Wedstrijdverslag:
GS Hoboken Ster – AS Bati-Mat Schaarbeek

Aan het slot van de heenronde kroonde GS Hoboken Ster zich tot herfstkampioen na een zege (3-5) bij Moratex Lebbeke. Het nieuwe jaar startte helaas met een valse noot want onze club sneuvelde onbegrijpelijk in de zestiende finale van de Beker van België op bezoek bij derdenationaler Futsal Sint-Agatha-Berchem (0-0 / strafschoppen: 3-2). Vorige vrijdag werd deze misstap  rechtgezet dankzij een glansrijke overwinning (1-9) op het terrein van Colombus Wemmel. Vanavond kon de leiderspositie in eigen huis verstevigd worden door de volle buit te ontfutselen van AS Bati-Mat Schaarbeek, derde in de tabellen.

Meteen druk

Nog steeds geen publiek toegelaten op de tribunes. Dit belette niet dat we vanuit het cafetaria in sportcentrum Sorghvliedt getuige werden van een aangenaam schouwspel. De thuisploeg zette meteen druk op de ketel en dat resulteerde gauw in een doelpunt van Imad Amazou op een slim steekpasje van Hicham Channouf (1-0). De bezoekers sputterden wat tegen met een schot van Mohamed Zinebioui dat Laurens Plees tot een zweefsprong dwong. Voor het overige was het Hobokense meesterschap manifest aanwezig met vaak vlotte aanvalscombinaties die meer hadden moeten opleveren dan een open kans voor Mohamed El Mokhtari die tegen de lat uitstierf. Net voor het verstrijken van het eerste kwartier werd de infiltrerende Bilal Errahmouni in de strafschopzone een voetje gelicht en mocht Zakaria Akatouf de penalty feilloos omzetten (2-0). Even later besloot Mohamed El Mokhtari een indrukwekkende solotocht doorheen de afweer met een rake trap in de benedenhoek (3-0). De bezoekers leken op weg naar een flinke pandoering maar hun portier was bij de pinken op een resem Hobokense doelpogingen. In het zicht van de rust zagen we de Schaarbekenaars plots opveren: telkens op aangeven van Soufiane Tigra was Nasraddine Gasmi tot tweemaal toe erg dicht bij een tegentreffer. Mohamed El Mokhtari en Adriano Chiaravalle deden de echte zaalvoetballiefhebber met een ongezien ééntweetje likkebaarden alvorens beide ploegen hun kleedkamer mochten opzoeken.

Tweede offensief

Vlak na de hervatting trad AS Bati-Mat Schaarbeek sterk op de voorgrond met de tomeloze en steeds op de loer liggende Nasraddine Gasmi in de hoofdrol. Deze laatste werkte een kort genomen vrijschop van Ayoub Bssissen droogjes in de Hobokense koorden (3-1). Vervolgens schoof hij een droomkans in de voeten van Mohamed Salah, Laurens Plees greep goed in. De Brusselse illusies was evenwel geen lang leven gegund: GS Hoboken Ster nam het heft spoedig weer in handen. Een hilarische flipperkastvertoning voor het AS-doel was de prelude van een tweede lokaal offensief dat de afloop van dit duel zou bepalen. Op een lateraal afgelegde vrijschop van Imad Amadou haalde Zakaria Akatouf pardoes de trekker over (4-1). De twee balvirtuozen waren ook betrokken bij de schitterende voorbereiding van de vijfde roos, keurig aangetekend door de losgelaten Amin Kabir (5-1). Zakaria Akatouf, helemaal op dreef, was bij momenten nagenoeg onstuitbaar. Niettemin bleven de stilaan afgepeigerde gasten moedig weerwerk bieden, ondanks de smalle kern waarmee ze naar Hoboken waren afgereisd. Nasraddine Gasmi zag zijn inspanningen zelfs opnieuw beloond met een verrassende kogel uit de draai (5-2). Maar de groen-zwarten werden compleet tegen de mat gemept met twee striemende Hobokense acties waarbij beurtelings Hicham Channouf en Amin Kabir de eindafrekening vastlegden (7-2)!

Beeldverslag

Een samenvatting van deze partij (inclusief interview met Mohamed El Mokhtari) kan u vanaf maandag bekijken op de website alsmede op de facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Volgende opdracht

Aanstaande vrijdag trekt GS Hoboken Ster naar het sportcomplex “Louis Melin” waar ADLS AC Flémalle ongetwijfeld voor een warm onthaal zal zorgen.

Wedstrijdfiche

GS Hoboken Ster: Laurens Plees (d), Vinnie Frans (d), Mustapha Aabbassi (k), Adriano Chiaravalle, Amin Kabir, Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mohamed El Mokhtari, Zakaria Akatouf, coaches Karim Akajoua, Arben Mamusha en Wim Rooms.

  AS Bati-Mat Schaarbeek: Ibrahim Arfani (d), Soufiane Tigra (k), Mohamed Salah, Mohamed Zinebioui, Nasraddine Gasmi, Ayoub Bssissen, Abdellah Idlaasri, Issam El Amrani en coach Oussama Nassiri.

Doelpunten: 5′: Imad Amazou (1-0); 14′: Zakaria Akatouf (2-0); 16′: Mohamed El Mokhtari (3-0); 34′: Nasraddine Gasmi (3-1); 39′: Zakaria Akatouf (4-1); 41′: Amin Kabir (5-1); 54′: Nasraddine Gasmi (5-2); 57′: Hicham Channouf (6-2); 59′: Amin Kabir (7-2).

Gele kaarten: geen.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Marc Nihoul & Aho Yildiz.

GS Hoboken Ster B (1e provinciale VZVB)

In de vooravond moest onze B-ploeg een zware nederlaag slikken tegen de buren van JFS Hoboken (2-12). Hier is werk aan de winkel!