Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – RZ Futsal Anderlecht

Met dezelfde monsterscore waarmee Eurofoot Tervuren vorige week in eigen huis werd ingepakt, stuurden onze jongens vanavond ook Rezolution Futsal Anderlecht naar de hoofdstedelijke regio terug. Kortom, het eerste optreden van GS Beobank Hoboken voor eigen publiek gold als een grandioze opsteker in afwachting van de komst van Selaklean Thulin, volgende vrijdag in sportcentrum Sorghvliedt…

Viriel duel

De bezoekers waren zeker niet naar onze contreien afgezakt om zich in te graven. Zij gingen vrank en vrij hun kans. Een kolfje naar de hand van de goud-zwarten die handig op de tegenaanval speculeerden. Reeds in de 3′ kon Imad Amazou op de linkerflank stevig uithalen, één minuut later gaf hij Moustafa Idrissi vanuit schier identieke positie het nakijken (1-0).

De oranjehemden lieten zich niet onbetuigd: Moncef Taghzaoui besloot een actie over de ganse lengte van het veld schuinlangs, Adil Bacha beëindigde een dribbeloefening met een schicht tegen de deklat.

Yannis Van Parys stelde de Brusselse sluitpost zwaar op de proef, Hicham Channouf zette op snelheid een aantal opponenten in de wind en deed de bal vanuit een bijzonder scherpe hoek in de touwen belanden (2-0).

Er werd manhaftig geduelleerd. Een en ander leidde ertoe dat beide teams na twintig minuten vijf blauwe kaarten op hun conto noteerden. Nadat Birger Maes voorkwam dat Hobokens balverlies werd afgestraft en een nieuwe poging van Imad Amazou vanop links voorlangs scheerde, lanceerde Antoine Lemaire een perfecte diepe assist in de loop van Steven Dillien die het projectiel netjes voorbij de vergeefs uit zijn tent snellende Moustafa Idrissi in de linkerbenedenhoek deponeerde (3-0). Een treffer om van te smullen!

De stand bleef tot aan de rust ongewijzigd, hoewel Birger Maes een wonderlijke reflex uit zijn ledematen moest schudden om een blunder in de Hobokense verdediging te neutraliseren.

Brussels wanhoopsoffensief

Bij de aanvang van de tweede speelhelft trok RZ Futsal Anderlecht wanhopig op zoek naar een doelpunt, vaak zonder veel aandacht te schenken aan hun defensief compartiment. Hicham Channouf maakte dankbaar gebruik van een misverstand in de Brusselse achterhoede om zijn ploeg verder te doen uitlopen (4-0). Even later beging Reda Ziad een flater, Moustafa Idrissi had heel wat moeite met de staalharde trap van Imad Amazou. Steven Dillien besloot een spectaculaire raid in het zijnet.

De moedige, zij het onstuimige gasten, kregen dan toch loon naar werken: Reda Ziad nam een verre uitworp van zijn doelverdediger pardoes op de slof (4-1). Hun aspiraties werden echter snel de kop ingedrukt. Bij een snelle omschakeling, ingeleid door Steven Dillien, stond Khaled Oulichki op de goede plaats (5-1). Toen Antoine Lemaire de te ver uit zijn kooi postvattende Moustafa Idrissi met een schitterende boogbal verschalkte, was het Brusselse sprookje helemaal uit (6-1).

Twee dreigende pogingen van Adil Bacha gingen een vijfde blauwe overtreding van de spartelende tegenstander vooraf. Nauwelijks gehinderd mocht Steven Dillien een solotocht triomfantelijk afwerken (7-1).

Moustafa Idrissi steelt de show

Met nog acht minuten voor de boeg verscheen Moustafa Idrissi nadrukkelijk in beeld. Hij maakte zich schuldig aan hands buiten zijn doelgebied met dubbel gevolg: zesde blauwe kaart voor zijn team en een gele sanctie voor hemzelf. Hij mocht op het terrein blijven want volgens de nieuwe regels dient een speler pas het toneel te verlaten na een tweede gele kaart opgelopen te hebben. De RZ-doelman pareerde niet alleen de negenmeter van Antoine Lemaire, hij stortte zich nadien samen met zijn maats in een knotsgek slotoffensief. Moustafa Idrissi werd echter gevloerd door een nieuwe negenmetertrap van Yannis Van Parys (8-1), hetgeen hem niet belette hemel en aarde te bewegen om zijn overbuur te kloppen. Birger Maes was evenwel niet te vermurwen. Meer zelfs, onze portier stuurde een welgemikte trap over het hoofd van zijn vooruitgeschoven collega in de lege kooi (9-1). Een hilarisch einde!

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Alessandro Maffeo (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Yannis Van Parys, Xavier Potvin, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

RZ Futsal Anderlecht: Moustafa Idrissi (d+kpt), Adil Bacha, Youssef Farchich, Brahim Benkaddour, Othmane Chami, Ouail El Kajjoui, Ismail Arbaoui, Moncef Taghzaoui, Reda Ziad, Younes Zoljami, coach Isaac Mukambu en assistent-coach Bowa Bwatshite.

Doelpunten: 4′: Imad Amazou (1-0); 14′: Hicham Channouf (2-0); 27′: Steven Dillien (3-0); 32′: Hicham Channouf (4-0); 35′: Reda Ziad (4-1); 38′: Khaled Oulichki (5-1); 42′: Antoine Lemaire (6-1); 50′: Steven Dillien (7-1); 58′: Yannis Van Parys (8-1); 59′: Birger Maes (9-1).

Gele kaarten: 52′: Moustafa Idrissi.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Juan Ortega en Guido Gielen.

Volgende vrijdagavond: heel wat te beleven in sportcentrum Sorghvliedt!

Om 19:00 uur organiseert onze club een persvoorstelling van GS Beobank Hoboken 2017-2018 in de businessruimte van sportcafé Sorghvliedt waarop niet alleen de pers maar tevens onze huidige en een aantal potentiële sponsors uitgenodigd worden. Ook alle GS-supporters zijn welkom! Een ideaal moment voor de betrokken actoren om nader met elkaar kennis te maken en een netwerk uit te bouwen!

Om 21:15 uur start de topwedstrijd tegen landskampioen, beker- en supercupwinnaar Selaklean Thulin die ongetwijfeld garant zal staan voor hoogstaand en spectaculair zaalvoetbal!

Naar jaarlijkse traditie neemt GS Beobank Hoboken als officiële actievoerder deel aan het Plantjesweekend in het kader van “Kom Op Tegen Kanker”. In de inkomhal van onze thuisarena zullen azalea’s voor de prijs van € 7,00 te koop worden gesteld aan allen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen.

Wij rekenen op uw massale belangstelling!

GS Beobank Hoboken B

In de Vlaamse competitie (regio centraal) treedt ons B-team op 29 september a.s. om 20:00 uur weer in actie ter gelegenheid van de thuiswedstrijd versus El Hambra Zaventem.