Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – FT Bornem-Puurs

FT Bornem-Puurs speelt op zaterdag 3 juni voor de eerste keer in z’n bestaan een bekerfinale. Maar het was een dubbeltje op zijn kant…

Beuken tegen beton

Zoals verwacht streek FT Bornem-Puurs met een grote betonmolen in het Hobokense theater neer, klaar om voor eigen doel een metershoge muur op te trekken ter verdediging van de twee doelpunten voorsprong uit de heenmatch.

Dat zag ook Frank Staes, sportief manager van voetbalclub KFCO Beerschot Wilrijk, die was uitgenodigd om de symbolische aftrap te komen geven. Wat hij overigens vlotjes deed. Minder gesmeerd liep het bij de thuisploeg want het duurde eventjes vooraleer GS Beobank Hoboken door dat rood-witte bastion wist te combineren. Khaled Oulichki miste een dubbele poging van dichtbij, een vrije trap van Antoine Lemaire keilde naast en een raket van Steven Dillien werd ternauwernood gepakt door Robbin Seghers. Het was wachten tot de 12′ alvorens Yannis Van Parys op een assist van Hicham Channouf in één trek de dik verdiende openingsgoal scoorde (1-0).

Verrassend tegendoelpunt

De bezoekers gaven hun defensieve strategie op en gingen nu wel meevoetballen. Luiz Aranha nam een kort genomen vrijschop van ex-GS’er Mounir Kissami vanuit een zeer scherpe hoek succesvol over (1-1).

GS Beobank Hoboken weer aan zet

De Hobokenaars moesten opnieuw van voren af aan beginnen. Khaled Oulichki en Steven Dillien verkwanselden elk een droomkans. Luttele seconden voor het rustsignaal lukte Imad Amazou een fabelachtig nummertje en krulde de bal met de linker heerlijk in de kruising (2-1). Een juweeltje!

De kwalificatie wenkt…

Twee minuten na de pauze pafte Antoine Lemaire – in uitstekende verstandhouding met Hicham Channouf – een vrijschop snoeihard tegen de touwen (3-1) en leek de thuisploeg over de tegenstander te gaan walsen. Een schitterende voorzet van Yannis Van Parys tot bij de losgelaten Khaled Oulichki strandde in hoekschop. En dan … heel wat commotie als één van de scheidsrechters naar de stip wees na een overtreding op Aatif Bouyalaoui in de strafschopzone: net als vorige week ranselde Birger Maes de penalty van Luiz Aranha met een lekkere parade uit zijn doelvlak!

FTBP slaat nogmaals terug

In tegenstelling tot wat menigeen dacht, legden de Klein-Brabanders het hoofd niet in de schoot. Een verre boogbal van Abdelhakim Sababti plofte op de deklat, Mehdi Arras was er als de kippen bij om het terugspringende projectiel binnen te knikken (3-2). Birger Maes hield de alleen op hem afstormende Mounir Kissami nog van de gelijkmaker maar stond even later machteloos toen Luiz Aranha zich voorbij de laatste Hobokense verdediger kon wurmen (3-3).

Krampachtig slot

Tijdens de eindfase poogde onze coach nog een mirakel te versieren en liet een ultieme charge uitvoeren met Antoine Lemaire als meespelende doelman. Vergeefs echter, bij Hobokens balverlies mocht Nabil Rabhi triomfantelijk naar het verlaten doel dartelen (3-4). De finaledroom was definitief voorbij. Helaas, want het tweevoudig duel had ei zo na ook in het voordeel van de Beobankers kunnen aflopen…

Beeldverslag

Een samenvatting en een integraal beeldverslag van deze dramatische partij kan u respectievelijk vanaf zondag- en woensdagavond bekijken op de website alsook op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Heenwedstrijd halve finale play-offs

Op woensdag 17 mei a.s. om 21:15 uur begint het grote werk. In een wellicht volgelopen sporthal Kinetix dient tegen AS Snob Schaarbeek geknokt om een gunstige uitgangspositie te bekomen met het oog op de return twee dagen later. We kijken reeds uit naar een stevig eerherstel van onze jongens!

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Ayman Achbari (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Steven Dillien,  Xavier Potvin, Yannis Van Parys, Amine Boulayoune, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

FT Bornem-Puurs: Robbin Seghers (d), Michael Lauwers (d), Luiz Aranha (kpt), Mounir Kissami, Abdelhakim Sababti, Aatif Bouyalaoui, Nabil Rahbi,   Mehdi Arras, coach Glenn Vermincksel en assistent-coach Ken Beaudoux.

Doelpunten: 12′: Yannis Van Parys (1-0); 14′: Luiz Aranha (1-1); 24′: Imad Amazou (2-1); 27′: Antoine Lemaire (3-1); ’40’: Mehdi Arras (3-2); 45′: Luiz Aranha; 49′: Nabil Rahbi (3-4).

Arbitrage: Claude Dubois en Luc Duret.