Wedstrijdverslag:
GS Hoboken Ster – Celtic Visé (terugwedstrijd finale play-offs)

Grote toeloop in sportcentrum Sorghvliedt voor het tweede en beslissende luik van de finale in de play-offs tussen GS Hoboken Ster en Celtic Visé. Vorige vrijdag behaalden onze jongens aan de boorden van de Maas alvast een riante uitgangspositie (1-7) om de begeerde (vierde) landstitel te veroveren.

Wat voorafging

Scheidsrechter Marc Nihoul floot zijn laatste competitiewedstrijd en mocht vanwege bondsvertegenwoordiger Pierre Goyvaerts een mooi geschenk in ontvangst nemen als dank voor zijn buitengewone staat van dienst. Antoine Lemaire, jarenlang een boegbeeld van onze eerste ploeg en destijds opgeklommen tot een vaste waarde bij het nationale team, was vanuit het verre Charleroi naar Hoboken afgezakt om het duel af te trappen. Een blij weerzien met deze geliefde Carolo uit de indrukwekkende galerij van voormalige GS-topspelers!

Soufian El Fakiri maakt in iedere helft het verschil

De bezoekers genoten van een serieuze portie meeval tijdens een enorme scrimmage voor eigen doel en ontsnapten aldus aan een vroege achterstand. De reactie van de groen-witten was niet mals: Abdelhakim Hachad werkte een vrijschop van z’n aanvoerder Kevin Cossalter nipt naast de Hobokense muit. Maar het was Soufian El Fakiri die Maxime Crahay tweemaal genadeloos fusilleerde en de tegenstander in geen tijd alle illusies ontnam (2-0). De voorsprong had nog hoger kunnen oplopen: Mohamed El Mokhtari kon een schitterende kruispas van Imad Amazou echter niet verzilveren. Tussendoor verrichtte Laurens Plees enkele onverschrokken reddingen en miste Jordy Dardenne de nodige koelbloedigheid na een geslaagde interceptie. In de 22′ bezat Kevin Cossalter wel de vereiste beheersing om de aansluitingstreffer te potten (2-1). Celtic Visé kreeg nu vleugels en versierde enkele mogelijkheden doch stuitte op een voortreffelijke Laurens Plees. Vlak voor de rust bevond Soufian El Fakiri zich in een ideale positie om een hattrick te realiseren, Maxime Crahay stak er een stokje voor. Kevin Cossalter zag de gelijkmaker net voor de doellijn verijdeld door Hicham Channouf.

De tweede periode begon met een valse noot: een voorzet van Elhamedi Zinoune verdween via het uitgestrekte been van Yannis Van Parys jammerlijk in de lokale netten (2-2). De pechvogel trachtte een en ander recht te zetten, zijn krachtige uithaal donderde evenwel tegen de staak. Tot overmaat van ramp werd Kevin Ribeaucourt al te veel vrijheid gegund om z’n kleuren aan de leiding te schieten (2-3). Dan verscheen Soufian El Fakiri alweer op de proppen: z’n eerste poging werd onschadelijk gemaakt, op een gemeten assist van Mustapha Aabbassi kogelde hij onhoudbaar binnen (3-3). Beide kampen gingen resoluut voor de zege. Bij de Luikenaars kwam de ver vooruitgeschoven Maxime Crahay zich zelfs in de offensieve debatten mengen. Het strijdgewoel werd ook heel wat grimmiger, zodat het arbitrale duo verplicht werd om zowel op het veld als ernaast met enkele gele kaarten te strooien. Laurens Plees deed zich opnieuw gelden met een aantal fraaie tussenkomsten. Hicham Channouf lukte aan de overkant een verbluffend bruggetje, Imad Amazou kon diens voorzet helaas niet kaderen. Een razendsnelle Luikse counter liep als bij wonder nog schadeloos af. Hicham Channouf liet een splijtende combinatie met Soufian El Fakiri onbenut. Uiteindelijk zorgde deze laatste voor de overwinning, op een keurige aflegger van Yannis Van Parys. Met een onnavolgbare knal die vanuit de tribunes op een daverend applaus werd onthaald (4-3)!

Bij het laatste fluitsignaal waren we getuige van immense vreugdetaferelen. Kapitein Mustapha Aabbassi ontving de beker uit de handen van federaal voorzitter Kris Waerniers en stak de trofee onder luid gejuich boven de hoofden van de uitzinnige menigte. Nadien was het tijd om stevig feest te vieren…

GS HOBOKEN STER

BELGISCH ZAALVOETBALKAMPIOEN BZVB

2021-2022

Beeldverslag

Een samenvatting van deze memorabele partij (inclusief interview met Yannis Van Parys) kan u vanaf maandag bekijken op de website alsmede op de facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Wedstrijdfiche

GS Hoboken Ster: Laurens Plees (d), Vinnie Frans (d), Mustapha Aabbassi (k), Adriano Chiaravalle, Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mohamed El Mokhtari, Soufian El Fakiri, Yannis Van Parys, coaches Karim Akajoua en Arben Mamusha.

   Celtic Visé: Maxime Crahay (d), Kevin Cossalter (k), Pierre Gillet, Cédric Ponsard, Kevin Ribeaucourt, Jordy Dardenne, Abdelhakim Hachad, Mucahid Ceylan, Elhamedi Zinoune, Youness Souala, coaches Christophe Philippens en Jean-Luc Demortier.

Doelpunten: 8′: Soufian El Fakiri (1-0); 10′: Soufian El Fakiri (2-0); 22′: Kevin Cossalter (2-1); 32′: Yannis Van Parys (og) (2-2); 36′: Kevin Ribeaucourt (2-3); 40′: Soufian El Fakiri (3-3); 59′: Soufian El Fakiri (4-3).

Gele kaarten: 40′: Mohamed El Mokhtari; 43′: Bilal Errahmouni; 45′: Jean-Luc Demortier.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Marc Nihoul & Christophe Blairon.

Overstap naar de KBVB

Volgend seizoen begint onze vereniging aan een nieuw en uitdagend avontuur in de zaalvoetbalsectie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), ook genoemd de Royal Belgian Football Association (RBFA). GS Hoboken Ster en Futsal Fatani, kampioen in derde nationale KBVB, fuseren en spelen in 2022-2023 in tweede nationale KBVB. Met de bedoeling om zo snel mogelijk bij de Belgische elite aan te sluiten! Enkel onze U9, U11 en U13 blijven aan de slag in de jeugdcompetities van de VZVB.