Wedstrijdverslag:
GS Hoboken Ster – Real Elmos Herentals (3e ronde Beker van België)

Eersteklasser Real Elmos Herentals, onder de vleugels van de voormalige federale BZVB-coach Yves Heremans, kon pas in de tweede periode het verschil maken tegen een gehavend GS Hoboken Ster dat uiteindelijk met te strenge cijfers kopje onder ging.

Evenwichtig

De eliteclub uit de historische hoofdstad van de Kempen begon erg zelfzeker aan de partij met het vaste voornemen om de kwalificatie voor de achtste finales van de Beker van België gauw veilig te stellen. De blauw-witten stuitten echter op een thuisploeg die er z’n kop voorlegde. De eerste Kempische aanvallen werden vakkundig opgevangen en GS Hoboken Ster putte hieruit het nodige zelfvertrouwen om de neus aan het venster te steken. Dat gebeurde daadwerkelijk in de 8′ toen Imad Amazou een gevaarlijk schot kon afleveren. De bezoekers reageerden kort daarop met een scherpe aanval die een sublieme redding van Vinnie Frans vergde. Ook in de 14′ genoot Imad Amazou geen bijval met een verrassend vluchtschot, terwijl Hicham Channouf een fraaie scoringskans afgeblokt zag. Een minuut later werd deze laatste brutaal aangepakt en moest enige tijd naar de kant voor verzorging. Aan de overzijde verscheen Jawad Yachou plots alleen voor het Hobokense doel maar besloot pardoes op Vinnie Frans. Een razendsnelle lokale counter eindigde bij de vrijstaande Yannis Van Parys wiens trap nog net voor de doellijn werd gekeerd. De Hobokenaars gingen dan toch met een minieme voorsprong de rust in dankzij een slim steekpasje van Imad Amazou tot bij Hicham Channouf die een afgemeten center lanceerde naar de losgelaten Mohcine Zoubeir (1-0). Beslist niet onverdiend na een evenwichtig eerste bedrijf.

Zware tol

GS Hoboken Ster moest het in deze wedstrijd zien te rooien met een ontoereikend aantal volledig inzetbare spelers. Althans om fysiek en mentaal stand te houden tegenover een opponent van hoog niveau. Hiervoor werd een zware tol betaald tijdens het noodlottige tweede hoofdstuk. In een mum van tijd slaagden de gasten erin om de achterstand uit te gommen langs Bilal Bouri en Mohamed El Fahsi (1-2). Tussendoor werd er ook wat fanatieker geacteerd en de potjes dreigden over te koken ingevolge een grove overtreding van Jawad Yachou op Hicham Channouf. Geel voor de boosdoener en Hicham Channouf kon zich bijna revancheren met een schitterende kogel die Morad Talhaoui tot een atletische duikeling noopte. De vermoeidheid sloop nu helemaal in de Hobokense benen en aldus werd er in het middenveld te veel vrije ruimte prijsgegeven. Hiervan profiteerde de Braziliaan Michel Fernando Sviercoski om Vinnie Frans ongehinderd met een krachtig afstandsschot te kloppen (1-3). Vervolgens vuurde ex-GS’er Ali Bouri een strafschop tegen de staak. Aan het eind van een verslindende actie waarbij de Hobokense defensie compleet uit verband werd gerukt, sneed Kobe Vrancken nog wat dieper in het vlees (1-4). GSHS-coach Karim Akajoua poogde de pil te verzachten door Hicham Channouf afwisselend als meespelende doelman te laten opdraven. Het mocht niet baten, ondanks enkele doelpogingen van Mirko Gajanovic. Goud-zwart slikte nog twee doelpunten, al te makkelijk weggeschonken aan Jawad Yachou (1-6). Tenslotte brak een raketbal van Abdelhakim Sababti de deklat bijna doormidden.

Alles bij elkaar een te hard verdict voor onze moegestreden jongens die mochten terugblikken op een verdienstelijke eerste speelhelft maar nadien bezweken onder de bezoekende overmacht…

Volgende competitieopdrachten

Op vrijdag 18 november e.k. herneemt GS Hoboken Ster de nationale competitiestrijd in de accommodaties van Futsal Team Elite Berchem. Een week later om 21:15 uur kruisen onze jongens in eigen huis de degens met FT Galaxy-Aalst.

Wedstrijdfiche

GS Hoboken Ster: Vinnie Frans (d), Laurens Plees (d), Daan Piscador (d), Mustapha Aabbassi (k), Arber Shkodra, Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Ismael Boudar, Mirko Gajanovic, Mohamed El Mokhtari, Mohcine Zoubeir, Yannis Van Parys, Zakaria Akatouf, coaches Karim Akajoua, Arben Mamusha, Wim Rooms en Adil Talhaoui.

    Real Elmos Herentals: Morad Talhaoui (d+k), Kevin Hendrickx, (d), Bruno Barboza, Abdelhakim Sababti, Bilal Bouri, Kobe Vrancken, Issam Dahmani, Mohamed El Fahsi, Jawad Yachou, Ignacio Caballero Orejuela, Michel Fernando Sviercoski, Ali Bouri, coaches Yves Heremans en Andy Hermans.

Doelpunten: 19′: Mohcine Zoubeir (1-0); 23′: Bilal Bouri (1-1); 26′: Mohamed El Fahsi (1-2); 32′: Michel Fernando Sviercoski (1-3); 33′: Kobe Vrancken (1-4); 34′: Jawad Yachou (1-5); 38′: Jawad Yachou (1-6).

Gele kaarten: 24′: Imad Amazou; 24′: Jawad Yachou; 34′: Morad Talhaoui; 39′: Kobe Vrancken.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Robert-Ionut Stanciu & Yves Verslycken.