Wedstrijdverslag:
ARB Veidec Hamme – GS Beobank Hoboken

GS Beobank Hoboken heeft in sporthal Meulenbroek meer dan verdiend één punt weggekaapt en kon daarbij zeker niet rekenen op de zegeningen van Dame Fortuna…

Wat een pech!

Zonder de geblesseerde Khaled Oulichki en Mustapha Aabbassi (deze laatste sedert weken buiten strijd) konden we ons terecht vragen stellen over de slaagkansen aan het Kaaiplein in Hamme. Onze jongens hadden echter een leuke verrassing in petto, zelfs al bleven ze niet gespaard van een overdosis pech!

De start verliep op schitterende wijze: Imad Amazou schudde ter hoogte van de middencirkel alle tegenstand van zich af, scheurde onweerstaanbaar naar het lokale doel, plaatste Kenny Sergeant met een schijnbeweging op het verkeerde been en maakte het karwei rustig af (0-1)!

De vreugde duurde niet lang want Birger Maes werd het zicht belemmerd op een schijnbaar onschuldig afstandsschot van Abdesamade El Hafid (1-1).

Bovendien kregen de Beobankers een flinke hoeveelheid rampspoed over zich heen. Het drama begon met een jammerlijke own-goal van Antoine Lemaire (2-1), gevolgd door een streep van Terry Caudron en Yannis Van Parys die tegen de staak uitstierf. Aan de overkant perste Birger Maes een dubbele parade uit het lijf  om de steeds op de loer liggende Mohamed El Moussaoui het scoren te beletten en solliciteerde Soufian El Fakiri eveneens het doelhout.

We sloegen onze ogen ten hemel toen een hoge, verre uitworp van Kenny Sergeant een misverstand uitlokte tussen Birger Maes en Antoine Lemaire, de Carolo werkte de bal voor de tweede maal erg ongelukkig in eigen doel (3-1).

Pogingen van Xavier Potvin en Yannis Van Parys liepen spaak maar de gastheren lieten hun blauwe foutenlast tot het maximum opdrijven om aan de Hobokense druk te ontkomen. Toch diende Birger Maes nog een schicht van Mohamed El Moussaoui over de dwarsligger te tillen, vooraleer Ahmed El Hammouchi een zo goed als gemaakte treffer van Hicham Channouf in extremis voor de doellijn wist te verijdelen en Yannis Van Parys een glasheldere combinatie met Imad Amazou niet voluit op de slof kon nemen.

GS Beobank Hoboken zet koppig door

Ook bij de aanvang van de tweede periode zat het niet mee: Antoine Lemaire moest wegens een hielletsel aan de hervatting verzaken, doeltrappen van Hicham Channouf en Terry Caudron misten dat tikkeltje geluk, een sensationele raid van Steven Dillien werd op het laatste nippertje afgeblokt. De tweeënveertigste minuut was al te gek: een listig hakje van Yannis Van Parys en een pegel van Hicham Chanouf genoten als bij wonder geen succes. Even later zorgde Imad Amazou eindelijk voor gerechtigheid: pal voor doel draaide hij zich handig vrij en lepelde de bal meesterlijk over de vergeefs graaiende Kenny Sergeant (3-2). Om van te likkebaarden!

De Hobokense pressing bereikte haar hoogtepunt, evenwel overschaduwd door een overtreding van Yannis Van Parys die het arbitrale duo Régis Bawin-Danny Desmit verplichtte om hem met een geel karton uit te wijzen. Hetzelfde lot was weggelegd voor assistent-coach Ivan Boey vanwege verbaal protest.

Ondanks deze nieuwe aderlating, weigerde GS de handdoek te gooien. Nadat Birger Maes een staalharde vrije trap van Abdesamade El Hafid met een voetveeg onschadelijk had gemaakt, mocht Hicham Channouf een penalty wagen na handspel van Soufian El Fakiri in de strafschopzone. Kenny Sergeant ranselde de bal zowaar uit zijn kooi en weg was een unieke gelegenheid om langszij te komen! 

De Oost-Vlamingen hadden ondertussen vijf blauwe kaarten verzameld en knepen hun billen dicht voor de niet-aflatende aanvalsdrift van de bezoekers. Niet verwonderlijk gunde ARB-coach Kristof Vermeir zijn spelers een time-out. In de slotfase gleed Imad Amazou voor open doel over een scherpe assist van Hicham Channouf en leek de nederlaag onafwendbaar. Steven Dillien dacht er echter anders over: op de rechterflank dolde hij met een lijfwacht, schoof de dikverdiende gelijkmaker netjes in de korte hoek en beloonde hiermee zijn ploeg voor de heroïsche volharding (3-3). Gewoonweg grandioos!

Beeldverslag

Een samenvatting en een integraal beeldverslag van deze boeiende partij alsook een interview met Imad Amadou kan u respectievelijk vanaf zondag- en woensdagavond bekijken op de website alsook op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Beker van België

Aanstaande vrijdag volgt een korte verplaatsing naar sporthal Kiel waar de terugwedstrijd in de kwartfinale van de Beker van België tegen HB Zurenborg Antwerpen om 21:15 uur wordt aangevat met een batig saldo van twee doelpunten uit de heenmatch (4-2).

Cafetaria Sorghvliedt weer open!

Na het faillissement van de vorige uitbater hebben we enig geduld moeten oefenen maar op diezelfde vrijdagavond 17 maart is het zover: dan opent de gerenoveerde cafetaria in sportcentrum Sorghvliedt de deuren! Daar wordt u met open armen verwelkomd door Dirk Thijs en zijn team in wat voortaan “Sportcafé Sorghvliedt” zal heten! Kijk op https://www.facebook.com/sorghvliedt.cafetaria.3?fref=ts.

Ploegopstellingen

ARB Veidec Hamme: Kenny Sergeant (d + kpt), Kenneth Delise (d), Bjorn Van Overbeke (d), Ahmed El Hammouchi, Angelo De Brandt, Soufian Fakiri, Abdesamade El Hafid (1), Ishak Belhaj, Mohamed El Moussaoui, Mirko Gajanovic, coach Kristof Vermeir en assistent-coach Davy Willaert.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Ayman Achbari (d), Antoine Lemaire (kpt) (2 og), Hicham Channouf, Imad Amazou, Steven Dillien (1), Terry Caudron, Yannis Van Parys, Xavier Potvin, Amine Boulayoune, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

GS Beobank Hoboken B

In de Vlaamse competitie (regio centraal) gingen onze beloften onderuit bij en tegen Kras Antwerpen (4-2).