Wedstrijdverslag:
ZVC Assebroeke – GS Beobank Hoboken (terugwedstrijd kwartfinale Beker van België)

GS Beobank Hoboken heeft zich in de sportzaal Jan Fevijn van het Assebroekse atheneum met bravoure gekwalificeerd voor de halve finale van de Beker van België!

Smalle marge snel uitgediept

Ruim tweehonderdvijftig toeschouwers zagen de Hobokenaars krachtig van start gaan, vastbesloten om de magere voorsprong uit de heenmatch (6-5) verder uit te breiden. Reeds na twee minuten kon Steven Dillien een afgeweerd schot van Imad Amazou in doel verlengen (0-1) en was de toon meteen gezet.

De Beobankers dicteerden de wet, vaak met vlot en oogstrelend voetbal. Birger Maes moest zich slechts tweemaal reppen, door toedoen van de opportunistische Cedric Simoens. Yannis Van Parys trapte met enige mazzel nummer twee tegen de touwen (0-2) om vervolgens Imad Amazou keurig te bedienen (0-3). Antoine Lemaire kogelde een splijtend ééntweetje met Imad Amazou op de doelman, gevolgd door een schicht van Birger Longueville die voorlangs zoefde. Een prachtige driehoek over de ganse lengte van het veld, opgetrokken door Hicham Channouf en via Yannis Van Parys uiteindelijk vlekkeloos afgewerkt door Terry Caudron (0-4), hees GS Beobank Hoboken in een comfortabele positie. Net voor de rust tikte Birger Longueville een kortgenomen vrijschop op de slof van broer Gianni (1-4).

GS speelt partij autoritair uit

Tijdens de tweede speelhelft bleken de Bruggelingen niet in staat om de kloof wat te verkleinen. Dat was de verdienste van een uitstekende Hobokense defensie die niet zinnens was om aan de thuisploeg enkele vroegtijdige paasgeschenken uit te delen.

In een overigens sportieve wedstrijd werd Cedric Simoens met een gele kaart bedacht, voor een overtreding op Birger Maes. Nadat Antoine Lemaire een vloeiende combinatie met Terry Caudron tegen de onderkant van de deklat had besloten en Bilal Errahmouni een fraaie assist van Imad Amazou niet wist te benutten, werd het meesterschap helemaal beklonken dankzij twee doelpunten van Hicham Channouf, telkens aan het eind van een uitgesponnen actie (1-6). In de slotseconden werd aan de goud-zwarten een negenmeter toegekend, Yannis Van Parys verzuimde helaas om de finale score nog hoger te doen oplopen.

Perfecte demonstratie waarmee onze jongens hun bekerambities mogen aanscherpen!

Wedstrijdfiche

ZVC Assebroeke: Yentl Vanthorre (d), Laurenz Simoens (kpt), Cedric Simoens, Birger Longueville, Gianni Longueville, Denis Vanraefelghem, Arvid Lenihan, Matthias Feys, coach David Van Hamme en assistent-coach Darco Masselus.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Doelpunten: 2′: Steven Dillien (0-1); 11′: Yannis Van Parys (0-2); 14′: Imad Amazou (0-3); 20′: Terry Caudron (0-4); 22′: Gianni Longueville (1-4); 41′: Hicham Channouf (1-5); 46′: Hicham Channouf (1-6).

Gele kaarten: 30′: Cedric Simoens.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Johan Vanderlinden & Lucien Vrancken.

Aanstaande vrijdag weer aan de bak

Er wordt onze spelers weinig rust gegund: op vrijdag 30 maart verschijnen zij in sportcentrum Sorghvliedt om 21:15 uur aan de aftrap om hun competitiewedstrijd tegen RS La Louvière uit te vechten.

Europees kampioenschap

Bondscoach Rony Penninckx maakte zijn definitieve selectie bekend voor het Europees kampioenschap 2018 dat van 9 tot 14 april zal plaatsvinden in Lloret de Mar (Catalonië). Niet minder dan vijf GS-spelers werden in de nationale ploeg opgenomen: Birger Maes, Mustapha Aabbassi, Antoine Lemaire, Hicham Channouf en Steven Dillien. Wij wensen hen veel succes en een behouden (lees: blessurevrije) terugkeer!