Wedstrijdverslag:
Veidec ARB Hamme – GS Beobank Hoboken

Boeiend en ultra spannend spektakel in sporthal Meulenbroek. Schrijver, dichter en columnist Herman Brusselmans, geboren en getogen in Hamme, was hiervan één van de vele getuigen…

GS verzuimt het verschil te maken

De thuisploeg, vanuit de tribunes bijna constant gesteund door de luidruchtige klanken van een klein fanfareorkest, kreeg reeds dadelijk de kans om via ex-GS’er Mounir Kissami de score te openen. Birger Maes verrichtte zijn eerste maar zeker niet laatste schitterende redding. Aan de overzijde trapte Hicham Channouf een levensgrote mogelijkheid voorlangs. Ook een poging van Imad Amazou uit de draai miste het kader en een hard schot van Antoine Lemaire verplichtte Kenny Sergeant tot een verbluffende save. Tussendoor had Ahmed El Hammouchi een gele sanctie geïncasseerd. Op een mooie assist van Soufian El Fakiri kogelde Hicham Channouf de Hobokenaars verdiend op voorsprong (0-1). Wat later besloot Bilal Errahmouni een fraai dribbelnummertje in de benedenhoek (0-2).

GS Beobank Hoboken controleerde het gebeuren. Ook nadat de hyperactieve Ahmed El Hammouchi de aansluitingstreffer had aangetekend (1-2) want een ingestudeerde vrijschop van Soufian El Fakiri vergrootte de kloof opnieuw met twee eenheden (1-3). Niet zonder een gele kaart voor de sakkerende ARB-coach Kristof Vermeir. Birger Maes zweefde een pegel van Mounir Kissami uit zijn doelvlak. Nadien werden enkele priemende Hobokense aanvallen iets te onzorgvuldig afgewerkt. Diezelfde nonchalance viel eveneens te bespeuren bij een hieltje van de alleenstaande Karim Bouyakoubi.

Twee minuten voor de pauze moest Birger Maes zich gewonnen geven op een zware uithaal van Kenan Koseoglu (2-3). Karim Bouyakoubi verkwanselde nogmaals een geweldige doelkans en vond er vervolgens uit pure frustratie niets beter op dan Mustapha Aabbassi een voetje te lichten, meteen ook de zesde blauwe overtreding van de landskampioen. Soufian El Fakiri mocht vanop negen meter aanleggen maar Kenny Sergeant wist het schot van z’n gewezen ploegmaat handig te vangen. Alzo verzuimden de goud-zwarten om nog voor de kampwisseling het verschil te maken…

Spanning stijgt

Na de rust was de spanning niet te harden, gepaard gaande met een karrenvracht aan blauwe en gele kaarten. Eerst een geel karton voor Karim Bouyakoubi vanwege een trekfout op de doorgebroken Soufian El Fakiri en dan voor het daaruit volgend hevig protest van GS-coach Karim Akajoua. Beroering op en naast het veld toen Karim Bouyakoubi opzichtig neerging in de strafschopzone, Abderahim El Kharroubi knalde de penalty genadeloos tegen de touwen (3-3). Geel voor de pruttelende lokale terreinafgevaardigde Bartel De Ron, bij het kabaal als gevolg van een aanslag op Bilal Errahmouni. Birger Maes trad weer in de schijnwerpers met een aantal uitmuntende parades, overschaduwd door een gele bestraffing aan het adres van Imad Amazou, wegens gemopper.

Soufian El Fakiri beslecht het pleit

De zenuwslopende partij kon alle kanten uit. Terry Caudron, op solovlucht langs de rechterflank, vergat om de vrijgelopen Soufian El Fakiri op z’n wenken te bedienen. Onze prijsschutter nam dan maar zelf het initiatief en vuurde een onhoudbare schicht in de winkelhaak (3-4)! Kort daarop behield Terry Caudron wél het overzicht en schonk Soufian El Fakiri het beslissende doelpunt met een grote strik errond (3-5). De ondraaglijke suspense had eindelijk plaatsgemaakt voor opluchting.

Met Ahmed El Hammouchi als meespelende doelman poogde Veidec ARB Hamme alsnog om de hopeloze situatie recht te zetten. De Hobokense defensie hield het been echter stijf. Meer zelfs, een opzienbarende omhaal en kopstoot van Soufian El Fakiri alsook een gerecupereerde bal van Terry Caudron in de richting van het verlaten doel, hadden de winstcijfers nog kunnen doen aanzwellen. Maar geen nood: de felbegeerde buit was binnen!

Beeldverslag

Een samenvatting van deze adembenemende topper (met interviews) kan u zondagavond bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Wedstrijdfiche

Veidec ARB Hamme: Kenny Sergeant (d + kpt), Robbin Seghers (d), Kenan Koseoglu, Abderahim El Kharroubi, Nordin Amajoud, Mounir Kissami, Karim Bouyakoubi, Ahmed El Hammouchi, Adrian Darko Meert, Nabil Rabhi, coach Kristof Vermeir en assistent-coach Davy Willaert.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Raïd El Kajjoui, Soufian El Fakiri, Terry Caudron, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Doelpunten: 7′: Hicham Channouf (0-1); 11′: Bilal Errahmouni (0-2); 16′: Ahmed El Hammouchi (1-2); 16′: Soufian El Fakiri (1-3); 28′: Kenan Koseoglu (2-3); 39′: Abderahim El Kharroubi (3-3); 56′: Soufian El Fakiri (3-4); 57′: Soufian El Fakiri (3-5).

Gele kaarten: 4′: Ahmed El Hammouchi; 16′: Kristof Vermeir; 36′: Karim Bouyakoubi; 37′: Karim Akajoua; 41′: Bartel De Ron; 50′: Imad Amazou.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Maxime Duret en Christian Lebeau.

Twee thuismatchen

GS Beobank Hoboken speelt op de twee eerstvolgende competitiedagen om 21:15 uur in de vertrouwde omgeving. Aanstaande vrijdag komt Futsal Evere op bezoek, dat de puntjes nog wel wat kan gebruiken…