Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – ADLS MJ Flémalle

GS Beobank Hoboken heeft weer de smaak van de overwinning te pakken! Na een schamele 4 op 10 uit de laatste vijf wedstrijden werd ADLS MJ Flémalle het kind van de rekening…

Het betere werk

Tijdens deze laatste wedstrijd uit de heenronde leunde het combinatievoetbal van de Beobankers bij momenten weer aan bij het betere werk dat we van een kandidaat voor de play-offs mogen verwachten. Met andere woorden: het lijkt er sterk op dat we langzaam uit het dalletje klauteren.

Meesterschap

Het Hobokense meesterschap was vanaf het eerste fluitsignaal overdonderend en leverde meteen succes op: Khalid Amzil slingerde zich langs de linkerflank voorbij een aantal Luikse verdedigers, zijn lage assist werd aan de tweede paal door Hicham Channouf netjes in de touwen verlengd (1-0).

De thuisploeg bleef het initiatief opeisen. De inbreng van de bezoekers was vrij pover. Zo werd Birger Maes enkel gesolliciteerd door een anderhalf schuchter afstandsschot van Kevin Deblaere en een krachtige vrijschop van Julien Meunier, terwijl Julien Restiglian een voorzet van Jérémy Hoven ei zo na met de borst in doel deed belanden. Tussendoor tikte Khaled Oulichki, centraal voor de vijandelijke muit, een hemelsbrede kans over het kader.

Even voorbij het eerste kwartier liet ADLS MJ Flémalle zich betrappen op een vijfde blauwe kaart. Vincent Creppe moest zich voor de tweede maal gewonnen geven toen Yannis Van Parys, uitstekend bediend door Steven Dillien, de bal heerlijk in de verste hoek devieerde (2-0). Kort daarop diende Birger Maes de ledematen te strekken om een schot van de vrijstaande Julien Meunier uit zijn kooi te ranselen maar nadien namen de Hobokenaars weer het heft in handen. Hicham Channouf schudde een verbluffende dribbelbeweging uit zijn gouden benen en haalde genadeloos uit (3-0).

De concentratie verslapte bij de euforische goud-zwarten. Hiervan mocht Julien Restiglian al te makkelijk profiteren om een ééntweetje met Maxime Morana te verzilveren (3-1).

GS Beobank Hoboken sloeg echter keihard terug. Yannis Van Parys begon aan een indrukwekkende solo tot hij door twee opponenten in de sandwich werd genomen, hij zorgde zelf vanaf negen meter voor gerechtigheid (4-1). Als klap op de vuurpijl scoorde Hicham Channouf voor de derde keer, opnieuw na een formidabel nummertje (5-1).

Even wat onrust

Vlak na de pauze had Hicham Channouf ook een beslissende voet in de zesde treffer, aangetekend door Steven Dillien (6-1). Volledig gerustgesteld?

Niet dus. Plots slaagden de marineblauwen erin om de achterstand in een mum van tijd te milderen, beurtelings via Julien Meunier en een afgeweken trap van Kevin Deblaere (6-3). Er sloop wat onrust in de lokale rangen…

Naar dubbele winstcijfers

In hun tomeloos enthousiasme namen de Luikenaars enorme risico’s, het defensief compartiment vaak verwaarlozend. Dit had zijn gevolgen. Khaled Oulichki lukte een stevige balrecuperatie, langs Mustapha Aabbassi verzeilde de bal bij Yannis Van Parys die zijn derde treffer binnenschoof (7-3). Bij twee daaropvolgende tegenaanvallen realiseerde ook Steven Dillien zijn hattrick (9-3). Dit was allemaal niet naar de zin van Jordy Dardenne die wegens gebrom op een gele kaart werd getrakteerd. De wederoptredende Terry Caudron vuurde zelfs dubbele winstcijfers op het scorebord (10-3).

De partij kabbelde gezapig naar z’n einde, enigszins overschaduwd door een geel karton voor Yannis Van Parys vanwege een onnodige trekfout op een tegenstander.

Een tevreden GS-coach Karim Akajoua die zijn tweede en laatste schorsingsdag uitzat en vanavond niet kon rekenen op de inzetbaarheid van Imad Amazou (geel geschorst) en doelman Alessandro Maffeo (beroepsverplichtingen), zag vanop de tribunes dat het goed was geweest…

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Nouredinne Maalem (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Khaled Oulichki, Khalid Amzil, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Ivan Boey en assistent-coach Wim Rooms.

ADLS MJ Flémalle: Julien Creppe (d), Julien Restiglian (kpt), Maxime Morana, Bryan Goldstein, Gaetan Mazzara, Jérémy Hoven, Kevin Deblaere, Jordy Dardenne, Julien Meunier en coach Vincent Creppe.

Doelpunten: 6′: Hicham Channouf (1-0); 17′: Yannis Van Parys (2-0); 21′: Hicham Channouf (3-0); 23′: Julien Restiglian (3-1); 25′: Yannis Van Parys (4-1); 27′: Hicham Channouf (5-1); 35′: Steven Dillien (6-1); 37′: Julien Meunier (6-2); 38′: Kevin Deblaere (6-3); 42′: Yannis Van Parys (7-3); 44′: Steven Dillien (8-3); 48′: Steven Dillien (9-3); 49′: Terry Caudron (10-3).

Gele kaarten: 48′: Jordy Dardenne; 56′: Yannis Van Parys.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Louis Huygens en Johan Vanderlinden.

Oefenpot voor en bekerstart na Nieuwjaar

Op woensdag 27 december a.s. om 20:15 uur speelt GS Beobank Hoboken voor eigen publiek een oefenwedstrijd tegen Rebecq United (2NA). Op vrijdag 5 januari 2018 om 21:15 uur stort onze club zich in het bekeravontuur (1/16de finale) met een thuisduel tegen tweedeklasser ME Wavre-Limal. De eerste stap in een schitterende campagne? U kan het zelf beleven vanaf 21:15 uur in sportcentrum Sorghvliedt.

GS Beobank Hoboken B

Onze beloften behaalden in de Vlaamse competitie (regio centraal) een nipte zege versus ZVK Leest (5-4). In de loop van deze maand werken zij nog twee competitiewedstrijden af, op 15 december op verplaatsing bij Arowa Wommelgem en op 22 december om 20:00 uur in sportcentrum Sorghvliedt tegen Mist Wemmel. Op vrijdag 5 januari 2018 kruisen zij eveneens in de vertrouwde omgeving en op hetzelfde aanvangsuur de degens met TS Wommelgem A in de 1/8ste finale van de Beker van Antwerpen .

Prettige eindejaarsfeesten voor allen!