Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Anneessens 25 Bruxelles

Geen excuses

GS Beobank Hoboken moest het vanavond stellen zonder de geblesseerde Imad Amazou en Mustapha Aabbassi. Maar dit kan niet als verontschuldiging gelden voor de lamentabele prestatie…

Anneessens 25 Bruxelles speculeerde vooral op de counter. Met Moustapha Rezki als spelverdeler die tijdens de aanvangsminuten reeds een reële doelkans bood aan Mohamed Mimoun en Bilal Ziani. De vaak onstuitbare Brusselse kapitein dwong Yannis Van Parys zelfs tot een gele overtreding.

Gaandeweg traden de Hobokenaars op het voorplan. Hicham Channouf ontfutselde de bal van een aarzelende opponent en deponeerde het ronde ding op de genadeloze linker van de vrijstaande Zakaria Akatouf (1-0). Toen deze laatste kort daarop een hoekschop in één tijd in de touwen vlamde (2-0), leek een vlotte zege binnen bereik.

In de 18′ vierde Emre Erciyas zijn wederoptreden, na langdurig blessureleed. Hieraan zal hij geen prettige herinnering bewaren, want hij bezondigde zich onmiddellijk aan een trekfout met een gele sanctie als gevolg. Khalid Amzil lukte een sensationele doorbraak over de ganse lengte van het terrein. Hij werd vlak voor de penaltyzone neergedolkt, tot ieders verbazing zonder gele bekeuring. De daaruit voortvloeiende vrijschop schonk geen genoegdoening. Dit was evenmin het geval voor Zakaria Akatouf na een schitterende dubbelpas met Hicham Channouf, zijn kogel belandde op de dwarsligger.

Voorsprong kwijt

Tijdens de resterende vijf minuten van de eerste speelhelft, gaven de Beobankers hun voorsprong zomaar prijs. Eerst mochten zij zich nog gelukkig achten toen Moustapha Rezki een negenmetertrap over de Hobokense kooi mikte. Daarna sloegen de bezoekers onverbiddelijk toe via Youssef Rezki en Abdellah Massaoudi (2-2). Met dank aan het defensief gestuntel van goud-zwart.

Sombere vertoning

Het tweede bedrijf werd een sombere vertoning. In de hand gewerkt door een wansmakelijk incident tussen Abdellah Massaoudi en Bilal Errahmouni, de twee kemphanen mochten met een rode kaart opkrassen. Beide partijen werden alzo verplicht om verder te strijden met één veldspeler minder. Achteraan liep het aan Hobokense zijde weer mis, zodat Jamal Rezki in een zee van ruimte op wandel kon om een makkelijk doelpunt aan de goed gevolgde Bilal Ziani te presenteren (2-3). Gepaard gaande met een geel karton voor onze protesterende assistent-coach Ivan Boey. Nadat Khalid Amzil een mooie Hobokense aanval op de paal had besloten, waagde GS-coach Karim Akajoua een riskante zet. Hij haalde Birger Maes naar de kant en liet Zakaria Akatouf als meespelende doelman opdraven, in een ultieme poging (met een mannetje meer in het offensief) de tegenstander het vuur aan de schenen te leggen. Maar nieuw balverlies, afgestraft door Mohamed Mimoun, brak de lokale ambities (2-4). De nederlaag had nog hoger kunnen oplopen: Reda Dari trof de staak en in de slotseconden graaide Birger Maes een negenmeter van Bilal Ziani uit z’n doelvlak nadat hij even voordien een geel kleurtje had gezien vanwege verbaal beklag aan het adres van het arbitrale duo.

Een zwakke Hobokense verrichting die hopelijk spoedig in de vergeethoek zal verdwijnen…

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Emre Erciyas, Hicham Channouf, Khalid Amzil, Terry Caudron, Yannis Van Parys, Zakaria Akatouf, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Anneessens 25 Bruxelles: Hassan Bounou (d), Youssef Masbih (d), Moustapha Rezki (kpt), Mohamed Mimoun, Ilyas Zahouani, Reda Dari, Jamal Rezki, Bilal Ziani, Youssef Rezki, Abdellah Massaoudi, coach Mohamed Khalifa en assistent-coach Esmail Rezki.

Doelpunten: 11′: Zakaria Akatouf (1-0); 16′: Zakaria Akatouf (2-0); 26′: Youssef Rezki (2-1); 29′: Abdellah Massaoudi (2-2); 46′: Bilal Ziani (2-3); 55′: Mohamed Mimoun (2-4).

Gele kaarten: 6′: Yannis Van Parys; 18′: Emre Erciyas; 46′: Ivan Boey; 58′: Birger Maes.

Rode kaarten: 41′: Abdellah Massaoudi en Bilal Errahmouni.

Arbitrage: Maxime Duret en Christophe Blairon.

Kwartfinale Beker van België

Volgende vrijdag speelt GS Beobank Hoboken de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Beker van België. Om 21:15 uur thuis tegen Herstal 1453, momenteel eenzaam leider in tweede afdeling B. Niet te onderschatten dus…

GS Beobank Hoboken B

FC Steunproject Antwerpen, titelkandidaat in de Vlaamse competitie (reeks A), was in de vooravond te sterk voor ons B-team (0-9).