Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – AS Snob Schaarbeek

Huldebetoon aan Olivier Verhanneman

Vooraf werd hulde gebracht aan de afscheidnemende Olivier Verhanneman die liefst 12 seizoenen lang het Hobokense doel heeft verdedigd en vaak een doorslaggevende bijdrage leverde aan de vele successen van onze club. Hij verdient een centrale plaats in de galerij van de onsterfelijke GS-iconen en ook zijn sympathieke verschijning zal voor altijd in ons geheugen gegrift blijven. Bedankt, Olivier, héél erg bedankt!

Bijna een kopie van afgelopen woensdag

Het wedstrijdverloop vertoonde enige gelijkenis met wat er zich verleden woensdag in Schaarbeek afspeelde. Ook nu gaf GS Beobank Hoboken op een bepaald ogenblik een voorsprong van twee eenheden uit handen en werd de tweede speelhelft overspoeld door talloze doelkansen, zij het besmeurd met een gitzwart randje.

De bezoekers poogden vanzelfsprekend om het 4-6 verlies uit de heenmatch zo snel mogelijk te overbruggen. Arber Shkodra miste een huizenhoge kans van dichtbij, Birger Maes kwam gevat tussenbeide om een vroeg doelpunt van Soufiane Tigra te verijdelen.

De eerste voldragen aanvalsactie van de Hobokenaars was meteen raak: Mustapha Aabbassi vond de vrijstaande Zakaria Daali die de bal zonder verpinken in de netten schoof (1-0). Precies op het kwartier stuitte Soufiane Tigra alweer op een knappe redding van Birger Maes; seconden later lukte Khaled Oulichki een sterke persoonlijke inspanning en liet de eer aan Hicham Channouf (2-0).

Ook in de twintigste minuut viel er heel wat te beleven: Steven Dillien besloot een doorbraak rakelings naast, hetzelfde lot was weggelegd voor een punter van Hamid Bouyfoulkitne en twee afstandspogingen van Arber Shkodra.

In de 23′ dook Mustapha Aabbassi in de vrije ruimte, wellicht op weg naar een derde Hobokense treffer. Pierre Ndjeka greep naar de noodrem en mocht met een geel karton opkrassen.

Vlak voor de rust dweilde Zakaria Daali de rechterflank af, zijn schot verdween in het niemandsland. Meer succes had Ibrahim El Jomaile: met een sublieme kapbeweging legde hij de lokale defensie in de luren en trapte beheerst binnen (2-1). Toen de aan de tweede paal geïsoleerde Taulant Shkodra een gemeten voorzet van Adnane Larchi in het zijnet werkte, slaakten we een zucht van opluchting…

Heftig en grimmig

Het tweede hoofdstuk werd een nauwelijks bij te houden aaneenrijging van sensationele standjes voor beide doelen, helaas uitmondend in een grimmige sfeer.

Imad Amazou zag twee doelpogingen op een sisser uitdraaien. Birger Maes kon een hemelsbrede mogelijkheid voor Arber Shkodra nog neutraliseren maar had geen verhaal tegen een loeier van Hamid Bouyfoulkitne (2-2).

De spanning steeg in een kolkend sportcentrum Sorghvliedt. Imad Amazou knikte een schot van Khaled Oulichki in de rebound langs de verkeerde kant van de staak, ook Ibrahim El Jomaile gebruikte het hoofd om een boogbal van Steven Dillien voor de doellijn weg te vegen. In de 46′ moest Mehdi El Merboh een stevige schop van deze laatste loslaten, voor onze goalgetter was het een koud kunstje om triomfantelijk te hernemen (3-2).

Bij AS Snob Schaarbeek begonnen de emoties hoog op te laaien. Hicham Channouf werd zwaar neergemaaid, waarmee de Brusselaars tegen een vijfde blauwe kaart aankeken. Opwinding alom toen Hamid Bouyfoulkitne alleen naar Birger Maes mocht afstevenen en de gelijkmaker aantekende (3-3).

Nadat Mustapha Aabbassi een assist van Steven Dillien op de dwarsligger deed belanden, vroeg AS-coach Hazzis Iabkrima een time-out en trachtte nadien – met Soufiane Tigra afwisselend als meespelende doelman – om het onderste uit de kan te halen.

Hamid Bouyfoulkitne kogelde van erg nabij onverklaarbaar over het Hobokense kader. Stijf van de adrenaline maakten de oranje-zwarten zich schuldig aan een zesde blauwe overtreding. Antoine Lemaire keilde de negenmeter … naast!

De nervositeit bereikte een absoluut hoogtepunt. Mustapha Aabbassi viseerde opnieuw het doelhout, aan de overzijde mepte Birger Maes een schicht van de dekselse Hamid Bouyfoulkitne met een formidabele reflex uit zijn doelvlak.

Twee minuten voor tijd claimden de gasten een strafschop voor onvrijwillig hands van Mustapha Aabbassi in de penaltyzone. Het hek was nu helemaal van de dam. Het arbitrale duo ging gebukt onder een lawine van protest. Een heetgebakerde AS-supporter betrad zelfs het terrein en verkocht één van de scheidsrechters een klap. Schandelijk en onaanvaardbaar op dit niveau. De partij werd stilgelegd maar kon gelukkig toch hervatten.

Als afsluiter mocht ook Steven Dillien een negenmetertrap wagen nadat Imad Amazou tegen de vloer was gedolkt. Mehdi El Merboh behoedde zijn ploeg voor een nederlaag maar moest bij het eindsignaal met lede ogen de vreugdetaferelen van de opponent aanschouwen … GS Beobank Hoboken trekt naar de finale van de play-offs!

Beeldverslag

Een samenvatting en een integraal beeldverslag van deze bewogen vertoning kan u respectievelijk vanaf zaterdag en zondag bekijken op de website en de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be. Vanaf zaterdagavond om 18:15 uur kan u ook terecht bij BX1 via hun website www.bx1.be → “Emissions” → “Foutsal” of hun Facebookpagina.

Finale play-offs

GS Beobank Hoboken kan nu een gooi doen naar de vierde landstitel uit haar bestaan. Daarvoor dient een goed resultaat behaald in de heenwedstrijd van de slotkamp tegen eeuwige rivaal Selaklean Thulin, dat in de andere halve finale ARB Veidec Hamme met ruime totaalcijfers van zich afschudde. Op woensdag 24 mei a.s. om 21:15 uur verwachten we dan ook een massale toeloop in sportcentrum Sorghvliedt voor wat wel eens een zoveelste historische match van onze club zou kunnen worden. Dat wil u toch niet missen? Tot dan!

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Alessandro Maffeo (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Xavier Potvin, Zakaria Daali, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

AS Snob Schaarbeek: Mehdi El Merboh (d), Arber Shkodra (kpt), Ibrahim El Jomaile, Adnane Larchi, Taulant Shkodra, Amine Mohand Ben Haddou, Pierre Ndjeka, Soufiane Tigra, Hamid Bouyfoulkitne, coach Hazzis Iabkrima en assistent-coach Abdellah Besri-Medyouni.

Doelpunten: 13′: Zakaria Daali (1-0); 15′: Hicham Channouf (2-0); 28′: Ibrahim El Jomaile (2-1); 37′: Hamid Bouyfoulkitne (2-2); 46′: Steven Dillien (3-2); 48′: Hamid Bouyfoulkitne (3-3).

Arbitrage: Lucien Vrancken en Danny Nackers.