Wedstrijdverslag:
Hoboken Ster – GS Beobank Hoboken

GS Beobank Hoboken wint de districtsderby en zwaait met z’n elfde zegepalm…

Tactisch spelletje

De tactiek van de geel-blauwen was zonneklaar: vanuit een egelstelling het wedstrijdritme breken en op de tegenaanval speculeren. En daarvoor beschikte Hoboken Ster over een paar bekwame spitsen: na balverlies in de GS-rangen trok Mohcine Zoubeir reeds na vijf minuten met succes alleen op avontuur (1-0). In de 14′ kon ook broer Yassine zich doorzetten, deze keer stak Birger Maes er een voetje voor.

Tussendoor ondernam GS Beobank Hoboken, zonder Hicham Channouf (gele schorsing), via Soufian El Fakiri en Bilal Errahmouni enkele vergeefse doelpogingen vanop afstand. Imad Amazou, die zich handig vrij had gekapt, verkeek een dot van een kans. Even voorbij het eerste kwartier kwam de verdiende gelijkmaker tot stand na een splijtende combinatie tussen Soufan El Fakiri en Terry Caudron (1-1); vervolgens besloot de geïsoleerde Imad Amazou een verre uitworp van Birger Maes jammerlijk voorlangs.

HS-coach Arben Mamusha ontving een gele kaart wegens gemopper. Erger was de vaststelling dat onze jongens in de 19′ een vijfde blauwe kaart hadden opgelopen. Niettemin trapte Imad Amazou kort daarop een strafschop beheerst in de koorden nadat hij door El Mahdi Benlakdame in de penaltyzone ten val was gebracht (1-2).

Hoboken Ster was niet onder de indruk. Een kanonskogel van Yassine Zoubeir donderde via de vingertoppen van Birger Maes tegen de dwarsligger. Zoals gevreesd, liet de GS-verdediging zich op de zesde blauwe overtreding betrappen, Tom Blommaerts joeg de negenmeter hoog in de touwen (2-2).

Het laatste woord was echter voor de goud-zwarten. Op een snelle counter – in een situatie van drie tegen twee – lepelde Imad Amazou de bal over de graaiende Norbert Laenens in doel, zodat de Beobankers dan toch met een minieme voorsprong gingen rusten (2-3).

Mohcine Zoubeir steelt de show

De tweede speelhelft werd ingeleid door een aantal grandioze dribbels van de pijlsnelle Mohcine Zoubeir. De levensgevaarlijke, haast ongrijpbare aanvaller trof beurtelings staak en deklat. Hier ontsnapten we wellicht aan een mogelijk keerpunt in de wedstrijd.

Orde op zaken

GS Beobank Hoboken begon de druk gestaag op te voeren. Met de wil om orde op zaken te stellen. De tegenstander werd achteruit gedreven en vertoonde wat barstjes in de afweer. Soufian El Fakiri zag een gemaakt doelpunt nog net voor de doellijn ontzet door Tom Blommaerts maar even later bood een afleggertje van Terry Caudron hem de gelegenheid om centraal voor doel in ideale positie af te drukken (2-4).

Hoboken Ster weigerde echter om de handdoek te gooien. Yassine Zoubeir vuurde een bolide op de dwarsligger en schonk vlak daarna de aansluitingstreffer op een dienblaadje aan Tom Blommaerts, deze laatste faalde onbegrijpelijk.

Toen Soufian El Fakiri een assist van Imad Amazou van dichtbij over de doellijn werkte (2-5), bestond er geen twijfel meer over de afloop van deze partij.

Een fantastische raid over de ganse lengteas van het speelveld van wie anders dan Mohcine Zoubeir, werd afgerond met een haarfijne voorzet naar de goed gevolgde El Mahdi Benlakdame (3-5). Het was een schrale troost voor het moedige Hoboken Ster waarvan de strijders met opgeheven hoofd uit de arena mochten stappen.

Beeldverslag

Een samenvatting van dit Hobokens duel (inclusief een interview met GS-coach Karim Akajoua) kan u zondagavond bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Wedstrijdfiche

Hoboken Ster: Norbert Laenens (d), Tom Blommaerts (kpt), Yorick Libot, Nick Felix, Abdelkader Taleb, Yassine Zoubeir, El Mahdi Benlakdame, Mohamed El Uaamari, Mohcine Zoubeir, Kristian Van Tongerloo, coach Arben Mamusha en assistent-coach Peter Kerckx.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Amine Boulayoune, Bilal Errahmouni, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Soufian El Fakiri, Terry Caudron, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Doelpunten: 5′: Mohcine Zoubeir (1-0); 17′: Terry Caudron (1-1); 20′: Imad Amazou (1-2); 26′: Tom Blommaerts (2-2); 28′: Imad Amazou (2-3); 44′: Soufan El Fakiri (2-4); 56′: Soufian El Fakiri (2-5); 59′: El Mahdi Benlakdame (3-5).

Gele kaarten: 18′: Arben Mamusha.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Guy Rassart en Johan Vanderlinden.

Naar het Luikse

Volgende vrijdag reist GS Beobank Hoboken naar het voormalige Luikse steenkoolbekken, waar ADLS AC Flémalle klaar zal staan om ons een warm onthaal te bezorgen…