Wedstrijdverslag:
LART Bruxelles – GS Beobank Hoboken

Jonge en onervaren thuisploeg

Na de moeizame kwalificatie voor de kwartfinale van de Beker van België, mochten de GS-boys in het Brusselse Zuidpaleis nog eens naar hartenlust uithalen. Weliswaar tegen een jonge en weinig ervaren thuisploeg.

GS Beobank Hoboken scheen net als vorige vrijdag nogmaals verplicht alle zeilen bij te zetten om een sterke vesting te slopen. Deze keer een burcht met blauw-zwarte kleuren. Maar die bleek algauw heel wat minder solide. Toch was het wachten tot in de 9′ vooraleer Zakaria Akatouf een hoekschop van Mustapha Aabbassi pardoes in de touwen joeg (0-1).

Even voorbij het kwartier staken de Brusselaars de neus aan het venster. Twee uitstekende reddingen van Birger Maes bezwoeren het gevaar. Nadien namen de goud-zwarten het heft weer in handen. Ter hoogte van de middellijn moest Saad Lkiya het onderspit delven in een duel met Khalid Amzil, met desastreuze gevolgen: in een drie tegen één situatie sloeg Imad Amazou genadeloos toe (0-2). Seconden later troefde Imad Amazou op zijn beurt Mohamed Aabbassi af, ditmaal ontsnapten de lokalen aan een nieuwe opdoffer.

Eén minuut voor de pauze sabelde Khalid El Hajami de oprukkende Zakaria Akatouf keihard neer. Geel voor de boosdoener en warempel ook de zesde blauwe fout op het conto van LART Bruxelles. Antoine Lemaire nam vanop negen meter (in twee tijden) zijn verantwoordelijkheid en deed z’n team met een comfortabele voorsprong naar de kleedkamers terugkeren (0-3).

In een definitieve plooi

De tweede helft was nauwelijks op gang getrokken toen Younes Ziani zichzelf vlak voor eigen doel in moeilijkheden bracht en de bal verloor. Een onbezonnenheid waarvan Mustapha Aabbassi profiteerde om in samenwerking met Khalid Amzil de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen (0-4).

GS Beobank Hoboken controleerde het gebeuren, ondanks enkele schietpogingen van de moedige doch onmachtige gastheren. Mustapha Aabbassi leunde tweemaal erg dicht bij een doelpunt aan. Hetzelfde gold voor pechvogel Terry Caudron. Maar na een schitterende dribbel bood hij aan Zakaria Akatouf wel de kans om de forfaitcijfers op het scorebord te trappen (0-5).

De doorgebroken Abdelghafour Akrouh botste op een waakzame Birger Maes. Plots ontstond er veel commotie op en rond het speelveld. Aanleiding was een overtreding van Saad Lkiya en vervolgens van Khalid El Hajami, beide met geel bestraft. Voor deze laatste was het z’n tweede gele sanctie. Hij werd dus uitgesloten zodat zijn ploeg het met één veldspeler minder moest zien te rooien. Ook de protesterende LART-coach zag een geel kartonnetje voor de ogen wapperen.

GS Beobank Hoboken – ondertussen met Michael Lauwers onder de deklat – kon uit de numerieke meerderheid nog één treffer puren, een dreun uit de zware linkervoet van Zakaria Akatouf op voorzet van Antoine Lemaire (0-6). Aan het eind van de partij wist Ibrahim Boukhzar alsnog de Brusselse eer te redden (1-6).

Wedstrijdfiche

LART Bruxelles: Yassine Bouzian (d), Hamza Helalouch (kpt), Mohamed Aabbassi, Khalid El Hajami, Saad Lkiya, Adil Touil, Salim Zakriti Zakriti, Younes Ziani, Abdelghafour Akrouh, Ibrahim Boukhzar, coach Mustapha El Hajami en assistent-coach Georges Tsoras.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Mustapha Aabbassi, Hicham Channouf, Imad Amazou, Khalid Amzil, Terry Caudron, Zakaria Akatouf, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Doelpunten: 9′: Zakaria Akatouf (0-1); 20′: Imad Amazou (0-2); 29′: Antoine Lemaire (0-3); 32′: Mustapha Aabbassi (0-4); 47′: Zakaria Akatouf (0-5); 56′: Zakaria Akatouf (0-6); 58′: Ibrahim Boukhzar (1-6).

Gele kaarten: 49′: Saad Lkiya; 52′: Mustapha El Hajami.

Rode kaarten: 50′: Khalid El Hajami (na 2 gele kaarten).

Arbitrage: Danny Desmit en Maxime Duret.

Volgende opdracht

Aanstaande vrijdag om 21:15 uur gaat GS Beobank Hoboken in sportcentrum Sorghvliedt voor de winst tegen promovendus SO Jeunes Dour. Met de intentie om de leidersplaats in het klassement vast te houden…

GS Beobank Hoboken B

Afgelopen maandagavond diende ons B-team in de nederlaag te berusten, op bezoek bij Deurne Noord (6-3).