Wedstrijdverslag:
GS Hoboken Ster – Colombus Wemmel Futsal Club

Met deze midweekwedstrijd werd de op de eerste speeldag uitgestelde partij tegen Colombus Wemmel ingehaald. Het kijkstuk loonde beslist de moeite…

Efficiëntie

Het gebrek aan efficiëntie van GS Hoboken Ster was vanavond eens te meer de storende factor in de zoektocht naar goals: reeds tijdens het openingskwartier leverden een resem doelpogingen niet het verhoopte succes op. De grootste mogelijkheid viel in de voeten van Adriano Chiaravalle op een listige steekpas van Zakaria Akatouf, Quentin Allyn bezwoer het gevaar met een spectaculaire redding. Aan de overzijde, na slordig Hobokens uitverdedigen, mikte Mohamed Boujnani nipt naast.

De goud-zwarten beheersten het gebeuren met veel balbezit, terwijl de voorzichtige Wemmelaars op de counter loerden. In de 18′ kreeg het lokale veldoverwicht dan toch concreet gestalte, te danken aan een zesde blauwe kaart op het conto van de tegenstander: Yannis Van Parys trapte de negenmeter proper binnen (1-0).

De respons van de bezoekers was niet zo indrukwekkend. Een kogel van Mohamed Boujnani stuitte op de stoere bast van Laurens Plees, vervolgens joeg Bouamama Boulkoumite een vluchtschot over de dwarsligger.

Spoedig nam GS Hoboken Ster de teugels weer in handen, een flinke dosis pech gooide roet in het eten: Zakaria Akatouf zag een uitgelezen kans tegen de onderkant van de deklat te pletter slaan en kort nadien een quasi zeker doelpunt in extremis verhinderd door Elia Kabanda N’Sanga.

Suspense bij de vleet

Net als vorige vrijdag tegen Herstal 1453 vertoonde de tweede periode de allures van een onverbeterlijke thriller. GS Hoboken Ster was duidelijk gretiger uit de kleedkamers teruggekeerd maar slaagde er niet in om productief aan bod te komen. Opnieuw bleef de afwerking in gebreke. We ervoeren warempel een opflakkering van de gasten die via Anass El Yousfi en Anas Koubai voor dreiging zorgden. Laurens Plees keepte echter uitstekend, was even groggy na een onverschrokken parade maar kon de wedstrijd gelukkig verderzetten. De toenemende nervositeit eiste haar tol: Soufian El Fakiri en zelfs GSHS-coach Karim Akajoua slikten een gele kaart. Zakaria Akatouf vond het welletjes en stelde orde op zaken: met een weergaloze actie werkte hij zich in een ideale schietpositie en vuurde de bal vanuit zijn gevreesde linker resoluut tegen de touwen (2-0). Dit was niet naar de zin van Anasse El Yousfi die uit pure frustratie een zeer zware overtreding beging op Hicham Channouf. Niet dadelijk een uiting van voorbeeldig gedrag voor een aanvoerder en met een geel karton kwam hij er wel erg goedkoop mee weg. Even later had Zakaria Akatouf een tweede roos binnen bereik, Quentin Allyn ranselde de schicht uit zijn kooi. De spanning rees ten top: Colombus Wemmel lanceerde een hevig slotoffensief (met Bilal Bentatou afwisselend als vliegende doelman) maar Laurens Plees en zijn ploegmaats gaven geen krimp en hielden de Hobokense netten schoon. In de allerlaatste seconden miste Mustapha Aabbassi nog een hemelsbrede gelegenheid om de eindscore op te drijven. Dat kon de pret niet bederven. GS Hoboken Ster pakte de volle buit en klom naar een fraaie tweede plaats in de tabellen, waar Celtic Visé met het maximum der punten aan de leiding prijkt.

Volgende opdrachten

Op vrijdag 29 oktober trekt GS Hoboken Ster naar de hoofdstad om Anneessens 25 Bruxelles in het Zuidpaleis te bekampen. Met het bezoek van ASM Etterbeek op vrijdag 5 november wordt om 21:15 uur in onze Hobokense arena nogmaals de strijd aangebonden met een Brusselse opponent.

Wedstrijdfiche

GS Hoboken Ster: Laurens Plees (d), Vinnie Frans (d), Mustapha Aabbassi (k), Adriano Chiaravalle, Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Mohamed El Mokhtari, Soufian El Fakiri, Yannis Van Parys, Zakaria Akatouf, coaches Karim Akajoua, Arben Mamusha en Wim Rooms.

Colombus Wemmel Futsal Club: Quentin Allyn (d), Jonathan De Cuyper (d), Anasse El Yousfi (k), Achraf Belhaj, Bilal Bentatou, Mohamed Boujnani, Bouamama Boulkoumite, Elia Kabanda N’Sanga, Anas Koubai, Jérémy Zagba-Mangalima en coach Tanveer Mirza.

Doelpunten: 18′: Yannis Van Parys (1-0); 49′: Zakaria Akatouf (2-0).

Gele kaarten: 40′: Karim Akajoua; 43′: Soufian El Fakiri; 49′: Anasse El Yousfi.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Louis Huygens & Vincent Lacanne.

GS Hoboken Ster B (1e provinciale VZVB)

Aanstaande vrijdag kan u onze beloften vanaf 20:00 uur in sportcentrum Sorghvliedt komen aanmoedigen tijdens hun duel met Motown.