Wedstrijdverslag:
GS Hoboken Ster – Futsal Fener Koekelberg

GS Hoboken Ster moest zich vorige vrijdag in het hoofdstedelijke Zuidpaleis tevreden stellen met een gelijkspel tegen Bouraza FT Brussels (5-5) maar zag zijn voorsprong aan de top van het klassement toch verhoogd tot drie punten door het verlies van naaste achtervolger BSEP Futsal Morlanwelz! Vanavond waren onze jongens er voor eigen publiek op gebrand revanche te nemen op Futsal Fener Koekelberg dat hen in de heenronde de eerste en tot dusver enige nederlaag van dit seizoen wist toe te dienen.

Meteen in het offensief

De thuisploeg kon tijdens deze druk bijgewoonde topper geen beroep doen op de geel geschorste Yannis Van Parys en de nog steeds geblesseerde Arber Shkodra. Niettemin werd onmiddellijk en met veel enthousiasme voor het offensief gekozen. In de 2′ knalde Zakaria Akatouf de openingstreffer kordaat binnen (1-0) maar kort daarop trapte Jugurtha Oukoulou de bordjes alweer in evenwicht (1-1). Dit was niet naar zin van Mohamed Aabbassi, erg geprikkeld om tegen z’n ex-club een opvallende prestatie neer te zetten: hij krulde een vrijschop netjes in de benedenhoek (2-1). Een diepe penetratie in het vijandelijk doelgebied schonk Mirko Gajanovic de kans om nummer drie tegen de touwen te duwen (3-1).

In de 6′ werd de partij helaas ontsierd door een incident tussen Abdessamad El Hafid en Bilal Errahmouni: eerstgenoemde werd met een rode kaart de laan uitgestuurd, de Hobokenaar kwam er met een gele sanctie vanaf. De gasten moesten nu een tijdje verder met een mannetje minder en daarvan profiteerde Imad Amazou om de kloof te verbreden (4-1). De bezoekers lieten de schouders echter niet hangen: na een mooie dribbelactie schilderde Granit Berisha de bal grandioos in de winkelhaak (4-2). De goud-zwarten reageerden met een reeks verschroeiende aanvallen die Brusselse verdediging op z’n grondvesten deed daveren. Twee ervan werden koelbloedig afgerond door Mirko Gajanovic (6-2).

Met Granit Berisha afwisselend als meespelende doelman, poogde Futsal Fener Koekelberg alsnog de bakens te verzetten maar het bracht geen zoden aan de dijk. Integendeel, bij balverlies lag er voor GS Hoboken Ster bij herhaling een zee van ruimte open en zo kon Hicham Channouf z’n maats reeds bij de pauze de nodige gemoedsrust bezorgen (7-2).

Deze keer wel tien

Ook na de verfrissingen bleef de tegenstander vasthouden aan de hoger beschreven tactiek zonder de ervaren gastheer hiermee echt te kunnen verontrusten. Imad Amazou dompelde de donkerblauwen zelfs tot tweemaal toe nog wat dieper in de ellende (9-2). De wedstrijd kabbelde kleurloos voort naar het einde. De spanning was helemaal weggeëbd. Een fraai afstandsschot van Granit Berisha gold slechts als een pleister op een houten been (9-3), Ilias Nsis incasseerde een geel karton. In tegenstelling tot de vorige thuismatch zou GS Hoboken Ster er wel in slagen om dubbele winstcijfers op het scorebord te doen flikkeren. Het was Anass Achbari die het tiende en laatste Hobokense doelpunt in de tent joeg (10-3). Het orgelpunt van een perfecte revanche!

Volgend programma

Aanstaande vrijdag trekt GS Hoboken Ster naar de Arteveldestad waar in de Tolhuis Arena met Futsal Besiktas Gent de degens zullen gekruist worden. Op woensdag 1 maart wordt in sportcentrum Sorghvliedt om 21:15 uur de aftrap gegeven van de inhaalwedstrijd tegen Futsal Team Elite Berchem.

Wedstrijdfiche

  GS Hoboken Ster: Vinnie Frans (d), Laurens Plees (d), Mustapha Aabbassi (k), Anass Achbari, Bayelo Mero Masumbuku, Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mirko Gajanovic, Mohamed Aabbassi, Mohamed El Mokhtari, Zakaria Akatouf, coaches Karim Akajoua, Arben Mamusha, Wim Rooms en Adil Talhaoui.

  Futsal Fener Koekelberg: Jean-Marc Van Leer (k+d), Adam El Bohtori, (d), Reda Menia, Granit Berisha, Abdessamad El Hafid, Adnan Lârchi, Yassin Laaraj, Mounir Ouhbakrim, Jugurtha Oukoulou, Ilias Nsis en coach Mergim Isljamaj.

Doelpunten: 2′:  Zakaria Akatouf (1-0); 3′: Jugurtha Oukoulou (1-1); 4′: Mohamed Aabbassi (2-1); 5′: Mirko Gajanovic (3-1); 8′: Imad Amazou (4-1); 10′: Granit Berisha (4-2); 14′: Mirko Gajanovic (5-2); 15′: Mirko Gajanovic (6-2); 17′: Hicham Channouf (7-2); 21′: Imad Amazou (8-2); 34′: Imad Amazou (9-2); 38′: Granit Berisha (9-3); 39′: Anass Achbari (10-3).

Gele kaarten: 6′: Bilal Errahmouni; 37′: Ilias Nsis.

Rode kaarten: 6′: Abdessamad El Hafid.

Arbitrage: Stefan Vrijens & Kaan Koseoglu.

U21 (2de nationale A)

Na een bijzonder intense confrontatie hielden ook onze U21 de volle buit thuis tegen de Brusselse opponent (5-3).