Wedstrijdverslag:
ZVC Assebroeke – GS Beobank Hoboken

Adembenemend

Bij aankomst in Assebroek pompten we nog wat gezonde zeelucht in onze stadslongen. Dat was nodig, want het werd een adembenemende vertoning…

Na amper dertig seconden miste Cedric Simoens een enorme mogelijkheid. Nadien begon GS Beobank Hoboken op de fraai gerenoveerde vloer van sportcomplex “Jan Fevijn” aan een heuse zaalvoetbaldemonstratie. Met snelle balwisselingen, technische hoogstandjes en schitterende combinaties. Kortom, om van te snoepen.

In de 7′ kreeg het overwicht ook een concrete invulling. Op een hoekschop van Imad Amazou kwam de bal via enkele stationnetjes in de voeten van Yannis Van Parys, en die aarzelde niet (0-1). De Bruggelingen, weliswaar aan de slag zonder enkele belangrijke titularissen, waren aangewezen op de tegenaanval. Birger Maes stond paraat op een kogel van Darco Masselus en een kopstoot van Stan Braem belandde op het dak van het doel. Maar het verschroeiende tempo van de Hobokenaars bleef aanhouden. De kansen stapelden zich op, met als uitschieter een geweldige trap van Hicham Channouf die Yentl Vanthorre tot een spectaculaire zweefsprong verplichtte. Het was evenwel een harde punter van Antoine Lemaire en een verrassend schot van Mustapha Aabbassi waarmee goud-zwart de kloof verbreedde (0-3).

We bleven genieten van het sprankelend spel van de Beobankers. De West-Vlamingen leken af te stevenen op een totale ondergang. Toch vonden zij op het einde van de eerste speelhelft de kracht om gevaarlijk te dreigen: Quinn Staute liet het vlak voor de Hobokense muit tot tweemaal toe afweten terwijl een doorbraak van Laurenz Simoens een onorthodoxe redding van Birger Maes vergde.

De wet van de sterkste

Na de hervatting zorgde GS Beobank Hoboken alweer voor sensationeel spektakel. De lokale verdediging daverde op haar grondvesten. Yannis Van Parys zag wel vier pogingen op het nippertje verijdeld. En dan plots … mocht de onbewaakte Stan Braem zowaar in de vrije ruimte spurten om Birger Maes met een lage schuiver te kloppen (1-3). De Hobokenaars waren echter geenszins uit hun lood geslagen. Dankzij een subliem hakje van Bilal Errahmouni kon Yannis Van Parys de ganse rechterflank afschuimen en op magistrale wijze scoren (1-4), een doelpunt dat ook bij de lokale aanhang op applaus werd onthaald!

Het pleitte voor de gastheren dat zij nooit de moed opgaven. Laurenz Simoens werkte een schuine voorzet van Darco Masselus binnen (2-4) waarmee hun zelfvertrouwen een ferme boost kreeg. Het sportieve duel, in geringe mate ontsierd door een gele kaart voor Hicham Channouf en Darco Masselus, bereikte een absolute kijk- en amusementswaarde. Uiteindelijk zou ZVC Assebroeke de wet van de sterkste moeten ondergaan. Na een afgeslagen aanval, stormde Hicham Channouf alleen over een openliggende boulevard en legde de partij in een definitieve plooi (2-5). Of toch niet? Met Arvid Lenihan als meespelende doelman trachtten de rood-zwarten alsnog de bakens te verzetten. Het bracht echter geen aarde aan de dijk. Integendeel, Terry Caudron fusilleerde Arvid Lenihan met een droge knal (2-6). En toen de gelegenheidsportier zich ter hoogte van de middellijn verslikte door toedoen van Bilal Errahmouni, was het een koud kunstje voor de goed gevolgde Yannis Van Parys om de assist van zijn ploegmaat in het lege doel te bestellen (2-7). Net voor affluiten wist Stan Braem de verliescijfers wat te temperen (3-7).

Alles bij mekaar een verbluffende prestatie van onze jongens. Topklasse!

Tenslotte niets dan lof voor de thuisclub: puike organisatie, vriendelijke medewerkers, gedisciplineerde supporters en een talentrijk team. Wij gunnen ZVC Assebroeke beslist een ticket voor de play-offs!

Wedstrijdfiche

ZVC Assebroeke: Yentl Vanthorre (d), Laurenz Simoens (kpt), Stan Braem, Cedric Simoens, Diego Dewilde, Darco Masselus, Brian Van Holm, Aaron Simoens, Quinn Staute, Arvid Lenihan, coach Ewout Desmet en assistent-coach David Van Hamme.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Mustapha Aabbassi, Hicham Channouf, Imad Amazou, Khalid Amzil, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Doelpunten: 7′: Yannis Van Parys (0-1); 15′: Antoine Lemaire (0-2); 23′: Mustapha Aabbassi (0-3); 34′: Stan Braem (1-3); 38′: Yannis Van Parys (1-4); 42′: Laurenz Simoens (2-4); 50′: Hicham Channouf (2-5); 55′: Terry Caudron (2-6); 57′: Yannis Van Parys (2-7); 59′: Stan Braem (3-7).

Gele kaarten: 44”: Hicham Channouf; 49′: Darco Masselus.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Christophe Blairon en Marc Nihoul.

Brussels bezoek

Aanstaande vrijdag kan GS Beobank Hoboken voor eigen publiek haar zeventiende zege opstrijken in deze nationale competitie. Daartoe dient Anneessens 25 Bruxelles opzijgezet te worden…

GS Beobank Hoboken B

In de Vlaamse competitie (reeks A) genoot GS Beobank Hoboken B van een vrije speeldag.