Wedstrijdverslag:
GS Hoboken Ster – Futsal SO Jeunes Dour

Met de komst van middenmotor Futsal S(ainte)-O(dile) Jeunes Dour stond GS Hoboken Ster blijkbaar voor een haalbare opdracht. Maar was dat wel zo?

Vroeg doelpunt

Na een vroeg doelpunt uit de zware linker van Zakaria Akatouf (1-0) kwamen onze jongens inderdaad niet meer echt in de problemen. Wel sensatie in de 8′ toen Baptiste Goditiabois zich wist door te zetten en hard af te drukken, Vinnie Frans (die de onbeschikbare Laurens Plees onder de lat verving) ging uitmuntend plat; in de omschakeling volgde een pijlsnelle Hobokense tegenaanval, mooi afgewerkt door Hicham Channouf (2-0). Ook Adriano Chiaravalle liet zich in samenwerking met Hicham Channouf gelden met een schitterende actie en dito knal in de koorden (3-0). Nog voor het verstrijken van het eerste kwartier leek het pleit reeds gewonnen. Imad Amazou kwam pijnlijk in botsing met Rodrigue Duvivier en ontving warempel een geel karton voor verbaal protest. Gaandeweg kwam SO Jeunes Dour beter in de wedstrijd mede omdat er in de lokale rangen wat laksheid optrad. Dat resulteerde in een vrije schietkans voor Adriano Poli, door Vinnie Frans afgeweerd in de voeten van Hichem Guitoun die zonder verpinken succesvol hernam (3-1). Seconden later timmerden de Hobokenaars een verschroeiende counter in elkaar, eindigend in een warrige fase voor de bezoekende muit waarbij de bal tenslotte via een Henegouwse voet de doellijn overschreed (4-1).

Minder fraai

Was de eerste speelhelft best een genietbaar kijkstuk, de tweede oogde heel wat minder fraai. Niet alleen zakte het spelpeil, ook de sportiviteit belandde in een neerwaartse spiraal. De gasten begonnen aan een verwoed offensief dat geen vruchten afwierp. Hun zichtbaar gefrustreerde coach Patrick Poli kon zijn kritiek op het arbitrale duo niet in toom houden en werd na twee gele kaarten wandelen gestuurd. In de 40′ tekende de thuisploeg een fantastisch driehoekje op de mat, in gang getrokken door Zakaria Akatouf en via Mohamed El Mokhtari droogjes afgehandeld met een makkelijke inlegger van Bilal Errahmouni (5-1). Vijf minuten later liet Yannis Van Parys zich verleiden tot een nutteloze overtreding. Het kostte hem een gele sanctie en zijn team een vijfde blauwe kaart. De zwart-witten geloofden in een mirakel en wierpen hun volle gewicht in de weegschaal, daarbij geholpen door de inzet van Jamal El Madani als meespelende doelman. Maar de Hobokense defensie hield kranig stand. En Vinnie Frans lukte enkele puike tussenkomsten, met als uitschieter een verbluffende redding op een negenmetertrap van Adriano Poli. Helaas werden de laatste minuten van de partij ontsierd door een heftig incident tussen Vinnie Frans en Jamal El Madani. De SO-kapitein mocht met een rode kaart afdruipen. Aan de score wijzigde verder niets. GS Hoboken Ster pakte zijn tweede opeenvolgende overwinning en verstevigt zijn positie in de kopgroep van het klassement…

Topmatch in aantocht

Volgende week reist GS Hoboken Ster naar Beyne-Heusay in het Land van Herve om Futsal CPH Liège tegemoet te treden. Op vrijdag 3 december om 21:15 uur gaat in sportcentrum Sorghvliedt de topper tegen titelkandidaat Celtic Visé van start, waarvoor we op de steun rekenen van alle goud-zwarte supporters en sympathisanten! En vooraf komen twee kernspelers van Beerschot Voetbalclub Antwerpen de symbolische aftrap verrichten…

Wedstrijdfiche

GS Hoboken Ster: Vinnie Frans (d), Mustapha Aabbassi (k), Adriano Chiaravalle, Amin Kabir, Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mohamed El Mokhtari, Yannis Van Parys, Zakaria Akatouf, coaches Karim Akajoua, Arben Mamusha en Wim Rooms.

   Futsal SO Jeunes Dour: Rodrigue Duvivier (d), Jamal El Madani (k), Mourad El Araichi, Adriano Poli, Baptiste Goditiabois, Clement Corroto Rojo, Hichem Guitoun, Nathan Durieux, coaches Patrick Poli en Freddy Abrassart.

Doelpunten: 2′: Zakaria Akatouf (1-0); 8′: Hicham Channouf (2-0); 14′: Adriano Chiaravalle (3-0); 29′: Hichem Guitoun (3-1); 29′: own goal (4-1); 40′: Bilal Errahmouni (5-1).

Gele kaarten: 24′: Imad Amazou; 45′: Yannis Van Parys.

Rode kaarten: 34′: Patrick Poli (na twee gele kaarten); 57′: Jamal El Madani.

Arbitrage: Guy Rassart & Juan Ortega.

GS Hoboken Ster B (1e provinciale VZVB)

Op dinsdag 9 november jl. op bezoek bij Motown in buurtsporthal All-Inn gingen onze beloften onderuit (10-3), ook vanavond moesten zij in eigen huis het hoofd buigen voor E.C.S. (3-6).