Wedstrijdverslag:
HB Zurenborg Antwerpen – GS Beobank Hoboken

Leuke en boeiende zaalvoetbalavond op het Kiel. Met een gunstige afloop voor GS Beobank Hoboken…

Spetterende openingsscène

De thuisploeg stond voor de lastige opdracht om een kloof van twee eenheden uit de heenwedstrijd te overbruggen. Een vroeg doelpunt van Steven Dillien en Hicham Chourak zorgde reeds voor een aanstekelijke beker- en derbysfeer op de goed gevulde tribunes (1-1). Sensatie ook toen deze laatste een pegel tegen de staak werkte.

De vertoning ging op sprankelende wijze heen-en-weer waarbij de Zurenborgers blijk gaven van een onafgebroken inzet. Hicham Channouf keilde een lateraal afgelegde vrijschop van Xavier Potvin in de kruising (1-2) maar deze schitterende treffer kon het lokale enthousiasme niet temperen. Een misverstand in de Hobokense verdediging werd ei zo na afgestraft, op een hoekschop van Youssef El Hadji mocht de ongedekte Hicham Chourak met de bal in doel draven (2-2).

GS Beobank Hoboken kwam nadrukkelijker in de wedstrijd en deed de blauwe foutenlast van de zwart-witten tot het maximum oplopen. Een splijtend ééntweetje tussen Terry Caudron en Steven Dillien eindigde niet naar wens, Xavier Potvin stuurde een krachtige vrije trap op het doelhout. Net voor de rust greep Rafik Kaddouri naar de noodrem om de oprukkende Steven Dillien af te stoppen, Yannis Van Parys kende vanop negen meter geen genade (2-3).

Zelfde spelbeeld in het tweede bedrijf

Tijdens de tweede speelhelft wijzigde de teneur niet. Nog steeds gingen onze Antwerpse buren volop in het offensief, niet altijd rekening houdend met de daaraan verbonden risico’s. Illustratief hiervoor was een bliksemsnelle uitworp van Birger Maes die Yannis Van Parys de gelegenheid schonk om de Hobokense schaapjes op het droge te schieten (2-4). Of toch niet helemaal, want Mohcine Bouayad scoorde onmiddellijk tegen (3-4). Imad Amazou antwoordde direct met een droge knal (3-5), Khaled Oulichki, die de aanvoerdersband droeg in de plaats van de wegens familiale omstandigheden verontschuldigde Antoine Lemaire, nam alle twijfel weg met een puike streep in de verste hoek op een diepe assist van Steven Dillien (3-6).

Niettemin bleef de tweedeklasser moedig aandringen. Younes Ben Kaddour wist te milderen (4-6) en Ismail El Hadji werd zelfs als meespelende doelman in de aanval geworpen. Birger Maes bleek echter onvermurwbaar en waagde enkele trapoefeningen in de richting van de onbewaakte HB-doelmond. Eénmaal kon hij bijna juichen, het projectiel donderde evenwel tegen de bovenkant van de dwarsligger…

Alzo kwalificeerde GS Beobank Hoboken zich terecht voor de halve finale van de Beker van België, waarin onze jongens het zullen opnemen tegen FT Bornem-Puurs.

Volgende opdracht

Aanstaande vrijdag gaat onze club weer aan de slag in de reguliere competitie met een bezoek aan LART Bruxelles Futsal Club dat zich in de middenmoot van het klassement ophoudt.

Wedstrijdfiche

HB Zurenborg Antwerpen: Mohamed Chourak (d), Younes Ben Kaddour (kpt), Hicham Chourak, Salah Ben Kaddour, Soufiane Ben Kaddour, Mohcine Bouayad, Rafik Kaddouri, Youssef El Hadji, Ismail El Hadji, coach Morad Bousba en assistent-coach Ibrahim Chourak.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Ayman Achbari (d), Khaled Oulichki (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Steven Dillien, Yannis Van Parys, Xavier Potvin, Terry Caudron, Amine Boulayoune, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Doelpunten: 2′: Steven Dillien (0-1); 3′: Hicham Chourak (1-1); 15′: Hicham Channouf (1-2); 20′: Hicham Chourak (2-2); 24′: Yannis Van Parys (2-3); 34′: Yannis Van Parys (2-4); 36′: Mohcine Bouayad (3-4); 37′: Imad Amazou (3-5); 42′: Khaled Oulichki (3-6); 43′: Younes Ben Kaddour (4-6).

Arbitrage: Lucien Vrancken en Danny Nackers.

Olivier Verhanneman neemt afscheid

Enkele dagen gelden liet Olivier Verhanneman ons weten dat hij zijn handschoenen definitief opbergt.

“Oli” verdedigde niet minder dan 13 seizoenen het doel van GS Beobank Hoboken en had een zeer belangrijk aandeel in de vele successen van onze club.

Onze West-Vlaming zal steeds herinnerd worden om zijn fenomenaal keeperstalent en zijn sympathieke verschijning!

Hij verkrijgt een oververdiende ereplaats in de galerie van de onvergetelijke GS-iconen. Bedankt, Olivier, het ga je nog goed!

Vanzelfsprekend zullen wij nog zorgen voor een passend huldebetoon aan dit zaalvoetbalmonument…

GS Beobank Hoboken B

De GS-beloften hervatten de competitieactiviteiten pas op vrijdag 7 april a.s. met een verplaatsing naar AAB Antwerpen A.