Wedstrijdverslag:
AS Snob Schaarbeek – GS Beobank Hoboken

Na de smadelijke nederlaag bij LART Bruxelles wisten onze jongens ook vanavond niet echt te overtuigen: zij gaven zelfs tweemaal een voorsprong van twee doelpunten uit handen…

Veelbelovende start

De goud-zwarten haalden in de beginfase een behoorlijk peil, gingen daarna onder hun niveau voetballen en schonken zo aan een niet eens indrukwekkende thuisploeg de mogelijkheid om zich in de partij te knokken.

De Hobokense start was veelbelovend met al direct een drietal knappe acties die in de 6′ werden bekroond dankzij een doelpunt van een tijdig insnijdende Steven Dillien op aangeven van Hicham Channouf (0-1).

Afwerking ondermaats

Het vroege succes kreeg echter geen passend verlengstuk. Er werd danig met de kansen gemorst. De doorgebroken Mustapha Aabbassi kreeg de bal niet voorbij Mathieu Romain Da Silva, hetzelfde gold voor de vrijstaande Yannis Van Parys. Tussendoor werden de vuisten van Birger Maes voor de eerste keer ernstig beproefd door een forse trap van Taulant Shkodra. Een lelijke overtreding kostte Hamid Bouyfoulkitne een geel karton. Toen de lokale portier een pegel van Yannis Van Parys niet kon klemmen en de debuterende Ayoub Anik in de nabeurt met goed gevolg overnam (0-2), zat GS Beobank Hoboken schijnbaar op rozen. Kort daarop verscheen Yannis Van Parys alleen voor de vijandelijke muit, de afwerking was andermaal niet wat men kon en mocht verwachten.

AS Snob Schaarbeek vocht op karakter terug en kreeg daarbij de hulp van een erg gulle Hobokense defensie: in de 16′ kwam een goal van de ongedekte Jean-Michel Eke Akanga-Nkoy als het ware uit de lucht gevallen (1-2).

Nadat een krachtige inspanning van Hicham Channouf tegen de staak strandde en twee doelpogingen van Steven Dillien geen vruchten afwierpen, werd een mekkerende Yannis Van Parys met een gele sanctie bedacht.

Birger Maes kon een kogel van Amine Mohand ben Haddou onschadelijk maken, een solovlucht van Reda Bella eindigde in het zijnet, de volledig geïsoleerde Ali Dahmani lukte warempel de gelijkmaker vanuit een haast onmogelijke hoek (2-2).

Vlak voor de pauze werd de oprukkende Steven Dillien zwaar neergesabeld door Hamid Bouyfoulkitne, geen tweede gele kaart en dus geen uitsluiting voor de boosdoener. Ongeloof en verbijstering in het Hobokense kamp!

Niettemin een ontgoochelende ruststand, na een even pover als lastig tweede kwartier.

Hoopvolle opflakkering

Onmiddellijk na de verfrissingen flakkerde de hoop weer op in de Hobokense harten: Imad Amazou voltooide een grandioze schoonmaakoperatie langs de linkerflank met een welgemikte streep in de verste hoek (2-3).

Jammer genoeg verzuimden de Beobankers opnieuw om de kloof onherroepelijk uit te diepen. Talrijke mogelijkheden bleven onbenut met als dieptepunt een drie-tegen-éénsituatie die vierkant afliep. Beter verging een onweerstaanbare stormloop van Hicham Channouf over de ganse lengteas van het veld (2-4).

Frans opportunisme

De Brusselaars gaven blijk van een sterke fysieke en mentale weerbaarheid. Ali Dahmani mocht de aansluitingstreffer al te makkelijk binnenduwen (3-4).

Steven Dillien zette enkele bewakers in de wind, zijn kanon stond evenwel niet scherp afgesteld en weg was de laatste buitenkans om zijn ploeg alsnog te doen triomferen. Erger nog, de gastheren trokken alle registers open met hun kapitein Hassan Abroum als meespelende doelman. Een geduldig uitgevoerde kaatsoefening belandde uiteindelijk bij Ali Dahmani, eenzaam wachtend aan de tweede paal. De Fransman zorgde voor de bittere eindtoets (4-4). Ook onze geel geschorste coach Karim Akajoua kon vanop de tribunes zijn teleurstelling niet verbergen…

Wedstrijdfiche

AS Snob Schaarbeek: Mathieu Romain Da Silva (d), Mounir Chaou (d), Hassan Abroum (kpt), Reda Bella, Ali Dahmani, Jean-Michel Eke Akanga-Nkoy, Amine Mohand ben Haddou, Hamid Bouyfoulkitne, Taulant Shkodra, Mohamed Zinebioui, coach Hassan Iabkrima en assistent-coach Mohamed El Ouahmi.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Antoine Lemaire (kpt), Ayoub Anik, Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Ivan Boey en assistent-coach Wim Rooms.

Doelpunten: 6′: Steven Dillien (0-1); 14′: Ayoub Anik (0-2); Jean-Michel Eke Akanga-Nkoy (1-2); 27′: Ali Dahmani (2-2); 34′: Imad Amazou (2-3); 47′: Hicham Channouf (2-4); 53′: Ali Dahmani (3-4); 58′: Ali Dahmani (4-4).

Gele kaarten: 12′: Hamid Bouyfoulkitne; 22′: Yannis Van Parys.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Marc Nihoul en Christian Lebeau.

Beeldverslag

Een samenvatting en een integraal beeldverslag van deze ontmoeting kan u respectievelijk vanaf zondag- en woensdagavond bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Laatste wedstrijd voor de winterstop

Aanstaande vrijdag betwist GS Beobank Hoboken z’n laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan verwachten we ADLSMJ Flémalle in sportcentrum Sorghvliedt. De geknipte gelegenheid om voor eigen publiek weer met een overwinning aan te knopen. Zoals gebruikelijk wordt er om 21:15 uur afgetrapt.

Beker van België

Mini Excel Wavre-Limal (tweede nationale afdeling B) is onze tegenstander in de 1/16de finale van de Beker van België. Deze partij vindt plaats op vrijdag 5 januari 2018 om 21:15 uur in onze vertrouwde instellingen.

GS Beobank Hoboken B

Onze beloften hervatten de activiteiten in de Vlaamse competitie (regio centraal) met een bezoek aan Mist Wemmel waarvan zij helaas puntloos terugkeerden (8-5).