Wedstrijdverslag:
GS Hoboken Ster – CB Futsal Jette Bxl Cap

Vorige vrijdag leed een vertimmerd GS Hoboken Ster z’n eerste competitienederlaag (5-2) bij Fener Futsal Koekelberg in het niet bijster aantrekkelijke sportcentrum Victoria, gebouwd op de funderingen van een oud fabrieksgebouw. Met de komst van titelconcurrent CB Futsal Jette Bxl Cap stonden we vanavond in eigen huis andermaal oog in oog met een lastige Brusselse klant.

Paars-witte aftrap

De Beerschotvedetten Ilias Sebaoui en Thibaud Verlinden waren de eregenodigden die onder luid applaus de symbolische aftrap voor hun rekening namen.

Vinnie redt, Yannis scoort

Hoewel nog steeds geplaagd door de onbeschikbaarheid van een aantal titularissen, vertrok de thuisploeg gretig uit de startblokken met een drietal dotten van kansen. Maar zowel Mohamed El Mokhtari, Yannis Van Parys als Zakaria Akatouf genoten geen meeval bij de afwerking. Tegen de gang van het spel in, klommen de rood-zwarten in de 8′ verrassend aan de leiding toen Bilal Hachem iets te makkelijk in een zee van ruimte mocht duiken (0-1).

De Hobokenaars waren even van slag en ontsnapten aan een regelrechte ramp dankzij enkele fameuze reddingen van Vinnie Frans. In twee dolle minuten werd de achterstand volkomen omgebogen door de trefzekerheid van Yannis Van Parys: eerst nam hij een laterale vrijschop van Arber Shkodra in één tijd op de slof ((1-1), vervolgens zorgde hij voor de eindtoets na een flitsend driehoekje in samenwerking met Arber Shkodra en Mirko Gajanovic (2-1).

GS Hoboken Ster kon deze voorsprong tot aan de rust behouden, nadat Vinnie Frans zich met doodsverachting in de voeten van de penetrerende Zakaria Aibour had geworpen en Yannick Van Malderghem een gele kaart opliep voor een grove overtreding op Mustapha Aabbassi.

Walk-over

Drie minuten na de kampwisseling beleefden we het keerpunt in deze wedstrijd: een bijzonder heet standje voor de lokale kooi werd afgeslagen, Yannis Van Parys besloot de daaropvolgende tegenaanval vanuit een erg scherpe hoek met een heerlijke trap (3-1). De Brusselaars zouden deze klap niet meer te boven komen. In zowat alle geledingen werden zij overtroffen, de Hobokense machine draaide op volle toeren. En zo vond de klaarkijkende en lichtvoetige Arber Shkodra de vrijstaande Mohamed El Mokhtari die nummer vier in de netten deponeerde (4-1). Kort nadien incasseerden Yannis Van Parys en John Correa Velez een geel karton, terwijl CB-doelman Raoul Rodriguez Perez zich liet betrappen op handspel buiten z’n doelgebied: het kostte deze laatste niet alleen de uitsluiting, zijn team moest enige tijd verder met een mannetje minder. Uit deze situatie konden de gastheren één doelpunt puren, via Mirko Gajanovic (5-1). Na enkele incidenten op en naast het terrein stuurde het arbitrale duo beide partijen in de 35′ even naar de kleedkamers terug, ter afkoeling. Eens de gemoederen bedaard, ondernamen de ontredderde bezoekers alle denkbare pogingen om de pil te vergulden. Het mocht niet baten. Integendeel zelfs, er volgde zowaar een walk-over. Met goals van Arber Shkodra en Mustapha Aabbassi werd CB Futsal Jette Bxl Cap van de mat geveegd (7-1). Een te zwaar verdict misschien, maar op deze manier mogen onze jongens hun favorietenrol wel claimen…

Beeldverslag

Een samenvatting van deze ontmoeting (inclusief dubbelinterview met Vinnie Frans en Yannis Van Parys), geproduceerd door BeL Média, kan u vanaf maandag bekijken op onze website (www.gshoboken.be) alsmede op onze facebookpagina (https://www.facebook.com/GSHoboken Ster).

Programma jaarwisseling

Het laatste karwei uit de heenronde is beslist geen eindejaarsgeschenk: op 16 december a.s. wordt een geladen bezoek afgelegd aan BSEP Futsal Morlanwelz met de eerste plaats als inzet. Na de feesten start de terugronde met een thuiswedstrijd tegen RAAL La Louvière Futsal op vrijdag 13 januari 2023 om 21:15 uur.

Wedstrijdfiche

GS Hoboken Ster: Vinnie Frans (d), Laurens Plees (d), Mustapha Aabbassi (k), Anass Achbari, Arber Shkodra, Bilal Errahmouni, Mirko Gajanovic, Mohsin Taouil Taouil, Mohamed El Mokhtari, Yannis Van Parys, Zakaria Akatouf, coaches Karim Akajoua, Arben Mamusha, Wim Rooms en Adil Talhaoui.

    CB Futsal Jette Bxl Cap: Raoul Rodriguez Perez (d), John Correa Velez (d), Ilias Maatoug (k), Tarek Azghin, Imran Azghin, Bilal Amghar, Nabil El Yassini, Bilal Hachem, Yannick Van Malderghem, Ibrahim Lanjri Maachou, Inoa Pereira Fernandez, Zakaria Aibour, coaches Abdoulmajid El Farri, Mehdi Jaber en Paulo Artur Goncalves Pereira.

Doelpunten: 8′: Bilal Hachem (0-1); 16′: Yannis Van Parys (1-1); 17′: Yannis Van Parys (2-1); 23′: Yannis Van Parys (3-1); 30′: Mohamed El Mokhtari (4-1); 33′: Mirko Gajanovic (5-1); 36′: Arber Shkodra (6-1); 37′: Mustapha Aabbassi (7-1).

Gele kaarten: 19′: Yannick Van Malderghem; 31′: Yannis Van Parys en John Correa Velez; 35′: Bilal Hachem.

Rode kaarten: 31′: Raoul Rodriguez Perez.

Arbitrage: Vincent Keersmaekers & Frederik De Boeck.

U21 (2de nationale A)

De confrontatie tussen de U21 van beide clubs eindigde in de vooravond met een nipte winst voor de hoofdstedelingen (4-5).