Wedstrijdverslag:
GS Hoboken Ster – Futsal Academy Antwerpen

Het gaat GS Hoboken Ster voor de wind. Op vrijdag 16 september ll. plaatste onze club zich in Bergen voor de tweede ronde van de Beker van België ten nadele van derdeklasser Futsal Cuesmes (1-5). Een week later werd in competitieverband eveneens een vlotte zege behaald in en tegen AFM Charleroi (3-7). Voor hun tweede thuiswedstrijd kregen onze jongens vanavond opnieuw een Antwerpse buur over de vloer.

Goud-zwarte trein raast voort!

Na vier speeldagen in tweede nationale afdeling A van de KBVB schittert GS Hoboken Ster eenzaam en zonder puntenverlies aan de top van het klassement. Het moedige Futsal Academy Antwerpen slaagde er niet in de voortrazende goud-zwarte trein een halt toe te roepen.

De thuisploeg trok meteen de offensieve kaart. In de vierde minuut fusilleerde Yannis Van Parys de bezoekende doelman met een moordende schicht, na een puik afleggertje van Imad Amazou (1-0). Een perfecte start voor de Hobokenaars. Die kreeg even later bijna een verlengstuk maar Mohamed El Mokhtari en Hicham Channouf verzuimden ieder een fraaie doelkans te benutten. De gasten kregen amper een voet aan de grond want de lokale druk hield onverminderd aan. Toch knepen we in de 11′ even de billen dicht toen Anouar Sabaouni plots alleen voor Laurens Plees opdook, zijn schot miste de goede richting. Een glasheldere Hobokense combinatie liep op het beslissende moment spaak, aan de overzijde viseerde Mehdi Zerouali de staak.

De tweede helft begon eveneens met een stevige bestorming. Nu duurde het slechts twee minuten vooraleer er gescoord werd. Het was Hicham Channouf die op een loepzuivere assist van Yannis Van Parys in de verste hoek raak trof (2-0). Kort daarop presenteerde Hicham Channouf op zijn beurt een scoringsmogelijkheid aan Yannis Van Parys, het schot van deze laatste zoefde voorlangs. Mohamed El Mokhtari bood hem tevens een ideale bal op de slof, de kanonskogel deed de dwarsligger daveren. Dan was het ogenblik aangebroken voor Imad Amazou om z’n ongeëvenaarde techniek te demonstreren: na een verbijsterende dribbel, lobde hij het projectiel iets te hoog over doel, seconden later besloot hij een magistrale beweging wel met succes (3-0). Het duel leek beslecht, de opponent gaf de strijd echter niet op. Ten koste van een geel karton aan het adres van Anouar Sabaouni. Laurens Plees verrichtte enkele knappe reddingen, helaas ontsierd door een rode kaart. Overeenkomstig het spelreglement moest GS Hoboken Ster gedurende twee minuten met één speler minder verder maar de blauw-zwarten wisten uit hun numerieke meerderheid geen profijt te puren. Ook met Vinnie Frans als vervanger van Laurens Plees tussen de palen, bleven de Hobokense netten ongeschonden. Weliswaar één keer dankzij de hulp van Hicham Channouf die een quasi gemaakt doelpunt van Adil Bouzerda net op tijd kon wegpoetsen. Helemaal aan het slot liet Futsal Academy Antwerpen zich betrappen op een zesde cumulatieve fout: Yannis Van Parys onderstreepte zijn sterke prestatie met een feilloze tienmetertrap. Vier-nul, dik verdiend en allesbehalve overdreven.

Beeldverslag

Een samenvatting van deze aantrekkelijke partij kan u vanaf maandag bekijken op de website alsmede op de facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Volgende opdracht

Met het oog op de kwalificatie voor de derde bekerronde verwachten we op vrijdag 7 oktober e.k. om 21:15 uur het bezoek van ZVC Solona Ranst (tweede nationale afdeling B).

Wedstrijdfiche

GS Hoboken Ster: Laurens Plees (d), Vinnie Frans (d), Mustapha Aabbassi (k), Arber Shkodra, Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Ismael Boudar, Mirko Gajanovic, Mohamed El Mokhtari, Yannis Van Parys, Zakaria Akatouf, coaches Arben Mamusha, Wim Rooms en Adil Talhaoui.

Futsal Academy Antwerpen: Wissam Satiss (d), Frédéric Ysenbaert (d), Yassir Zgaoui (k), Ilyas Kasmi, Adil Bouzerda, Yassir Ibn El Mokadem, Mehdi Zerouali, Amine Yachou, Anouar Sabaouni, Mohamed Benssalam El-Makhloufi, coaches Achraf El Moukhtari, Bart Michiels en Yassine Fadil.

Doelpunten: 4′: Yannis Van Parys (1-0); 22′: Hicham Channouf (2-0); 32′: Imad Amazou (3-0); 39′: Yannis Van Parys (4-0).

Gele kaarten: 33′: Anouar Sabaouni.

Rode kaarten: 38′: Laurens Plees.

Arbitrage: Vincent Keersmaekers & Frederik De Boeck.

U21 (2e nationale afdeling A)

In de vooravond verloren onze U21 hun confrontatie met Futsal Academy Antwerpen (3-4). Volgende vrijdag om 20:00 uur nemen zij in onze thuishaven de handschoen op tegen hun leeftijdsgenoten van topclub Sporting Anderlecht Futsal (tweede ronde Beker van België).