Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Futsal Anadolu Stekene

GS Beobank Hoboken oogstte vanavond twee punten maar zeker geen schoonheidsprijs…

Beneden alle peil

Futsal Anadolu Stekene is dan wel tot degradatie veroordeeld maar dat betekende niet dat de oranje-zwarten naar onze instellingen waren afgezakt om als een hapklare brok opgepeuzeld te worden. Integendeel, van éénrichtingsvoetbal was er helemaal geen sprake.

De Hobokenaars, zonder Imad Amazou (gele schorsing), hadden het niet onder de markt met een bijzonder gretige rode lantaarn. Na amper een halve minuut, greep Mustafa Erkoc de kans om  zijn ploeg met een vrije trap op voorsprong schieten (0-1) en besloot wat later een snelle doorbraak tegen het doelhout.

Soufian El Fakiri knalde een hoekschop van Terry Caudron in één tijd schitterend binnen (1-1), daarna bakten de Beobankers er weinig of niets van. Talrijke slordigheden werden afgewisseld met tergend balverlies. Kortom, beneden alle peil.

Omstreeks het verstrijken van het eerste kwartier, begon het arbitrale duo met gele kaarten te strooien: aan het adres van Alperen Necati Cerit en Semih Gulsen wegens verbaal protest en van Birger Maes na een ongelukkige botsing met de bezoekende kapitein.

GS Beobank Hoboken bleek niet in staat om het spelniveau op te krikken. Toch vond Soufian El Fakiri nogmaals de weg naar de netten, waarmee onze jongens meer kregen dan ze verdienden (2-1). Birger Maes verrichtte twee noodzakelijke reddingen alvorens Soufian El Fakiri vanop negen meter mocht aanleggen nadat Semih Bilican een zesde blauwe overtreding had begaan. Onze targetman vuurde echter tegen de onderste ledematen van de doelman. In de allerlaatste seconden van een teleurstellend eerste bedrijf verkwanselde Abdelilah Boudefcha een hemelsbrede mogelijkheid.

Soufian El Fakiri aan het kanon

Na de rust kwam Michael Lauwers tussen de Hobokense palen postvatten en verscheen Soufian El Fakiri heel nadrukkelijk aan het kanon. Liefst driemaal na elkaar stond hij op de juiste plaats om vernietigend uit te halen (5-1). Onderwijl ontsnapte de Anadolu-keeper aan een tweede gele sanctie na een overduidelijke haakfout op Bilal Errahmouni.

De gasten oogden wat aangeslagen maar wisten spoedig de rug te rechten. Michael Lauwers hield zijn kooi tot tweemaal toe ongeschonden om finaal geklopt te worden door een buitengewoon afstandsschot van Mustafa Erkoc (5-2).

Enige onzekerheid sloop in de lokale rangen. Terry Caudron werd af en toe als aanvallende vliegende doelman gebezigd in een poging om de tegenstander achteruit te dringen. Dit waagstuk sorteerde evenwel een negatief effect want bij Hobokens balverlies mocht Fatih Gündüz doodleuk naar het onbeschermde Hobokense doel wandelen (5-3).

Tijdens de slotminuten kon GS Beobank Hoboken de partij dan toch een beslissende wending geven. Soufian El Fakiri scoorde z’n zesde (!) treffer aan het eind van een flitsende samenwerking met Terry Caudron en Bilal Errahmouni (6-3), terwijl GS-coach Karim Akajoua een geel karton incasseerde vanwege gemekker in de richting van de wedstrijdleiding.

Futsal Anadolu Stekene trok hals over kop in het offensief met een gapende doelmond in de achtergrond. Een kolfje naar de hand van Khaled Oulichki die tweemaal een steal lukte en telkens de bal met een wijde boog in de verlaten tent deed belanden (8-3). Tussendoor onderstreepte Michael Lauwers zijn knappe invalbeurt met een puike parade.

Neen, dit was geen glansprestatie. Maar het maakt niet zoveel uit. Veel belangrijker is de vaststelling dat GS Beobank Hoboken met deze zege niet meer van de eerste plaats in het klassement kan gewipt worden en zich reeds tot winnaar van de reguliere competitie kroont!

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Raïd El Kajjoui, Terry Caudron, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Futsal Anadolu Stekene: Alperen Necati Cerit (d), Semih Gulsen (kpt), Fatih Gündüz, Semih Bilican, Mustafa Erkoc, Ramazan Cerit, Samed Kayhan, Abdelilah Boudefcha en coach Bayram Girayhan Celik.

Doelpunten: 1′: Mustafa Erkoc (0-1); 5′: Soufian El Fakiri (1-1), 24′: Soufian El Fakiri (2-1); 31′: Soufian El Fakiri (3-1); 32′: Soufian El Fakiri (4-1); 34′: Soufian El Fakiri (5-1); 41′: Mustafa Erkoc (5-2); 48′: Fatih Gündüz (5-3); 55′: Soufian El Fakiri (6-3); 59′: Khaled Oulichki (7-3); 60′: Khaled Oulichki (8-3).

Gele kaarten: 13′: Alperen Necati Cerit en Semih Gulsen; 15′: Birger Maes; 57′: Karim Akajoua.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Guy Rassart en Claude Dubois.

Districtsderby

Aanstaande vrijdag om 21:15 uur verwachten we een grote toeloop in sportcentrum Sorghvliedt voor de districtsderby tegen Hoboken Ster, een niet te missen evenement voor elke (Hobokense) zaalvoetballiefhebber.

Eerstkomende maandag kan u in onze thuisbasis ook terecht voor een oefenmatch tegen Orchies Pévèle Futsal Club (Franse tweedenationaler). Aftrap om 20:30 uur.