Wedstrijdverslag:
GS Hoboken Ster – Futsal Besiktas Gent

Aan de zegetocht van de goud-zwarten is een abrupt einde gekomen. Ingevolge het onverwacht uitstel van hun bezoek aan Futsal Fener Koekelberg, genoten zij vorige vrijdag van wat verpozing, wellicht niet in voldoende mate om hedenavond het derde gerangschikte Futsal Besiktas Gent met lege handen huiswaarts te sturen…

Agressieve bezoekers

De gasten uit de Arteveldestad trokken meteen zonder scrupules en bijzonder agressief in de aanval. De bedrijvige Isa Atayev zorgde onmiddellijk voor dreiging, aan de overzijde schoffelde Khatai Baghirov de al even hardwerkende Hicham Channouf zwaar onderuit, zodat het arbitrale duo voor de eerste maar zeker niet de laatste keer naar het hemdzakje moest tasten. Het drieste optreden van de Gentenaars resulteerde spoedig in vijf cumulatieve overtredingen. Het was voor hen geen beletsel om nog tweemaal de botte bijl te hanteren. Helaas slaagde de thuisploeg er niet in om de tienmeters om te zetten. Tot frustratie van Yannis Van Parys die een geel karton voor de neus zag wapperen. Erger nog, in de 13′ kon de duivelse Isa Atayev zich centraal voor het Hobokense doelgebied handig vrijkappen en ongenadig afdrukken (0-1). Kort daarop, nadat een lokale offensieve actie spaak was gelopen, verdubbelde Henny Akari in de omschakeling de Gentse voorsprong (0-2). Dankzij een assist van Yannis Van Parys deed Arber Shkodra de Hobokense hoop heropleven (1-2), maar deze aansluitingstreffer smolt als sneeuw voor de zon gedurende twee dolle minuten waarin Futsal Besiktas Gent tot ieders verstomming een royale kloof wist te slaan (1-5).

De Hobokense staf, alsook de geblesseerde Mustapha Aabbassi (die zijn aanvoerdersband voor de gelegenheid aan Hicham Channouf had afgestaan) aanschouwden vanop de bank de dramatische gebeurtenissen met lede ogen. Maar de legendarische veerkracht van onze jongens verscheen eens te meer aan de oppervlakte. De wederoptredende Mohcine Zoubeir knalde een voorzet van Imad Amazou binnen (2-5) en Zakaria Akatouf ramde met zijn zware linker een tienmeter in de touwen (3-5). We keken reikhalzend uit naar wat de tweede speelhelft zou brengen…

Suspense met enkele donkere kantjes

In die tweede periode kregen we een bikkelhard spektakel voorgeschoteld, nog intenser dan voor de rust. De talloze lijf-aan-lijfgevechten overschreden al te dikwijls de grens van het toelaatbare. Vooral de (gouden) benen van Hicham Channouf waren het mikpunt van het onbesuisd gedrag van een paar heetgebakerde Gentse spelers. Een en ander ontaardde in heel wat heibel op en naast het veld gepaard gaande met de uitsluiting van Premton Kajtazi en Khatai Baghirov. Hiermee schoten de Stroppen zichzelf in de voet want zij kwamen een tijdje met een numerieke minderheid te staan. Het bood Hicham Channouf de kans om z’n gram te halen (4-5). Jammerlijk Hobokens balverlies schonk Henny Akari echter de gelegenheid om de marge weer te verbreden (4-6). Maar de Hobokenaars lieten de schouders niet hangen. Mohcine Zoubeir zaaide met zijn rushes terreur in de vijandelijke rangen en lukte uiteindelijk een onweerstaanbare penetratie (5-6), een poos later gevolgd door een fraaie assist aan de vrijstaande Mirko Gajanovic die niet aarzelde (6-6). Een scherpe counter maakte deze verbluffende remontada bijna ongedaan, Hicham Channouf greep tijdig naar de noodrem ten koste van een geel karton. Tijdens de ijzingwekkende slotseconden behoorde een Hobokense overwinning zelfs nog tot de mogelijkheden, het uitmuntende keeperstalent van Valon Avdiji stak er een stokje voor. GS Hoboken Ster diende te berusten in het verlies van twee punten na een zenuwslopende partij die ongetwijfeld nog lang in het geheugen zal blijven nazinderen…

Derde bekerronde

Met de komst van eersteklasser Real Elmos Herentals verwachten we volgende vrijdag heel wat publieke belangstelling in sportcentrum Sorghvliedt. Inzet is een plaatsje in de achtste finales van de Beker van België. Zorgt onze club voor een stunt? U kan hiertoe uw steentje bijdragen door onze jongens vanaf 21:15 uur te komen aanmoedigen!

Wedstrijdfiche

GS Hoboken Ster: Vinnie Frans (d), Laurens Plees (d), Daan Piscador (d), Hicham Channouf (k), Mustapha Aabbassi, Arber Shkodra, Bilal Errahmouni, Imad Amazou, Ismael Boudar, Mirko Gajanovic, Mohamed El Mokhtari, Mohcine Zoubeir, Yannis Van Parys, Zakaria Akatouf, coaches Karim Akajoua, Arben Mamusha, Wim Rooms en Adil Talhaoui.

  Futsal Besiktas Gent: Valon Avdiji (d), Mohamed Chaibi (d), Premton Kajtazi (k), Naoufal Azzagari, Khatai Baghirov, Isa Atayev, Izzet Arican, Sofian Ben Mezian, Kadir Arican, Tiebe Van Wijmeersch, Bayram Masa Haci, Henny Akari, coaches Ahmed-Muhtar Göcen en Kursat Kaplan.

Doelpunten: 13′: Isa Atayev (0-1); 15′: Henny Akari (0-2); 16′: Arber Shkodra (1-2); 17′: Sofian Ben Mezian (1-3); 18′: Sofian Ben Mezian (1-4); 18′: Izzet Arican (1-5); 19′: Mohcine Zoubeir (2-5); 19′: Zakaria Akatouf (3-5); 25′: Hicham Channouf (4-5); 27′: Henny Akari (4-6); 31′: Mohcine Zoubeir (5-6); 33′: Mirko Gajanovic (6-6).

Gele kaarten: 6′: Khatai Baghirov; 12′: Yannis Van Parys; 23′: Premton Kajtazi; 25′: Bilal Errahmouni; 25′: Kursat Kaplan; 39′: Hicham Channouf.

Rode kaarten: 25′: Premton Kajtazi en Khatai Baghirov (tweemaal geel).

Arbitrage: Altan Cayir & Amine El Hilali.

U21 (2de nationale A)

Onze U21 verging het minder goed in een evenwichtig duel tegen hun leeftijdsgenoten van Futsal Besiktas Gent (0-2).