Wedstrijdverslag:
Selaklean Thulin – GS Beobank Hoboken

Mission impossible

De Hobokense aspiraties kregen reeds vroeg in de wedstrijd een flinke dreun: een trap van José Silva Magno de Lima sprong via de voet van Lucas Diniz Pinheiro in de benedenhoek (1-0). Met deze gelukstreffer stonden onze jongens dadelijk voor een quasi onmogelijke opdracht. Niettemin gingen zij onverstoord op jacht naar de gelijkmaker.

Kansen bij de vleet

Die zoektocht werd ingezet met een vrijschop van Antoine Lemaire tegen de staak, gevolgd door een poeier van André Pereira de Campos die Birger Maes tot een indrukwekkende duikvlucht verplichtte. In de 10′ ondernam Zakaria Daali een fraaie dribbelactie en vond de vrijstaande Imad Amazou, tot ieders verbazing mikte onze balvirtuoos naast. Een kogel van Hicham Channouf deed de vuisten van de plaatselijke doelman gloeien. Aan de overzijde dwarrelde een opwippertje van José Silva Magno de Lima op de paal. Even voorbij het eerste kwartier vertrok Steven Dillien na een succesvolle interceptie alleen op avontuur, Darcio Forgiarini rende gevat uit zijn kooi. Uiteindelijk geschiedde dan toch gerechtigheid toen Imad Amazou doorheen de lokale defensie walste, Hicham Channouf maakte zijn opwachting om diens voorzet binnen te duwen (1-1).

GS Beobank Hoboken bracht de gastheren aan het wankelen en wist hen zelfs met een vijfde blauwe kaart op te zadelen nadat een doorbraak van Khaled Oulichki foutief werd afgeremd. Een venijnige schuiver van Zakaria Daali dwong Darcio Forgiarini tot een extreme redding. Zeer tegen het spelbeeld in, kanjerde Marcelo Padilha Goncalves een vrije trap in de Hobokense touwen (2-1). Daarop zagen Antoine Lemaire en Imad Amazou beurtelings een rijpe doelkans stuklopen.

Duivelse Darcio Forgiarini

Twee minuten voor de pauze beging Hicham El Morabit hands ter hoogte van de middellijn. We sloegen onze ogen ten hemel: net als in de heenmatch geraakte de negenmeter van Antoine Lemaire niet voorbij de grijparmen van Darcio Forgiarini! De thuisploeg mocht de kleedkamers met een gevleide voorsprong opzoeken.

Marcelo Padilha Goncalves verzorgde de inleiding van het tweede bedrijf met een spectaculaire zij het onschadelijke omhaal. Narigheid had wel kunnen voortvloeien uit Hobokens balverlies, gelukkig was Birger Maes bij de pinken. Een verschrikkelijke vuurbal van Bruno Barboza hakte één van de staanders bijna doormidden, terwijl Hicham El Morabit een volgehouden inspanning langs de linkerflank voorlangs besloot.

Weer morsen met de kansen

Gaandeweg haalden de Beobankers opnieuw het laken naar zich toe. Pogingen van Imad Amazou, Antoine Lemaire en Zakaria Daali ontbeerden echter de nodige accuratesse. Khaled Oulichki verscheen als overwinnaar uit een stevig duel, lukte een splijtende dubbelpas met Steven Dillien maar speelde het van dichtbij helaas niet klaar. Ook de geïsoleerde Imad Amazou kraakte zijn schot op jammerlijke wijze. Het was illustratief voor het gebrek aan trefzekerheid dat onze ploeg in haar greep hield…

Over het geheel genomen was GS Beobank Hoboken vanavond minstens de evenknie van de Henegouwers geweest. Bij sommige GS-spelers leidde dit tot hoogoplopende frustraties: Steven Dillien en Zakaria Daali werden voor een (onnodige) overtreding met een geel karton uitgewezen.

Tussendoor had Hicham El Morabit de overwinning veilig gesteld (3-1), grabbelde Birger Maes nog een negenmetertrap van deze laatste uit zijn doelkader en gold de uiterst late tegengoal van Hicham Channouf slechts als een magere troost (3-2).

Na het eindsignaal mochten onze moegestreden krijgers zich fier op de borst kloppen en kon Selaklean Thulin zijn nieuwe kampioenstitel uitbundig vieren. Terecht en verdiend: op de BZVB-troon blijft de ijzersterke formatie van ST-coach Abdelhak Ouafik de scepter zwaaien.

Beeldverslag

Een samenvatting en een integraal beeldverslag van de slotpartij uit deze jaargang kan u respectievelijk vanaf zaterdag en zondag bekijken op de website en de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be. Vanaf zaterdagavond om 18:15 uur kan u ook terecht bij BX1 via hun website www.bx1.be → “Emissions” → “Foutsal” of hun Facebookpagina.

Wedstrijdfiche

Selaklean Thulin: Darcio Forgiarini (d), Stefano De Carolis (d), Bruno Barboza (kpt), Diego Rodriguez Fente, André Pereira de Campos, Michel Souza Moraes, Hicham El Morabit, Lucas Diniz Pinheiro, Marcelo Padilha Goncalves, José Silva Magno de Lima, coach Abdelhak Ouafik en assistent-coach Noureddine Boumediane.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Alessandro Maffeo (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Xavier Potvin, Zakaria Daali, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Doelpunten: 2′: Lucas Diniz Pinheiro (1-0); 20′: Hicham Channouf (1-1); 25′: Marcelo Padilha Goncalves (2-1); 58′: Hicham El Morabit (3-1); 59′: Hicham Channouf (3-2).

Gele kaarten: 56′: Steven Dillien; 59′: Zakaria Daali.

Arbitrage: Marc Nihoul en Christophe Blairon.

Nabeschouwingen

GS Beobank Hoboken kan terugblikken op een geslaagd seizoen 2016-2017: in de eindtabellen van de reguliere competitie werd een schitterende tweede plaats veroverd, op één puntje van Selaklean Thulin; we bereikten toch maar weer de finale van de play-offs en struikelden over een dosis pech in de halve finale van de Beker van België.

Vergeten we daarbij niet dat ons team in de loop van de campagne werd geteisterd door een heleboel blessureleed, met Mustapha Aabbassi en Terry Caudron als voornaamste slachtoffers.

Onze felicitaties gaan in de eerste plaats naar onze spelers, de sportieve, technische en medische staf en alle overige medewerkers die zich vrijwillig hebben ingezet. We danken uiteraard onze sponsors en supporters voor hun gewaardeerde steun. En tenslotte … dank aan alle trouwe lezers van de wedstrijdverslagen!

Het GS-bestuur kan zich nu buigen over de nabije toekomst van onze club…