Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Celtic Visé (1/8e finale Beker van België)

Geen gezondheidswandeling

Geen gezondheidswandeling vanavond voor onze jongens. Wel hard labeur om Celtic Visé, momenteel op een gedeelde tweede stek in tweede nationale afdeling B, op de knieën te dwingen. Want de Luikenaars staken, in afwezigheid van hun topschutters Kevin Cossalter en Killian Crasset, meer dan een tandje bij om het de thuisploeg bijzonder lastig te maken. En daarin zijn zij beslist geslaagd.

GS Beobank Hoboken moest van meet af aan optornen tegen een stevig gebetonneerde muur en kwam tijdens de aanvangsminuten niet verder dan enkele halve kansjes. Bovendien waren de Luikse counters erg gevaarlijk. Op één daarvan trapte Elmahedi Zinoune vlak voor doel met het linkerbeen onstuimig een gat in de lucht. Even later mochten de gasten dan toch juichen, via een vrijschop van Anthony Rogister die uitmondde in een flipperkastdoelpunt (0-1).

De Hobokenaars reageerden meteen kordaat. Yannis Van Parys was bij de pinken op een schitterende voorzet van Imad Amazou (1-1). Maar Celtic Visé liet zich op haar beurt niet onbetuigd: Birger Maes moest gepast optreden om een doorbraak van Elmahedi Zinoune en een solotocht van Abdelhakim Hachad te neutraliseren. Hicham Channouf richtte een kogel naar de vijandelijke netten helaas op de ledematen van teamgenoot Bilal Errahmouni. Het laatste wapenfeit uit een eerste speelhelft die de GS-supporters wellicht niet echt kon bekoren.

Ook de tweede periode leek geen beterschap te bieden. Vruchteloos zoeken naar een opening in de uitstekend georganiseerde groen-witte verdediging. Tegelijkertijd opletten voor de tegenaanval. Met name toen Elmahedi Zinoune in sneltreinvaart de rechterflank afdweilde, zijn pegel zoefde gelukkig voorlangs.

De goud-zwarten werden echter geholpen door Maxime Crahay. In de 44′ beging de Celtic-keeper handspel buiten zijn doelgebied. Uit de daaruit voortvloeiende vrije trap, ontstond een chaotische worsteling eindigend met een gemeten assist van Mustapha Aabbassi tot bij Khalid Amzil. Deze laatste aarzelde geen seconde (2-1).

Heftige slotfase

De slotfase zorgde voor heel wat beroering, zowel tussen de lijnen als op de wisselbanken. De wedstrijdleiding zag zich zelfs verplicht om driemaal een geel karton uit het hemdzakje te lichten. De vrijstaande Cédric Ponsard miste de gelijkmaker op stuntelige wijze, terwijl Maxime Crahay ver uit zijn kooi mee de offensieve kaart trok in een poging om zijn duurbetaalde blunder recht te zetten. Bijna was zijn opzet gelukt, want met een grondscherende raket trof hij de staak. Aan de overzijde had een vluchtschot van Yannis Van Parys de kwalificatie voor de volgende bekerronde helemaal veilig kunnen stellen. Het bleef evenwel nagelbijten tot het laatste fluitsignaal weerklonk…

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahouni, Mustapha Aabbassi, Hicham Channouf, Imad Amazou, Khalid Amzil, Yannis Van Parys, Zakaria Akatouf, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Celtic Visé: Maxime Crahay (d), Pierre Gillet (kpt), Alejandro Congosto Robledo, Jordy Dardenne, Abdelhakim Hachad, Jérôme Massoz, Rahil Mazouze, Cédric Ponsard, Anthony Rogister, Elmahedi Zinoune, coach Lionel Lousberg en assistent-coach Jean-Luc Demortier.

Doelpunten: 13′: Anthony Rogister (0-1); 17′: Yannis Van Parys (1-1); 44′: Khalid Amzil (2-1).

Gele kaarten: 48′: Imad Amazou; 49′: Yannis Van Parys; 50′: Anthony Rogister.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Louis Huygens en Luc Duret.

Naar de hoofdstad

Volgende vrijdag trekt GS Beobank Hoboken in competitieverband naar de hoofdstad om de confrontatie aan te gaan met LART Bruxelles dat thans op een ongezellige derde laatste plaats in het klassement vertoeft.

GS Beobank Hoboken B

Aanstaande maandag 3 februari om 22:00 uur begint GS Beobank Hoboken B aan een nieuwe opdracht in de Vlaamse competitie (reeks A) met een bezoek aan Deurne Noord in buurtsporthal All-Inn.