Wedstrijdverslag:
LART Bruxelles – GS Beobank Hoboken

Wat reeds een tijdje in de lucht hing is vanavond helaas werkelijkheid geworden: op Brusselse bodem eindigde een historische reeks zonder nederlaag…

Geschenkenregen

De goud-zwarten, zonder de geel geschorste Hicham Channouf, begonnen met de beste intenties aan hun opdracht. Die werden werd vlug in de kiem gesmoord: na Hobokens balverlies kreeg Bouamama Boulkoumite ruimschoots de tijd om de bal tegen de touwen te vuren (1-0). Kort daarna moest Mustapha Aabbassi een spectaculaire sliding uitvoeren om de losgelopen Ibrahim El Jomaile het afdrukken en wellicht het scoren te beletten.

Imad Amazou en Khaled Oulichki misten beurtelings de koelbloedigheid om een assist van Steven Dillien te verzilveren. Aan de overzijde verscheen Ibrahim El Jomaile nogmaals alleen voor Birger Maes, een voetveeg van onze goalie voorkwam erger.

Antoine Lemaire devieerde een vrijschop van Yannis Van Parys in doel (1-1). GS Beobank Hoboken leek de teugels in handen te nemen. In de 16′ mocht Yassin Laaraj echter zomaar doorheen de bezoekende linies priemen, zijn haarscherpe punter liet Birger Maes zonder verhaal (2-1). Twee minuten later lukte Yannis Van Parys vlak voor het Brusselse strafschopgebied een interceptie en schoof het projectiel buiten bereik van Hassan Bounou in de benedenhoek (2-2).

De hoopvolle remonte werd snel ongedaan gemaakt. In geschenkverpakking nog wel. Nadat de aan de tweede paal vrijstaande Soufiane Belkounani een levensgrote kans om zeep had geholpen, maakte Ayoub Bssissen dankbaar gebruik van een al te lakse Hobokense verdediging om zijn ploeg weer op voorsprong te schieten (3-2). Alsof dit niet volstond schonk een nieuwe defensieve blunder aan Soufiane Belkounani de gelegenheid om deze keer wel succesrijk uit te halen (4-2).

Als onsmakelijk toemaatje zag Imad Amazou een geel karton voor de neus wapperen na aanhoudend protest tegen een betwistbare scheidsrechterlijke beslissing.

Met de billen bloot

Bij de aanhef van het tweede hoofdstuk trad GS Beobank Hoboken meer op de voorgrond en herstelde het evenwicht. Steven Dillien knalde op de staak. Een één-tegen-drie-situatie werd niet benut. Dat gold evenzeer voor een aantal vrije trappen. Het verrassingselement en de nodige inventiviteit ontbraken om de blauw-witten echt in verlegenheid te brengen. Birger Maes verrichtte een miraculeuze redding toen de dartele Yassin Laaraj voor hem opdook.

De partij werd gaandeweg bitsiger hetgeen een gele kaart voor Ibrahim El Jomaile en Bouamama Boulkoumite opleverde. GS-coach Karim Akajoua besloot om Antoine Lemaire afwisselend als meespelende doelman in de strijd te werpen. Khaled Oulichki nam een voorzet van Steven Dillien in één tijd over, Hassan Bounou verhinderde de aansluitingstreffer. In de 54′ was het Hobokense lot bezegeld: Yassin Laaraj won een duel en mikte de bal onmiddellijk in de verlaten Hobokense tent (5-2).

De totaal ontredderde Beobankers sleepten zich naar het einde. Alessandro Maffeo, die de geblesseerde Birger Maes onder de lat was komen vervangen, schudde nog enkele goede tussenkomsten uit z’n mouw, terwijl Yannis Van Parys een gele sanctie opliep voor een onnodige haakfout. Deze laatste kon in samenspel met Steven Dillien de schade enigszins beperken (5-3) maar finaal gingen we helemaal met de billen bloot: wie anders dan de ongrijpbare Yassin Laaraj zorgde voor het dramatische slotakkoord (6-3).

Wedstrijdfiche

LART Bruxelles: Hassan Bounou (d), Ibrahim Keita Balato (d), Ibrahim El Jomaile (kpt), Soufiane Belkounani, Driss Abdellati, Bouamama Boulkoumite, Mohamed El Marnissi, Yassin Laaraj, Ayoub Bssissen, Mezzian Boudiouane, coach Abdel-Ilah Besri Medyouni en assistent-coach Mounir Bouzaid.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Alessandro Maffeo (d), Antoine Lemaire (kpt), Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Doelpunten: 3′: Bouamama Boulkoumite (1-0); 11′: Antoine Lemaire (1-1); 16′: Yassin Laaraj (2-1); 18′: Yannis Van Parys (2-2); 21′: Ayoub Bssissen (3-2); 23′: Soufiane Belkounani (4-2); 54′: Yassin Laaraj (5-2); 58′: Yannis Van Parys (5-3); 59′: Yassin Laaraj (6-3).

Gele kaarten: 29′: Imad Amazou; 40′: Ibrahim El Jomaile; 48′: Bouamama Boulkoumite; 56′: Yannis Van Parys.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Louis Huygens en Guido Gielen.

Tweede reis naar Brussel

Volgende week genieten onze jongens van een rustdag. Op vrijdag 1 december a.s. keren zij naar de hoofdstad terug waar tegen AS Snob Schaarbeek uit een ander vaatje zal moeten getapt worden om het gekapseisde Hobokense schip opnieuw recht te trekken…

GS Beobank Hoboken B

Ook het B-team zal in de Vlaamse competitie (regio centraal) pas binnen twee weken weer in actie komen met een verplaatsing naar Mist Wemmel.