Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – HCTE Domi Immo Manage

GS Beobank Hoboken wint zenuwslag en neemt de leiderspositie van de bezoekers over…

Nervositeit

Deze topper tussen de nummers 1 en 2 in het klassement werd geschaad door de nervositeit van de acteurs. Bijgevolg zagen de kijkers vele slordigheden en weinig uitgespeelde doelkansen. Vooral tijdens de eerste speelhelft bleef de partij minutenlang op slot want beide verdedigingen hielden de deur makkelijk dicht. Enkel een vluchtschot van Imad Amazou alsook een aantal Henegouwse pogingen zorgden voor wat beroering.

Gaandeweg veroverde GS Beobank Hoboken een licht overwicht. Dat werd ook op het scorebord getoond toen Hicham Channouf plots in ideale schietpositie triomfantelijk kon uithalen (1-0) en  Yannis Van Parys even later een penalty vlekkeloos omzette (2-0) nadat eerstgenoemde in de strafschopzone was neergelegd.

HCTE Domi Immo Manage probeerde weerwerk te bieden maar stuitte op een secure Hobokense defensie, zij het dat Birger Maes een spectaculaire zweefsprong moest etaleren op een kogel van Mohamed Oubella.

Bibberen en beven

Ook bij de aanvang van het tweede bedrijf leek GS Beobank Hoboken de teugels in handen te houden. Tot Adam Zriwil verrassend afdrukte, buiten bereik van Birger Maes (2-1). De goud-zwarten reageerden dadelijk: aan het eind van een prachtig uitgevoerde aanval schoof Mustapha Aabbassi een laterale voorzet van Yannis Van Parys al glijdend naast, zodat een uitgelezen mogelijkheid werd verkeken om de kloof misschien wel definitief uit te diepen.

Nadien werd het erg spannend. Want de gasten kwamen dreigend opzetten. Zo werd Birger Maes gered door de staak en moest hij enkele verbluffende reddingen uit de mouwen schudden. Afgewisseld met enkele Hobokense tegenprikken.

De zenuwen gierden door de kelen. Vergezeld van een paar ongeoorloofde contacten en verbaal geweld, bestraft met drie gele sancties.

De Beobankers geraakten moeilijk uit de omknelling van de fluohemden die zelfs een meevoetballende keeper lieten opdraven in een verwoede poging om alsnog een punt uit de brand te slepen. Hoewel Mustapha Aabbassi, piekfijn bediend door Bilal Errahmouni, vlak voor de muit jammerlijk het evenwicht verloor.

Bibberen en beven in de slotfase. Birger Maes ranselde een kanonbal van Miguel Caballero miraculeus uit z’n kooi, Neki Mbala miste onbegrijpelijk voor een open doelmond en een kopstoot van Roberto Wagner Bezerra Do Carmo vond niet de juiste richting.

GS Beobank Hoboken was als bij wonder door het oog van de naald gekropen. Maar komt weer aan de top van de rangschikking. En daarmee zijn we bijzonder gelukkig. Na een zenuwslopende titanengevecht dat zeker geen schoonheidsprijs verdiende. Wellicht niet zo verbazingwekkend als we weten wat er op het spel stond…

Beeldverslag

Een samenvatting van deze wedstrijd kan u zondagavond bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Mustapha Aabbassi, Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Khalid Amzil, Yannis Van Parys, Zakaria Akatouf, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

HCTE Domi Immo Manage: Rachid Lamalam (d), Mirko Adamo (d), Neki Mbala (kpt), Roberto Wagner Bezerra Do Carmo, Donovan Payen, Mohamed Oubella, Luiz Henrique Soares Aranha, Adam Zriwil, Miguel Caballero, Mourad El Araïchi, coach Marco Carnoli en assistent-coach Alessandro Meo.

Doelpunten: 18′: Hicham Channnouf (1-0); 21′: Yannis Van Parys (2-0); 36′: Adam Zriwil (2-1).

Gele kaarten: 45′: Luiz Henrique Soares Aranha; 55′: Hicham Channouf; 57′: Mohamed Oubella.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Paul Emmery en Monir Douay.

Volgende opdracht

De volgende opdracht leidt ons aanstaande vrijdag naar Grâce-Hollogne waar Golden LACHS Seraing zijn thuisbasis heeft.

GS Beobank Hoboken B

Onze beloften trekken de opwaartse spiraal door dankzij een schitterende overwinning versus Cercle Brugge (8-4).

Eerstkomende maandag om 20:00 uur gaat GS Beobank Hoboken B in sportcentrum Sorghvliedt aan de slag tegen FC Tugas (uit reeks 3 van de Rupelliga) in het kader van de 1/8ste finale van de Beker van Antwerpen.