (5-2).

Gele kaarten: 24′: Rida Abdeljabbar; 26′: Mohamed Aabbassi; 37′: André Philip Guedes Fernandes.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Tim Janssens & Hamza Haroui.

U21 (2de nationale A)

In de vooravond behaalden onze U21 een ruime en verdiende zege tegen FT Elite Berchem (7-1).