Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Eurofoot Tervuren

GS Beobank Hoboken behaalde vanavond een logische overwinning tegen rode lantaarn Eurofoot Tervuren…

Vinnige start

De Hobokenaars, met nieuwkomer Zakaria Daali maar zonder de geel geschorste Steven Dillien in de rangen, lieten niets aan het toeval over en grepen de tegenstander dadelijk bij het nekvel. Het resulteerde in twee flitsende acties waarbij Imad Amazou telkens voor de eindtoets zorgde (2-0).

Minder bijval genoot Xavier Potvin aan het slot van een tweetal uitgespeelde kansen, op gang getrokken door Zakaria Daali. Ook een verraderlijke trap uit de draai van Khaled Oulichki en een dribbelnummer van Hicham Channouf verdienden een betere afloop.

Tussendoor kwam Eurofoot Tervuren de neus even aan het venster steken: Birger Maes moest zich voor het eerst breed maken op een vrijschop van Tom Ytebrouck en mocht op de medewerking van de staak rekenen toen dezelfde schutter stevig uithaalde.

Zakaria Daali bekroont zijn geslaagd debuut

Even voorbij het eerste kwartier verdween een weergaloze punter van Antoine Lemaire hoog in de touwen (3-0), gevolgd door een aflegger van Hicham Channouf tot bij Yannis Van Parys die zijn schot rakelings over de dwarsligger zag zoeven.

Nadat Birger Maes tweemaal gepast uit zijn doel was gerend om aanstormend gevaar te bezweren, stal Zakaria Daali de show met een sensationele raid langs de rechterflank, besloten met een listig stiftballetje (4-0). Zijn maidenmatch in de goud-zwarte kleuren kon niet meer stuk! 

Net voor de rust hield onze goalie een poeier van Tom Ytebrouck niet klemvast, in de rebound kon Dieter Van Tricht milderen (4-1).

Birger Maes: rots in de branding

Deze treffer gaf de Vlaams-Brabanders vleugels want bij de aanvang van de tweede speelhelft werd Birger Maes duchtig op de korrel genomen. Hij verrichtte een vracht onwaarschijnlijke tussenkomsten met als hoogtepunt een dubbele redding op repeteervuur uit de voeten van Sami Afkir en Joris Willemans.

De tanende fysieke weerbaarheid en het gebrek aan maturiteit begon de moedige Tervurenaars echter parten te spelen. Een razendsnel uitgevoerde krachttoer van Hicham Channouf vormde de inleiding tot hun teloorgang (5-1).

Toch zou Birger Maes nog in de kijker lopen dankzij drie verbazingwekkende saves alvorens GS Beobank Hoboken naar een rijkelijke zege zou evolueren. Sami Afkir werd met een verwittiging van het arbitrale duo Régis Bawin-Claude Dubois wel erg mild gesanctioneerd voor een aanslag op Hicham Channouf en smeerde hiermee zijn ploeg een vijfde blauwe kaart aan.  Doelpogingen van Amine Boulayoune, Xavier Potvin en Yannis Van Parys misten  de juiste richting tot Zakaria Daali een pegel van Imad Amazou tegen de staander succesvol hernam (6-1).

Nog éénmaal toonde Birger Maes zijn ongeëvenaard keeperstalent. Nadien stuurde Antoine Lemaire een diepe assist in de loop van de onstuitbare Yannis Van Parys (7-1) om uiteindelijk een negenmetertrap spijkerhard binnen te rammen (8-1).

Volgende wedstrijd

Aanstaande vrijdag wacht een erg belangrijke en moeilijke opdracht bij ARB Veidec Hamme, concurrent in de jacht op een ticket voor de play-offs en ongetwijfeld op revanche belust, de forse nederlaag uit de heenwedstrijd indachtig.

Ploegopstellingen

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Ayman Achbari (d), Antoine Lemaire (kpt) (2), Hicham Channouf (1), Imad Amazou (2), Khaled Oulichki, Yannis Van Parys (1), Xavier Potvin, Amine Boulayoune, Zakaria Daali (2), coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Eurofoot Tervuren: Eric Simons (d), Lars Hernalsteen (kpt), Sami Afkir, Dieter Van Tricht (1), Ben Demeersman, Joris Willemans, Tom Ytebrouck en coach Kris Proost.

GS Beobank Hoboken B

In de Vlaamse competitie (regio centraal) gingen onze beloften jammerlijk onderuit tegen het nochtans lager gerangschikte Kliekske Steenokkerzeel (3-4).