Wedstrijdverslag:
Selaklean Thulin – GS Beobank Hoboken

In het verre Thulin is een einde gekomen aan de indrukwekkende reeks wedstrijden zonder nederlaag. Tijdens de tweede speelhelft gingen onze jongens kopje onder…Met vlotte balcirculaties van hoofdzakelijk Braziliaanse makelij probeerde de thuisploeg reeds dadelijk de wedstrijd naar haar hand te zetten. De goud-zwarten hielden de balans echter in evenwicht. Khaled Oulichki en Bruno Barboza verprutsten de eerste wenkende kansen.

Al snel op achtervolgen aangewezen

In de 10’ kwam de landskampioen nadrukkelijker aan de bak: Hicham El Morabit werkte een diepe bal van Lucas Diniz Pinheiro voorlangs maar kon in dezelfde minuut de Hobokense verdediging gezwind op een hoopje dribbelen (1-0).De Beobankers reageerden fors en zadelden de oranje-gelen spoedig met de maximale blauwe foutenlast op. Nadat Paulo Dos Santos Barbosa nipt naast had gemikt, moest Darcio Lemos Forgiarini gepast uit zijn kooi rennen om de door Khaled Oulichki gelanceerde Steven Dillien een halt toe te roepen. Sebastiano Canaris richtte uit de draai eveneens net voorbij de staak, een prachtige combinatie Imad Amazou-Mustapha Aabbassi plofte op de thorax van de lokale doelman.Birger Maes werd het zicht belemmerd op een vrij onschuldig afstandsschot van André Pereira De Campos waarmee Selaklean Thulin de voorsprong ietwat gevleid verdubbelde (2-0).

We geven niet op

Dankzij een mooie assist van Steven Dillien en een schitterende borstcontrole zwiepte Imad Amazou de aansluitingstreffer tegen de netten (2-1). Kort daarop slaagde Khaled Oulichki er helaas niet in om een fraaie voorzet van Hicham Channouf in doel te deviëren zodat een ultieme gelegenheid werd verzuimd om de rust met een (verdiende) gelijke stand te bereiken.Bij de aanvang van het tweede hoofdstuk toog GS Beobank Hoboken in de achtervolging: een zware trap van Hicham Channouf eiste een lenige voetreflex van de plaatselijke doelverdediger.Plots brak de Henegouwse storm weer in alle hevigheid los, de aanzwellende aanvalsgolven brachten onze defensie in moeilijkheden. Bruno Barboza profiteerde van een pijnlijk misverstand tussen Hicham Channouf en Birger Maes (3-1).

Geen antwoord klaar tegen dit Thulin

De legendarische veerkracht waarmee de GS-troepen zo dikwijls een scheve situatie wisten recht te trekken, bleef deze keer achterwege. Zij hadden geen vat meer op het gebeuren. Birger Maes maakte twee zuivere scoringsmogelijkheden voor Lucas Diniz Pinheiro onschadelijk, zag een liftballetje van André Pereira De Campos op de dwarsligger dwarrelen maar was geklopt toen Bruno Barboza van dichtbij een splijtend ééntweetje met Hicham El Morabit mocht verzilveren (4-1).Ook nadien werd onze sluitpost onder een kogelregen bedolven, uit het geschut van onder meer Sebastiano Canaris, Hicham El Morabit en Lucas Diniz Pinheiro. Bovendien werden de bezoekers algauw geplaagd met vijf blauwe kaarten en stuitten hun schaarse tegenacties op een robuuste afweer.

Tijd om in te grijpen

GS-coach Karim Akajoua besloot om in te grijpen en stuurde Antoine Lemaire als meespelende doelman in de loopgraven, een gapende doelmond achter zich latend. Enkele beslissingen van de scheidsrechters Juan Ortega en Paul Emmery deden het bloed koken: zo werd aan de Hobokenaars een duidelijke hoekschop onthouden hetgeen bij de verbolgen Imad Amazou een ongelukkige reactie en dus een zesde blauwe overtreding uitlokte. Steven Dillien werd wegens (terecht) protest met een geel karton van het toneel verwezen, André Pereira De Campos zette de negenmeter koelbloedig om (5-1).Gedurende de slotfase verkwanselde Imad Amazou nog een niet te missen doelkans, belandde een pegel van Antoine Lemaire op het kruishout, kogelde Mustapha Aabbassi een punter magistraal in de bovenhoek (5-2) en scheerde een schicht van Xavier Potvin rakelings naast.

Bornem-Puurs

Na deze opdoffer, uitgerekend in het hol van de aartsrivaal, beschikt GS Beobank Hoboken nu over voldoende tijd om zijn wonden te likken in het vooruitzicht van de laatste competitieopdracht voor de kalenderwisseling: een korte reis op vrijdag 23 december a.s. naar sporthal “De Kollebloem” waar de streekderby tegen FT Bornem-Puurs wellicht voor een spetterend eindejaarsvuurwerk zal zorgen! Een integraal beeldverslag en een samenvatting van deze topmatch kan u respectievelijk vanaf zondag en woensdagavond bekijken onder de rubriek “video’s” op de website van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be; ook kan u zaterdagavond om 18:30 uur reeds terecht bij BX1 op hun website www.bx1.be → “Emissions” → “Foutsal” of op hun facebookpagina 

Ploegopstelling

Selaklean Thulin: Darcio Lemos Forgiarini (d), Stefano De Carolis (d), Bruno Barboza (kpt) (2), Lucas Diniz Pinheiro, José Magno De Lima Silva, André Pereira De Campos (2), Paulo Dos Santos Barbosa, Cyril Declerck, Hicham El Morabit (1), Sebastiano Canaris, coach Abdellak Ouafik en assistent-coach Norredine Boumediane.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Olivier Verhanneman (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou (1), Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi (1), Steven Dillien, Xavier Potvin, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Vlaamse competitie

In de Vlaamse competitie (regio centraal) kwam GS Beobank Hoboken B binnen de muren van het Eurovolleycenter niet verder dan een puntendeling met Vilvoorde United (3-3).