Wedstrijdverslag:
AS Snob Schaarbeek – GS Beobank Hoboken

GS Beobank Hoboken heeft zijn bekerkater van vorige vrijdag volledig doorgespoeld! Met verdiende zegecijfers in de heenwedstrijd van de halve finale van de play-offs waarmee een goede uitgangspositie werd verworven met het oog op de return in sportcentrum Sorghvliedt…

Scheidsrechters fluiten volgens het boekje

De Hobokenaars vingen de schuchtere aanvalsgolven van de thuisploeg rustig op en creëerden de eerste echte uitgespeelde kans via een splijtend ééntweetje tussen Xavier Potvin en Hicham Channouf. Birger Maes werd tweemaal stevig op de proef gesteld maar in de 11′ haalde de erg bedrijvige Zakaria Daali aan de overzijde met de linker verschroeiend uit (0-1). Antoine Lemaire liet vervolgens de gelegenheid voorbijgaan om de kloof verder uit te diepen.

Het was iedereen reeds dadelijk opgevallen dat het arbitrale duo de spelregels erg strikt hanteerde. Tot ongenoegen van velen op en rond het speelveld. Een en ander had te doen met de aanwezigheid van Jacques Moulaert, voorzitter van de centrale scheidsrechterscommissie, die – het notaboekje op de schoot – de prestaties van zijn fluiteniers met argusogen bespiedde. Na een kwartier hadden de Brusselaars reeds vijf blauwe kaarten geïncasseerd en werd de geprikkelde AS-coach Hazzis Iabkrima met een geel karton van het toneel weggezonden.

De Beobankers maakten van de lokale verwarring handig gebruik: Imad Amazou stuurde een afvallende bal tegen de staak en Steven Dillien zag een wenkende kans gered door Mehdi El Merboh. Toen Imad Amazou van de sokken werd gelopen en Antoine Lemaire de negenmeter naar goede gewoonte in de kooi ramde, vertoefde men aan Hobokense zijde met het hoofd in de wolken (0-2).

De concentratie verslapte bij een groot deel van onze jongens. Met fatale gevolgen: Soufiane Tigra kon wel erg makkelijk milderen (1-2). Nadat Birger Maes een atoomschot van Pierre Ndjeka uit de winkelhaak had gezweefd, miste de vrijstaande Mike Salmon haast onbegrijpelijk van dichtbij. Khaled Oulichki, keurig vrijgespeeld dankzij een vlotte actie van Zakaria Daali, reageerde met een pegel die in hoekschop werd gekeerd. Op slag van rust ging de veilig gewaande marge helemaal de mist in: Arber Shkodra besloot een spectaculaire raid langs de rechterflank met een onhoudbare schicht in de verste hoek (2-2).

Boeiend tweede bedrijf

De tweede speelhelft werd een bijzonder attractief schouwspel waarbij beide ploegen er voluit tegenaan gingen. Gekruid met een karrenvracht doelkansen en een flink aantal goals…

De festiviteiten werden ingezet door Imad Amazou die van een mistasten van een lokale verdediger gebruik maakte om de bal laconiek in de netten te deponeren (2-3). Kort daarop werd Birger Maes volkomen verrast door een venijnige trap van Arber Shkodra (3-3).

In de 36′ vierde Mustapha Aabbassi (na langdurig blessureleed) zijn wederoptreden en bewees gauw zijn onschatbare waarde.

GS Beobank Hoboken begon stilaan het meesterschap op te eisen. Er werd evenwel danig met de kansen gemorst, ook een dosis pech gooide roet in het eten: Steven Dillien stuurde een afgeweken bal tegen de deklat, Khaled Oulichki verkwanselde een open kans, Zakaria Daali vuurde een vrije trap op de binnenkant van de paal.

De scheidsrechters hielden het gebeuren nog steeds streng onder controle. Deze keer moesten de gasten snel voor de gevreesde blauwe foutenlast uitkijken. Het belette niet dat GS de ene na de andere mogelijkheid opstapelde: zo werkte Hicham Channouf een loepzuivere assist van Imad Amazou tegen de dwarsligger, terwijl Soufiane Tigra op de goede plek stond om een quasi gemaakt doelpunt van Zakaria Daali voor de doellijn te ontzetten.

Met iets minder dan een kwartier voor de boeg, profiteerde Hamid Bouyfoulkitne van een te zwakke terugspeelbal van Zakaria Daali om zijn team voor de eerste maal aan de leiding te hijsen (4-3). Adnane Larchi mikte even later een negenmetertrap over het kader…

Dit was het keerpunt in de wedstrijd want een schitterende combinatie tussen Hicham Channouf en Imad Amazou deed de Schaarbeekse defensie verstuiven, Steven Dillien hoefde slechts binnen te toetsen (4-4).

Arber Shkodra knalde nog een mooie doelpoging naast. De heuglijke apotheose was echter goud-zwart gekleurd. Zakaria Daali voltrok een geweldige solotocht op succesrijke wijze en verwees hiermee zijn flatertje van voordien naar de vergeethoek (4-5). Twee minuten voor tijd ging ook Steven Dillien alleen aan de haal, zag zijn schot geweerd, uit de daaropvolgende intrap van Hicham Channouf legde Imad Amazou prompt de eindscore vast (4-6). En die had voor GS Beobank Hoboken beslist nog wat hoger mogen oplopen!

Beeldverslag

Een beeldverslag van deze beslist aangename partij kan u reeds morgen donderdag bekijken op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) en van BX1 Sport.

Terugwedstrijd

GS Beobank Hoboken kruist aanstaande vrijdag om 21:15 uur in eigen huis opnieuw de degens met AS Snob Schaarbeek in de terugwedstrijd van deze halve finale van de play-offs. Met twee doelpunten voorsprong. Haalt onze club de finale? U kan het zelf beleven! Met de steun van alle GS-getrouwen kan en moet dit lukken! Tot vrijdag!

Wedstrijdfiche

AS Snob Schaarbeek: Mehdi El Merboh (d), Arber Shkodra (kpt), Ibrahim El Jomaile, Adnane Larchi, Taulant Shkodra, Amine Mohand Ben Haddou, Pierre Ndjeka, Mike Salmon, Soufiane Tigra, Hamid Bouyfoulkitne, coach Hazzis Iabkrima en assistent-coach Abdellah Besri-Medyouni.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien,  Xavier Potvin, Yannis Van Parys, Zakaria Daali, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Doelpunten: 11′: Zakaria Daali (0-1); 17′: Antoine Lemaire (0-2); 20′: Soufiane Tigra (1-2); 29′: Arber Shkodra (2-2); 34′: Imad Amazou (2-3); 35′: Arber Shkodra (3-3); 46′: Hamid Bouyfoulkitne (4-3); 49′: Steven Dillien (4-4); 54′: Zakaria Daali (4-5); 58′: Imad Amazou (4-6).

Arbitrage: Louis Huygens en Luc Duret.