Wedstrijdverslag:
Eurofoot Tervuren – GS Beobank Hoboken

De bal rolt weer…

GS Beobank Hoboken begon de campagne 2017-2018 met een bezoek aan Eurofoot Tervuren dat zich als hekkensluiter in de eindtabellen van de vorige competitie bij de nationale elite kon handhaven dankzij een (met penalty’s) gewonnen testwedstrijd tegen tweedeklasser Hoboken Ster. GS-coach Karim Akajoua gaat opnieuw in zee met dezelfde spelers die tijdens het afgelopen seizoen een fraai traject aflegden, de nog steeds revaliderende Xavier Potvin en Terry Caudron waren vanavond wel niet inzetbaar.

Stormloop

Onze jongens, pronkend met hun oogstrelende nieuwe uitrusting, kregen het balbezit als het ware gratuit in de schoot geworpen en beukten constant op de versterkte lokale afweer. De stormloop resulteerde in een resem doelkansen maar die belandden ofwel naast en over het doel of strandden op de vuisten van doelman Eric Simons of in een bos van Tervuurse benen. GS Beobank Hoboken kwam haast niet in de problemen, met uitzondering van enkele uitbraakpogingen van Ben Demeersman en Tom Ytebrouck.

Vijf minuten voor de pauze veegde Hicham Channouf de linkerflank schoon, Antoine Lemaire deponeerde diens assist in de touwen (0-1). Een erg karige beloning voor het overdonderende meesterschap, vrijwel onmiddellijk nadien zelfs teniet gedaan toen Ben Demeersman een monumentale blunder in de Hobokense defensie zonder dralen afstrafte (1-1). Een gele kaart voor de protesterende Tom Ytebrouck, gepaard gaande met een (gemiste) strafschop van Antoine Lemaire, waren de laatste wapenfeiten van een eerste speelhelft die de stug verdedigende thuisploeg goed had overleefd.

Op wieltjes

Ook na de hervatting bleef GS Beobank Hoboken vlot combineren en hoge druk uitoefenen. Een vluchtschot van Steven Dillien vergde een grandioze parade van Eric Simons, terwijl een quasi gemaakte treffer van Hicham Channouf nog net voor de doellijn werd verijdeld. In de 35′ leverde Steven Dillien een sterke inspanning en vond de vrijstaande Imad Amazou (1-2). Kort daarop verkocht deze laatste een flinke dreun aan de dwarsligger. Dan verscheen Khaled Oulichki op de proppen: met een heerlijke krul vanuit stand, de bal paste perfect in de bovenhoek (1-3).

De gastheren stuikten in elkaar. Bij de goudzwarten liep nu alles op wieltjes. Lars Hernalsteen dwong Birger Maes nog wel tot een kordate redding maar de GS-pletwals denderde onverstoord verder. Hicham Channouf en Yannis Van Parys brachten ieder om beurt een splijtend ééntweetje met Khaled Oulichki tot een succesvol einde (1-5). Yannis Van Parys werd vlak voor de penaltyzone neergesabeld en verkreeg bijna zelf genoegdoening: zijn vrijschop zoefde echter tegen de deklat. Imad Amazou stuurde een afgemeten kruispas naar de losgelaten Steven Dillien (1-6).

Het leeggespeelde Eurofoot Tervuren vroeg een time-out maar moest de kelk helaas tot op de bodem ledigen. Eric Simons kreeg een pegel van Mustapha Aabbassi niet onder controle, Imad Amazou was er als de kippen bij om genadeloos te hernemen (1-7). De ongelukkige David Claessens deed een tweede kanonbal van Mustapha Aabbassi in eigen doel afwijken (1-8). Het slotakkoord werd verzorgd door een subliem duet tussen Antoine Lemaire en Yannis Van Parys dat op zegevierende tonen in de netten uitstierf (1-9). Schitterend!

Wedstrijdfiche

Eurofoot Tervuren: Eric Simons (d), Lars Hernalsteen (kpt), David Claessens, Joris Willemans, Ben Demeersman, Tom Ytebrouck en Julien De Meyer.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Alessandro Maffeo (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Ivan Boey en Wim Rooms.

Doelpunten: 25′: Antoine Lemaire (0-1); 26′: Ben Demeersman (1-1); 35′: Imad Amazou (1-2); 38′: Khaled Oulichki (1-3); 40′: Hicham Channouf (1-4); 43′: Yannis Van Parys (1-5); 49′: Steven Dillien (1-6); 53′: Imad Amazou (1-7); 54′: David Claessens (og) (1-8); 59′: Yannis Van Parys (1-9).

Gele kaarten: 29′: Tom Ytebrouck.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Marc Nihoul en Christian Lebeau.

Weerzien in sportcentrum Sorghvliedt

Volgende vrijdagavond kunnen onze supporters vanaf 21:15 uur opnieuw in de vertrouwde omgeving terecht om hun idolen aan het werk te zien tegen RZ Futsal Anderlecht, ex-Gijonesa Futsal Jette in een nieuw jasje.

GS Beobank Hoboken B

De eerste opdracht van GS Beobank Hoboken B in de kersverse Vlaamse competitie (regio centraal) verliep niet naar wens: bij Steenokkerzeel werd met overdreven cijfers het onderspit gedolven (6-1).