Wedstrijdverslag
Gijonsesa Futsal Jette – GS Beobank Hoboken

Vierde overwinning op rij! Ook in het nagelnieuwe sportcomplex (vier jaar geleden verwoest door een brand) van fusieclub Gijonesa Futsal Jette denderde de Hobokense trein op kruissnelheid voort. Het spektakel was niet altijd academisch, goud-zwart toverde wel de verhoopte winstcijfers op het bord.

Vroege voorsprong

Zonder Olivier Verhanneman (ziek) maar met Amine Boulayoune in de basis, gingen de Hobokenaars onmiddellijk op zoek naar een vroege voorsprong. Die kwam er dankzij een vernuftig hieltje van Steven Dillien op aangeven van Hicham Channouf (0-1).In de 6′ moest Birger Maes voor het eerst optreden toen Bilal Affettat plots voor hem opdook, twee minuten later stond deze laatste op de goede plek om een quasi gemaakte treffer van Steven Dillien te ontzetten. Aan de overzijde vergde een onderonsje tussen Edson Fernando de Freitas en Hichame MéRabet nogmaals een gevatte tussenkomst van onze portier.

Verdubbelen de score

De Beobankers vertaalden hun stevig meesterschap na een flitsend driehoekje dat uit de voeten van Mustapha Aabbassi vertrok om tenslotte via Hicham Channouf door Yannis Van Parys aan de tweede paal in doel verlengd te worden (0-2).De contacten werden ruwer, de overtredingen stapelden zich op. Het werd duidelijk dat deze partij geen schoonheidsprijs in de wacht zou slepen. Een rommelige fase voor de Hobokense kooi bood Rachid Ait El Haj de kans om de aansluitingstreffer te scoren (1-2). Steven Dillien, keurig bediend door Khaled Oulichki, verbreedde de kloof opnieuw met twee eenheden vanuit een erg scherpe hoek (1-3).

We gaan er voluit voor

GS Beobank Hoboken eiste nu helemaal het initiatief op en profiteerde van het gebrek aan balvastheid in de Brusselse rangen: Imad Amazou stuurde Steven Dillien in het straatje, de Wilrijkenaar werd evenwel ongestraft op de hakken getrapt. Op slag van rust zag eerstgenoemde een dubbele poging door Edson Fernando de Freitas voor de doellijn verijdeld.Tijdens het tweede bedrijf zou de spelkwaliteit nauwelijks verbeteren. Integendeel, de meeste acteurs hadden meer aandacht voor elkaars benen dan voor de bal. Vooral de thuisploeg nam een loopje met de sportiviteit: twee doorbraken van Steven Dillien werden brutaal afgestopt, achtereenvolgens door Younes El Azizi en Zakaria Aibour. Beiden mochten met een geel karton voortijdig de stortbaden opzoeken.

Knappe combinatie

Ook Hicham Channouf kreeg het zwaar te verduren maar haalde bijna zijn gram aan het slot van een schitterende ééntijdscombinatie met Imad Amazou en Steven Dillien. Nadat Khaled Oulichki een mooie kans had verkeken, Nicolas De Baerdemaeker goed plat was gegaan bij een kogel van Xavier Potvin en Mustapha Aabbassi, zorgde Hicham Channouf uiteindelijk voor gerechtigheid op een sluwe assist van Antoine Lemaire (1-4).

Toch nog tegendoelpunten

GFJ-coach Juan Sepulveda Carmona vroeg een time-out en verkoos om tijdens de resterende tijd met Bilal Afettat als meespelende doelman een wanhoopsoffensief te lanceren. Steven Dillien maakte reeds dadelijk gebruik van een lokaal misverstand om het projectiel in de verlaten tent te deponeren (1-5). Net voor het laatste fluitsignaal van het arbitrale duo Joel Rémy-Louis Huygens slaagden Bilal Afettat (op strafschop) en Rachid Ait El Haj erin om de pil wat te verzachten (3-5).

Rit naar Henegouwen

Er dient gewacht tot vrijdag 18 november a.s. vooraleer GS Beobank Hoboken weer op competitieniveau kan zaalvoetballen: dan trekken onze jongens naar de Henegouwse gemeente Manage om er HCTE Cosmos La Hestre tegemoet te treden.

Ploegopstelling

Gijonesa Futsal Jette: Nicolas De Baerdemaeker (d+kpt), Bilal Akar (d), Zakaria Aibour, Younes El Azizi, Hichame MéRabet, Michaél Devroe, Edson Fernando de Freitas, Rachid Ait El Haj (2), Bilal Afettat (1), coach Juan Sepulveda Carmona en assistent-coach Jamal Amraoui.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Amine Boulayoune, Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf (1), Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien (3), Xavier Potvin, Yannis Van Parys (1), coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

GS Beobank Hoboken B

Vorige vrijdag versloeg het B-team tweede provincialer Solona De Ridder in de 1/16de finale van de Beker van Antwerpen (7-2) en stoot dus door naar de volgende ronde.