Wedstrijdverslag:
HCTE Cosmos La Hestre – GS Beobank Hoboken

Het Hobokense succesverhaal gaat verder maar het was vanavond wel een dubbeltje op zijn kant…

Nonchalance duur betaald

In de beginfase liet GS Beobank Hoboken een aantal reële mogelijkheden op nonchalante wijze onbenut. Een attitude waarvoor onze jongens een hoge prijs zouden betalen.

Inderdaad, de erg scherpe en sterk gemotiveerde thuisploeg ging er voluit tegenaan. Vooral de vinnige Neki Mbala ontpopte zich tot een ware kwelduivel voor de goud-zwarte defensie. Een infiltratie van deze laatste werd nog (foutief) afgeremd, kort daarop had hij (on)rechtstreeks een voetje in twee doelpunten (2-0) zodat de Hobokenaars op de achtervolging waren aangewezen.

In de 19′ duwde Hicham Channouf een hoekschop van Steven Dillien zonder dralen in de verste hoek (2-1) en leek een heropstanding op til. Schaduwzijde was even later een geel karton voor Mustapha Aabbassi wegens protest.

De gastheren verdedigden met man en macht. Bovendien moest Birger Maes ingrijpen bij een doorbraak en een venijnig schot van Stefano Lippelis. Aan de overkant plofte een pegel van Terry Caudron in het zijnet. De weinig verheugende stand bleef tot aan de rust ongewijzigd.

Achtervolging met bittere nasmaak

De tweede speelhelft werd ingeleid met een non-stopoffensief van de Beobankers. De grootste kans was weggelegd voor Steven Dillien: onze targetman lukte een steal, trok een indrukwekkend spurtje, omspeelde de doelman maar schoof de bal helaas naast de gapende muit.

Er werd stevig gebikkeld, af en toe over de rand van het aanvaardbare. Ook verbaal verloren sommige acteurs hun zelfbeheersing. Gele sancties werden uitgedeeld aan Neki Mbala, Mohamed Oubella en Hicham Channouf.

Een drietal puike reddingen van Mirko Adamo voorkwamen de Hobokense gelijkmaker. Terry Caudron stuurde een raket tegen de staak en trapte een keurige voorzet van Yannis Van Parys naast.

Bij de gastheren namen de irritaties toe, zelfs op de wisselbanken: hun coaches Marco Carnoli en Alessandro Meo werden met een geel kleurtje bedacht.

De vruchteloze achtervolging kreeg een bittere nasmaak. Birger Maes kon twee tegenaanvallen met een sublieme parade onschadelijk maken maar stond machteloos op een dodelijke schicht van Mohamed Oubella (3-1).

Vijf dolle minuten

De laatste vijf minuten waren zeker niet bedoeld voor zenuwlijders en zouden aanleiding geven tot heel wat kabaal op en naast het terrein.

Imad Amazou scoorde van dichtbij de aansluitingstreffer (3-2). Yannis Van Parys zette een fel betwiste negenmeter in twee tijden om (3-3) waarop de hevig kritiserende Stefano Lippelis met geel werd bestraft. Helemaal onverwacht kogelde Steven Dillien z’n ploeg met zijn linker aan de winst (3-4). Als klap op de vuurpijl werd aan de Henegouwers in de slotseconden een strafschop toegekend: Birger Maes zweefde de penalty van Mohamed Oubella evenwel uit zijn doelvlak en schonk GS Beobank Hoboken twee zeer belangrijke maar zuur verdiende punten! Voor HCTE Cosmos La Hestre was het arbitrale duo de kop van Jut…

Wedstrijdfiche

HCTE Cosmos La Hestre: Mirko Adamo (d), Neki Mbala (kpt), Atmane Aziz, Mourad El Araïchi, Adrien Fois, Donovan Kopyka, Stefano Lippelis, Mohamed Oubella, Adam Zriwil, coach Marco Carnoli en assistent-coach Alessandro Meo .

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coach Wim Rooms.

Doelpunten: 12′: Neki Mbala (1-0); 13′: Mourad El Araïchi (2-0); 19′: Hicham Channouf (2-1); 53′: Mohamed Oubella (3-1); 55′: Imad Amazou (3-2); 58′: Yannis Van Parys (3-3); 59′: Steven Dillien (3-4).

Gele kaarten: 20′: Mustapha Aabbassi; 38′: Neki Mbala; 40′: Mohamed Oubella en Hicham Channouf; 48′: Marco Carnoli; 50′: Alessandro Meo; 57′: Stefano Lippelis.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Régis Bawin & Johan Vanderlinden.

Heenwedstrijd halve finale Beker van België

De op woensdag jongstleden voorziene heenwedstrijd in de halve finale van de Beker van België tegen LART Bruxelles, kon geen doorgang vinden wegens een elektriciteitspanne in het sportcomplex van Laken. De partij werd verdaagd naar eerstkomende maandag 23 april om 21:00 uur in dezelfde locatie.

GS Beobank Hoboken B

In de Vlaamse competitie (regio centraal) sneuvelde GS Beobank Hoboken B vorige woensdag bij leider Hassania Mechelen (5-3). Ook in de sporthal Kiel werd heden het onderspit gedolven tegen AAB Antwerpen A (9-3).

Belgische triomf op het Europees kampioenschap UEFS 2018

In Lloret de Mar (Catalonië) werd onze nationale ploeg Europees kampioen na winst in de finale tegen Tsjechië (4-2). Hicham Channouf werd uitgeroepen tot beste speler van het tornooi, Steven Dillien kroonde zich tot topschutter. Dikke felicitaties!