Wedstrijdverslag:
Moratex Lebbeke – GS Beobank Hoboken (heenwedstrijd 1/2 finale Beker van België)

GS Beobank Hoboken beukt de poort naar de bekerfinale open…

Hevige weerstand

Derdeklasser Moratex Lebbeke genoot vanavond van een toppunt in de geschiedenis van de club, gesticht in 1982. In hun mooie, flink gevulde sporthal boden de gastheren meer dan behoorlijk weerstand tegenover de competitieleider die met het volledige basisteam aantrad, met uitzondering van de geblesseerde Antoine Lemaire.

De Hobokenaars startten met sprankelend bewegingsvoetbal dat snel resulteerde in een doelpunt van Hicham Channouf na een splijtend ééntweetje met Imad Amazou (0-1). Maar de opponent bleek een taaie klant te zijn met enkele vaardige spelers in zijn rangen. Een gevaarlijk schot van Jason De Bie dwong Birger Maes zelfs tot een fraaie parade. Het individueel talent bij de Hobokenaars was echter van een superieur niveau: dat bewees Hicham Channouf toen hij in volle vaart de ganse linkerflank schoonveegde en een niet te missen afleggertje in de schoenen van Terry Caudron schoof (0-2). Nadien versierden de Beobankers nog voldoende mogelijkheden om de ontmoeting reeds in een beslissende plooi te leggen. De nodige nauwkeurigheid ontbrak evenwel en vooral de weinig secure defensie liet het afweten. En daar profiteerden de blauw-witten optimaal van. Michaël Roquet kon enkele lijfwachten al te makkelijk van zich afschudden en schonk Ian Raeymaekers de aansluitingstreffer (1-2). Net voor het rustsignaal werd deze laatste door Soufian El Fakiri in de rug gelopen. In de penaltyzone dachten velen maar het arbitrale duo hield het bij een rechtstreekse vrijschop op de rand van het bezoekende doelgebied en een gele kaart voor onze topschutter. Michaël Roquet joeg de vrije trap laconiek doorheen het Hobokense muurtje in de touwen (2-2)!

Puntjes op de i

GS-coach Karim Akajoua had zijn discipelen tijdens de pauze wellicht duchtig de les gespeld, want de goud-zwarten reageerden na de herneming bijzonder heftig en efficiënt. De puntjes werden in een handomdraai op de i gezet met drie rozen van uitstekende makelij, één van Imad Amazou en twee van Hicham Channouf (2-5).

Toch zouden de Lebbekenaars zich opnieuw in de wedstrijd knokken, nogmaals als gevolg van een Hobokense verdediging die soms al te laks en besluiteloos te werk ging. En zo kon Ian Raeymaekers een dubbele combinatie met Jason De Bie vrolijk afwerken (3-5).

Er werd gaandeweg fanatieker om iedere bal gevochten, aan lokale zijde met de vocale steun van de vele supporters én die van de omroeper via de microfoon. Soms over de grens van het toelaatbare: Michaël Roquet belaagde Soufian El Fakiri met de voet vooruit en kwam er met een gele sanctie erg goedkoop vanaf. We noteerden nog enkele halve en hele kansen voor beide kampen.

Een versnelling hoger

In de slotfase schakelde GS Beobank Hoboken weer naar een hogere versnelling over. Kordaat en meedogenloos. Met vier uitgekookte goals om van te likkebaarden. Fataal voor de afgepeigerde Oost-Vlamingen. En waarmee de terugwedstrijd op woensdag 24 april a.s. tot een formaliteit werd herleid.

Toch een dikke pluim voor het moedige verweer op en het voorbeeldige onthaal naast het terrein van ZVC Moratex Lebbeke!

Beeldverslag

Een samenvatting van deze partij (inclusief interview met Imad Amazou) kan u donderdagavond bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Wedstrijdfiche

Moratex Lebbeke: Matthias De Jonge (d), Michaël Roquet (kpt), David Roquet, Ian Raeymaekers, Stef Prové, Yentl Vekeman, Jason De Bie, Cedric Amerijckx, coach Kevin De Sa Faria en assistent-coach Leander Verbeeck.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Khaled Oulichki (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Soufian El Fakiri, Terry Caudron, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Doelpunten: 4′: Imad Amazou (0-1); 14′: Terry Caudron (0-2); 24′: Ian Raeymaekers (1-2); 25′: Michaël Roquet (2-2); 26′: Imad Amazou (2-3); 27′: Hicham Channouf (2-4); 28′: Hicham Channouf (2-5); 34′: Ian Raeymaekers (3-5); 47′: Imad Amazou (3-6); 47′: Imad Amazou (3-7); 48′: Mustapha Aabbassi (3-8); 49′: Mustapha Aabbassi (3-9).

Gele kaarten: 25′: Soufian El Fakiri; 37′: Ian Raeymaekers.

Arbitrage: Johan Vanderlinden en Paul Emmery.

Rode lantaarn op visite

Aanstaande vrijdag om 21:15 uur ontvangt GS Beobank Hoboken het bezoek van rode lantaarn Futsal Anadolu Stekene.