Wedstrijdverslag:
AS CF Schaarbeek – GS Beobank Hoboken

GS Beobank Hoboken gaat bij de landskampioen met de volle buit aan de haal…

Vroege achterstand omgebogen

De start beloofde niet veel goeds. Hobokens balverlies schonk Yamine Drihem de gelegenheid om reeds in de 3′ te scoren (1-0). De Hobokenaars waren echter niet uit hun lood geslagen en zochten geduldig naar herstel. Imad Amazou mikte enkele centimeters naast de staak, pogingen van Hicham Channouf resulteerden in niet meer dan een hoekschop en Bilal Errahmouni knalde op de vuisten van Yvan Nkoy. GS-coach Karim Akajoua keek tegen een geel karton aan wegens verbaal protest. Geen beletsel voor Mustapha Aabbassi om een geslaagde interceptie af te ronden met een snoeiharde pegel (1-1).

Onnodig getalm in de goud-zwarte achterhoede liep bijna fataal af, Birger Maes maakte het euvel nog net onschadelijk. GS Beobank Hoboken verstevigde haar greep op de wedstrijd. Het was nu de beurt aan Zakaria Akatouf om Yvan Nkoy met z’n zware linker te teisteren. Yannis Van Parys dook in een onbewaakte zone en nam een puike aflegger van Imad Amazou direct en onhoudbaar op de slof (1-2). De vroege achterstand was meteen omgebogen in een verdiende voorsprong. Die had nog kunnen aangroeien mits Yannis Van Parys wat meer meeval had gekend bij enkele krachtige inspanningen en niet was neergemaaid toen hij flink op weg was doorheen de vijandelijke verdediging te walsen. Khalid Amzil, moederziel alleen in de diepte gelanceerd, kwam oog in oog met Yvan Nkoy enkele stapjes te kort.

Droomdoelpunt

De tweede speelhelft werd ingeleid door een droomdoelpunt. Een formidabele gekruiste voorzet van Hicham Channouf over de ganse lengte van het veld belandde bij Yannis Van Parys die de bal in één tijd naar de overzijde stuurde waar Imad Amazou aan de tweede paal gepast zijn opwachting maakte om binnen te duwen (1-3)!

Met deze onwaarschijnlijke goal leken de Hobokense schaapjes op het droge. Helaas, een blunder in onze defensie bood Yamine Drihem alweer de kans om toe te slaan (2-3), gevolgd door een gele sanctie voor Birger Maes vanwege gemopper. De spanning scheerde hoge toppen. Arber Shkodra was tweemaal erg dicht bij de gelijkmaker en op de lokale banken ontving de mekkerende assistent-coach Hazzis Iabkrima een gele kaart. Imad Amazou viseerde de staak en werd kort daarop foutief uit evenwicht gebracht door Hichame M’Rabet. Geel voor de laureaat van de Bronzen Schoen 2019. Een schitterende combinatie, opgetuigd door het trio Van Parys-Amazou-Channouf eindigde jammerlijk in een hoekschop. Uiteindelijk vatte Imad Amazou zelf de Brusselse koe bij de horens en joeg een schicht weergaloos in het dak van de muit (2-4).

De partij was beslist. Mustapha Aabbassi, vanavond nogmaals in bloedvorm, lag aan de basis van een fraaie aanvalsactie die een betere afloop had verdiend. Een late treffer van Ryad Derrouaz kon de pret niet meer bederven (3-4). Een dikke pluim voor onze jongens!

Beeldverslag

Een samenvatting van deze wedstrijd kan u zondagavond bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be. alsook zaterdag vanaf 18:15 uur op de website van BX1 Sport – www.bx1.be/emission/ → Foutsal of op de Facebookpagina van BX1 Sport – www.facebook.com/bx1.sport.

Wedstrijdfiche

AS CF Schaarbeek: Yvan Nkoy (d), Abdelmoumen Louail (d), Arber Shkodra (kpt), Yamine Drihem, Badr El Yassini, Amine Mohand ben Haddou, Hichame M’Rabet, Mohamed Zinebioui, Ryad Derrouaz, Sehrat Ozcelik, coach Abdel Ilah Benaim en assistent-coach Hazzis Iabkrima.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Antoine Lemaire (kpt), Mustapha Aabbassi, Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Khalid Amzil, Terry Caudron, Yannis Van Parys, Zakaria Akatouf, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Doelpunten: 3′: Yamine Drihem (1-0); 12′: Mustapha Aabbassi (1-1); 20′: Yannis Van Parys (1-2); 31′: Imad Amazou (1-3); 34′: Yamine Drihem (2-3); 55′: Imad Amazou (2-4); 59′: Ryad Derrouaz (3-4).

Gele kaarten: 9′: Karim Akajoua; 34′: Birger Maes; 42′: Hazzis Iabkrima; 47: Hichame M’Rabet.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Guy Rassart en Juan Ortega.

Competitieleider op bezoek

HCTE Domi Manage komt aanstaande vrijdag om 21:15 uur haar leidersplaats verdedigen in sportcentrum Sorghvliedt. Een regelrechte topper met als inzet de eerste stek in het klassement!

GS Beobank Hoboken B

Ook ons B-team nam de twee punten mee naar Hoboken na een overwinning in het West-Vlaamse Zwevegem tegen Sparta Stasegem (5-7).