Wedstrijdverslag:
GS Hoboken Ster – ASM Etterbeek

Vorige vrijdag leed GS Hoboken Ster op jammerlijke wijze z’n eerste nederlaag in de thuisbasis van Anneessens 25 Bruxelles (5-4). Vanavond stond er wederom een confrontatie met een Brusselse club op het programma.

Geen makkie

Gesticht in 1977 en aldus één van de oudste Franstalige zaalvoetbalverenigingen van onze federatie, promoveerde ASM Etterbeek pas dit seizoen naar de hoogste klasse maar bengelt momenteel in de onderste regionen van het klassement. Een makkelijk hapje?

Dat bleek een understatement. De gasten waren niet naar Hoboken afgezakt om zich als schaapjes naar de slachtbank te laten leiden. Integendeel, zij bonden vrij en vrank de strijd aan. Dit gegeven stond borg voor wat zou uitgroeien tot een heel boeiende partij. Laurens Plees stond pal op een dubbele poging van Moussa Uarda, Yannis Van Parys zag z’n pegel voorlangs zoeven. De wedstrijd brak open toen Adriano Chiaravalle – vlak na zijn eerste invalbeurt – een voltreffer doorheen het blauw-witte gordijn boorde (1-0). Onmiddellijk gevolgd door een monumentale misser van Tarik Baitar, moederziel alleen in de lege ruimte gestuurd door Abdelghafour Akrouh.

Stilaan veroverde GS Hoboken Ster het meesterschap, dikwijls in de hand gewerkt door de risico’s die de offensief ingestelde bezoekers namen. Maar de vele kansen en kansjes van de Hobokenaars faalden in de afwerking. Zo kreeg Yannis Van Parys, tot tweemaal toe oog in oog met Hamza Ould-Lehraitany, de bal niet voorbij de Brusselse keeper. Al dient gezegd dat een spectaculair vluchtschot van Imad Amazou en een fraaie dubbele combinatie tussen Hicham Channouf en Zakaria Akatouf een betere afloop hadden verdiend. Er werd stevig gebikkeld, soms over de schreef, en dat resulteerde in een geel karton voor Hichame Fares. Zes minuten voor de pauze noteerden we de vijfde blauwe overtreding van ASM Etterbeek, Yannis Van Parys stuurde de daaruit voortvloeiende vrijschop in de richting van de vrijstaande Imad Amazou die het projectiel zonder dralen … tegen de staak knalde! Ook dat zat dus niet mee, zodat GS Hoboken Ster met een te krappe voorsprong naar de kleedkamers moest terugkeren.

De beuk erin

Veel druk naar voor zetten, aanvallen en zo rap mogelijk scoren: met die opdracht had GSHS-coach Karim Akajoua zijn spelers opnieuw de arena ingestuurd. Imad Amazou slaagde er niet in om de Etterbeekse doelverdediger van dichtbij te vloeren, kort daarop joeg Zakaria Akatouf een bolide hoog in de touwen (2-0). De neo-eersteklasser liet de schouders echter niet hangen. In de 42′ kon Laurens Plees een staalharde vrije trap van Yassine Marabet niet klemmen, de toegesnelde Tarik Baitar hernam ongenadig (2-1). Even later mochten we ons erg gelukkig prijzen als Yassine Marabet een snedige infiltratie lukte, besloten met een vuurbal die via beide doelpalen terug in het veld sprong! Onze jongens waren evenwel niet onder de indruk en zetten de beuk erin met een scherpe, vaak oogstrelende balcirculatie en jawel, een goal van de centraal voor de vijandelijke tent opgedoken Yannis Van Parys, hem op een schoteltje aangeboden door de klaarkijkende Bilal Errahmouni (3-1). Wedstrijd in een beslissende plooi? Nee hoor, nog steeds weigerde de hardnekkige tegenstrever om de handdoek te gooien. Aan het eind van een scrimmage voor de lokale kooi mikte Tarik Baitar op de staander, aan de overzijde versloeg Abdelghafour Akrouh zijn eigen portier bijna met een achterwaartse kopbal. Opschudding dan weer wanneer de doorgebroken Yannis Van Parys straffeloos in de rug werd gelopen en seconden later tegen een gele kaart aankeek voor een onvrijwillige botsing met scheidsrechter Marc Nihoul! In de slotfase veegde een ontketende thuisploeg alle twijfel van tafel dankzij een onhoudbare punter van maestro Mustapha Aabbassi op een diepe assist van Mohamed El Mokhtari (4-1). De Brusselaars lanceerden een ultieme bestorming waarbij ook Hamza Ould-Lehraitany zich vooraan in de debatten kwam mengen en een pijnlijke zij het onopzettelijke stoot in het aangezicht van Laurens Plees toediende. Een strak schot uit de rechter van Moussa Uarda betekende niet meer dan een schrale troost (4-2). En deed zeker geen afbreuk aan de sterke prestatie en de verdiende zege van GS Hoboken Ster die ons de belabberde verliesmatch op de vorige speeldag helemaal doet vergeten…

Volgende opdracht

Op vrijdag 19 november om 21:15 uur verwachten we in sportcentrum Sorghvliedt het bezoek van SO Jeunes Dour dat momenteel zowat in de middenmoot van het klassement geparkeerd staat.

Wedstrijdfiche

GS Hoboken Ster: Laurens Plees (d), Vinnie Frans (d), Mustapha Aabbassi (k), Adriano Chiaravalle, Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mohamed El Mokhtari, Yannis Van Parys, Zakaria Akatouf, coaches Karim Akajoua en Arben Mamusha.

   ASM Etterbeek: Hamza Ould-Lehraitany (d), Mohammad Eabdellatin (k), Mounir Dari, Tarik Baitar, Albert Nguyen Dinh, Abdelghafour Akrouh, Hichame Fares, Moussa Uarda, Yassine Marabet, coaches Zacharia en Sofiane Moktar.

Doelpunten: 10′: Adriano Chiaravalle (1-0); 34′: Zakaria Akatouf (2-0); 42′: Tarik Baitar (2-1); 45′: Yannis Van Parys (3-1); 55′: Mustapha Aabbassi (4-1); Moussa Uarda (4-2).

Gele kaarten: 21′: Hichame Fares; 53′: Yannis Van Parys.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Marc Nihoul & Aho Yildiz.

GS Hoboken Ster B (1e provinciale VZVB)

Afgelopen vrijdag werden onze beloften uitgeschakeld door JFS Hoboken in de voorronde van de Beker van Antwerpen (2-6), hedenavond mochten zij in competitieverband hun ontmoeting met HB Zurenborg B zegevierend afsluiten (5-3).