Wedstrijdverslag:
GS Hoboken Ster – Celtic Visé

De riante overwinning (3-11) van vorige week op “Black Friday” bij Futsal CPH Liège, moest GS Hoboken Ster het nodige vertrouwen schenken om de clash met co-leider Celtic Visé aan te gaan.

Open vizier

Geen toeschouwers op de tribunes van sportcentrum Sorghvliedt ingevolge de verstrengde coronamaatregelen. Wel twee ploegen op het terrein die met open vizier de strijd aanbonden. Dat zou de spektakel- en amusementswaarde van deze topper ten goede komen maar uiteindelijk in het nadeel spelen van Celtic Visé dat naar Hoboken was afgezakt in afwezigheid van een aantal belangrijke basisspelers.

Celtic Visé promoveerde dit seizoen naar de elite en overtrof tot op heden alle verwachtingen. Die werden vanavond niet bevestigd want deze vereniging uit de Maasstad diende het loodje te leggen tegenover de numerieke meerderheid, de ervaring en het technisch vernuft van GS Hoboken Ster.

De goud-zwarten, zonder Yannis Van Parys (gele schorsing), genoten van een droomstart: Zakaria Akatouf nam een hoekschop van Hicham Channopuf in één tijd onhoudbaar op de slof (1-0). Nadien versierden de Hobokenaars nog enkele mooie scoringsmogelijkheden, terwijl Adriano Chiaravalle zich stilaan ontpopte tot draaischijf van een stevig drukkende thuisploeg. Bij het verstrijken van het eerste kwartier was het even schrikken toen de oprukkende Kevin Cossalter de op links geïsoleerde Killian Crasset bediende, Laurens Plees was verslagen maar de inderhaast toegesnelde Mohamed El Mokhtari kon het projectiel nog net voor de doellijn ontzetten. De Hobokense kansen stapelden zich op, de bezoekers poogden vooral om de lokale achterhoede te belagen met verre, hoge uittrappen en -worpen van hun portier. Daarbij kwamen Laurens Plees en Kevin Cossalter in een luchtduel onzacht met elkaar in botsing, gelukkig zonder averij. Aan het eind van de eerste periode kregen achtereenvolgens Imad Amazou, Bilal Errahmouni en Zakaria Akatouf de gelegenheid om de voorsprong te verdubbelen maar de stand bleef aan de rust (ietwat teleurstellend) ongewijzigd.

Knock-out

Ook in de loop van het tw

eede bedrijf bivakkeerde GS Hoboken Ster grotendeels op de Luikse helft. Met dit verschil dat het meesterschap heel wat meer resultaat oogstte. Het begon met een strafschopovertreding van KIllian Crasset op Imad Amazou, Zakaria Akatouf joeg de penalty zonder pardon in de touwen (2-0). Celtic Visé zakte als een pudding in elkaar. Hicham Channouf sloeg de ontredderde groen-witten in twee geweldige beurten helemaal knock-out (4-0). Partij beslist en dus tijd voor enkele persoonlijke nummertjes, met als hoogtepunt een fantastische rush va Adriano Chiaravalle waarbij hij de verzwake afweer op een hoopje dribbelde (5-0). De wanhopige gasten vergaten hun verdedigende opdrachten en kozen de weg vooruit, op zoek naar een eerreddend doelpunt of misschien zelfs meer. Zij raakten niet verder dan een keiharde vrije trap van Kevin Cossalter op de staak. Bilal Errahmouni – na een schitterende kaatsoefening met Mustapha Aabbassi – trapte de Luikse illusies definitief aan diggelen (6-0). Mohamed El Mokhtari kon geen succesrijk vervolg breien aan een andere uitstekende Hobokense aanval. Zakaria Akatouf liet zich een gele kaart aansmeren voor een volkomen overbodige trekfout, maar maakte een en ander goed met een makkelijk inleggertje nadat hij de bal wist af te snoepen van Maxime Crahay die zich iets te roekeloos uit zijn doel had gewaagd (7-0). Laatstgenoemde beging vlak daarna opnieuw een gelijkaardige flater waarvan Adriano Chiaravalle dankbaar profiteerde (8-0). En nog was de lijdensweg van Celtic Visé niet voorbij want in de slotseconden zette Amin Kabir de kers op de taart (9-0)!

Oververdiende zege, uitgedrukt in cijfers die niet had durven voorspellen. Onze club klimt eenzaam naar de eerste plek in het klassement vanwege het verlies van AS Bati-Mat Schaarbeek tegen Herstal 1453 dat de top vier binnendringt. Celtic Visé likt zijn wonden maar kan zich voor de erg zware nederlaag in zekere mate beroepen op het ontbreken van enkele significante titularissen…

Beeldverslag

Een samenvatting van deze ontmoeting kan u vanaf maandag bekijken op de website alsmede op de facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Volgende opdrachten

De komende weken volgen liefst drie uitwedstrijden, waarvan één in het kader van de 1/16de finales van de Beker van België. Pas op vrijdag 21 januari 2022 om 21:15 uur kan u onze helden opnieuw in de vertrouwde Hobokense sporttempel  komen aanmoedigen tijdens de confrontatie met AS Bati-Mat Schaarbeek.

Wedstrijdfiche

GS Hoboken Ster: Laurens Plees (d), Vinnie Frans (d), Mustapha Aabbassi (k), Adriano Chiaravalle, Amin Kabir, Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mohamed El Mokhtari, Zakaria Akatouf, coaches Karim Akajoua, Arben Mamusha en Wim Rooms.

    Celtic Visé: Maxime Crahay (d), Kevin Cossalter (k), Pierre Gillet, Edgar Mbazoa, Elmhamedi Zinoune, Jordy Dardenne, Killian Crasset, Kevin Ribeaucourt en coach Jean-Luc Demortier.

Doelpunten: 2′: Zakaria Akatouf (1-0); 32′: Zakaria Akatouf (2-0); 34′: Hicham Channouf (3-0); 35′: Hicham Channouf (4-0); 44′: Adriano Chiaravalle (5-0); 53′: Bilal Errahmouni,(6-0); 58′: Zakaria Akatouf (7-0); 59′: Adriano Chiaravalle (8-0); 60′: Amin Kabir (9-0).

Gele kaarten: 57′: Zakaria Akatouf.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Johan Vanderlinden & Joel Remy.

GS Hoboken Ster B (1e provinciale VZVB)

Vorige vrijdag verloren onze beloften bij de buren van JFS Hoboken (7-3) en ook vanavond in eigen huis was Motown te sterk (3-9).