Wedstrijdverslag:
GS Hoboken Ster – RAAL La Louvière Futsal

Op de laatste speeldag van de heenronde behaalde GS Hoboken Ster een schitterende uitzege bij BSEP Futsal Morlanwelz (2-6) en consolideerde hiermee z’n leidersplaats in de rangschikking. Niettemin belooft de terugronde uit te groeien tot een spannende race naar de kampioenstitel. In die optiek kon vanavond in eigen omgeving best niet met de punten gemorst worden versus RAAL La Louvière Futsal.

Fraai debuut van Mohamed Aabbassi

Tijdens de winterstop kwam Mohamed Aabbassi van Futsal Fener Koekelberg over om zijn oom Mustapha te vervoegen en dat zou in de loop van deze partij niet onopgemerkt blijven. Imad Amazou werd na langdurig blessureleed opnieuw in de basis opgenomen. Coach Karim Akajoua diende wegens ziekte verstek te geven.

De Hobokenaars namen een blitzstart waarbij het doelhout liefst driemaal werd geviseerd. Uiteindelijk lukte Mohamed Aabbassi in de 5′ de openingstreffer met een lage schuiver (1-0). Het antwoord van de gasten liet niet lang op zich wachten: Anthony Menfroid verlengde een hoekschop tegen de touwen (1-1). Middels een haarfijne trap herstelde Yannis Van Parys de averij vrijwel onmiddellijk (2-1). Een corner van Imad Amazou belandde ideaal op de slof van Mohamed Aabbassi, zonder resultaat evenwel. GS Hoboken Ster domineerde doorlopend maar er sloop een zekere laksheid in de rangen. De twaalfde minuut was ronduit dramatisch: niet alleen keek Mohamed El Mokhtari tegen een geel karton aan na een foutief uitgevoerde wissel, Adel El Marini kon vanuit een scherpe hoek de bordjes weer in evenwicht brengen (2-2). Onze jongens moesten nu opboksen tegen een groen-wit gordijn en bovendien enkele gevaarlijke counters ondergaan waarbij Vinnie Frans zwaar werd beproefd. In de ultieme slotfase van de eerste helft moest Esteban Henry een kanonbal van Zakaria Akatouf lossen, Mohamed Aabbassi stond op de juiste plaats om zonder aarzelen te scoren (3-2). Wat een fraai debuut van onze nieuweling!

Bezoekers schieten zichzelf in de voet

Bij de aanvang van de tweede periode voetbalden de goud-zwarten duidelijk beter: het tempo werd opgekrikt en het balletje circuleerde lekker rond. Toch misten de vaak schitterende combinaties het beoogde effect. In een poging om het tij te keren beslisten de Wolven plots om aan te knopen met een meespelende doelman en een lege muit in de achtergrond. Een riskant waagstuk waarmee zij zichzelf in de voet zouden schieten. Want telkens na balverlies mochten achtereenvolgens Arber Shkodra, Yannis Van Parys, zelfs Vinnie Frans en nogmaals Yannis Van Parys het projectiel doodleuk in de verlaten kooi deponeren (7-2). Niet naar de zin van de foeterende RAAL-coach Stefano Lippolis die met een gele sanctie werd bedacht. Klap op de vuurpijl was een uitmuntende voorzet van Yannis Van Parys die Arber Shkodra knap in de koorden werkte (8-2). Dylan Doclot greep wanhopig naar de noodrem om een doorbraak van Mustapha Aabbassi te verhinderen, weliswaar vergezeld van een gele prent. Hetzelfde kleurtje zag ook zijn protesterende hoofdcoach Sébastien Dequevy voor de neus wapperen. Niettemin wist RAAL La Louvière Futsal de schade wat te temperen dankzij een doelpunt van aanvoerder Andrew Walenne en Livio Valdemi (8-4). Een paar minuten voor affluiten werd een speelkans gegund aan de GSHS-beloften Bayelo Mero Masumbuku en Mohsin Taouil Taouil. Het was deze laatste die de eindstand jubelend vastlegde (9-4)!

Beeldverslag

Een samenvatting van dit duel (inclusief interview met Mohamed Aabbassi en Arben Mamusha), geproduceerd door BeL Média, kan u vanaf maandag bekijken op onze website (www.gshoboken.be) onder de rubriek “Nieuws” – beeldverslagen alsmede op onze facebookpagina (https://www.facebook.com/GSHoboken Ster).

Twee Antwerpse derby’s in aantocht

Op vrijdag 20 en 27 februari e.k. wordt een korte verplaatsing ondernomen, respectievelijk naar sporthal Kiel en sporthal “Beuk & Noot” in Zoersel, waar we beurtelings Futsal Project Antwerpen en Futsal Academy Antwerpen tegemoet treden. Op vrijdag 3 februari om 21:15 uur is AFM Charleroi onze tegenstrever in sportcentrum Sorghvliedt.

Wedstrijdfiche

GS Hoboken Ster: Vinnie Frans (d), Laurens Plees (d), Mustapha Aabbassi (k), Arber Shkodra, Bayelo Mero Masumbuku, Bilal Errahmouni, Imad Amazou, Mirko Gajanovic, Mohamed Aabbassi, Mohamed El Mokhtari, Mohsin Taouil Taouil, Yannis Van Parys, Zakaria Akatouf, coaches Arben Mamusha, Wim Rooms en Adil Talhaoui.

  RAAL La Louvière Futsal: Esteban Henry (d), Florian Waselle (d), Andrew Walenne (k), Dylan Doclot, Gabriel Petre, Brooklyn Dubois, Luca Capobianco, Anthony Menfroid, Livio Valdemi, Salvatore Di Stefano, Adel Marini, coaches Sébastien Dequevy, Mauro Valdemi en Stefano Lippolis.

Doelpunten: 5′: Mohamed Aabbassi (1-0); 6’Anthony Menfroid (1-1); 7′: Yannis Van Parys (2-1); 12′: Adel El Marini (2-2); 19′: Mohamed Aabbassi (3-2); 27′: Arber Shkodra (4-2); 27′: Yannis Van Parys (5-2); 28′: Vinnie Frans (6-2); 29′: Yannis Van Parys (7-2); 32′: Arber Shkodra (8-2); 38′: Andrew Walenne (8-3); 39′: Livio Valdemi (8-4); 39′: Mohsin Taouil Taouil (9-4).

Gele kaarten: 12′: Mohamed El Mokhtari; 28′: Stefano Lippolis; 38′: Dylan Doclot; 39′: Sébastien Dequevy.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Vincent Keersmaekers & Jaimy De Clerck.

U21 (2de nationale A)

Onze U21 boekten in de vooravond eveneens een ruime overwinning tegen de Henegouwers (5-1).