Wedstrijdverslag:
Fact Futsal Limal – GS Beobank Hoboken

Fact Futsal Limal won voorbije maandagavond een inhaalwedstrijd tegen LART Bruxelles (4-2) en steeg aldus naar de vierde stek in de rangschikking, voor GS Beobank Hoboken volstond één punt om definitief beslag te leggen op het felbegeerde ticket voor de play-offs … wat was er meer nodig om de spanning te horen gieren in de fraaie omnisporthal van Grez-Doiceau, gelegen in het prachtig glooiend landschap van de Brabantse Ardennen?

Doortocht van zware lokale storm

Na amper dertig seconden was de eerste doelpoging voor Imad Imazou weggelegd. Nadien veroverde de thuisploeg stormenderhand het overwicht. Birger Maes werd duchtig op de proef gesteld. Bij het vangen van een hoge bal kwam onze portier met een pijnlijke grimas neer. Gelukkig kon hij hervatten. Een nummertje van Khaled Oulichki en Zakaria Daali leverde wat tegengas, een open scoringskans voor Thiago Costa pletste tegen de staak.

Het tij keert

GS Beobank Hoboken, zonder Yannis Van Parys (geblesseerd tijdens de opwarming), zorgde plots voor een totale ommekeer in het wedstrijdbeeld. Het pleitte eens te meer voor de legendarische veerkracht van onze jongens. Hicham Channouf, Imad Amazou en Antoine Lemaire staken het vuur aan de lont. Clodoaldo Redivo gold nu als schietschijf. Hoogtepunt was een splijtende raid van Steven Dillien, besloten met een kanonskogel die de vingertoppen van de Braziliaan deed schroeien.

In de 25′ ondernam Imad Amazou een onstuitbare slalom, schudde de laatste verdediger van zich af en lepelde de bal droogjes over de vergeefs graaiende Clodoaldo Redivo (0-1). Magistraal! Drie minuten later vond Antoine Lemaire de op links vrijstaande Steven Dillien die op even grandioze wijze via de binnenkant van de paal raak trof (0-2). Vlak voor de rust temperde Thiago Costa de Hobokense euforie dankzij een flipperkast-doelpunt (1-2).

Non-stop offensief

Na de verfrissingen lanceerden de Waals-Brabanders een krachtig offensief dat nagenoeg de ganse tweede speelhelft zou aanhouden. Met Izavan Oliveira do Nascimento en Thiago Costa als meest dreigende elementen. Het was deze laatste die van Hobokense achteloosheid gebruik maakte om zijn ploeg op gelijke hoogte te hijsen (2-2).

Gaston Bueno beging een onnodige brutale overtreding op Zakaria Daali, het kostte de Spanjaard een gele uitwijzing.

De veelal driftige aanvalsacties van Fact Futsal Limal stonden in schril contrast met de nuchtere aanpak van de Hobokenaars: bijgestaan door Khaled Oulichki lukte Hicham Channouf een schitterende omschakeling en maakte de klus kalmpjes af (2-3).

De goud-zwarte troepen zuchtten onder de toenemende druk van de zichtbaar gefrustreerde gastheren. Birger Maes ranselde een aantal bommen en raketten uit zijn doelvlak. Aan de overzijde kwam Zakaria Daali een teenlengte te kort om een voorzet van de doorgebroken Steven Dillien in doel te verlengen.

De Beobankers hielden kranig stand. Ook toen FFL-coach Vincent Roose besloot om Bilal Errahmouni als meespelende doelman in de loopgraven te sturen. Opnieuw bleek Birger Maes onklopbaar, hoewel hij tweemaal op de hulp van het doelhout mocht rekenen.

Tussendoor had Steven Dillien op de staander gemikt, met een verlaten doelmond in het vizier. Het was slechts uitgesteld: in de slotseconden trapte onze goalgetter een vrijschop in twee tijden kurkdroog binnen (2-4).

Bij het eindsignaal was de vreugde immens: in veertien seizoenen eerste klasse haalt GS Beobank Hoboken voor de twaalfde keer de play-offs! Een verbluffende prestatie!

Beeldverslag

Een samenvatting en een integraal beeldverslag van deze begeesterende partij alsook een interview met onze assistent-coach Ivan Boey kan u respectievelijk vanaf zondag- en woensdagavond bekijken op de website alsook op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

De laatste rechte lijn in de reguliere competitie

Volgende vrijdag om 21:15 uur begint GS Beobank Hoboken in sportcentrum Sorghvliedt aan de laatste zestig minuten in de reguliere competitie. Met een tweede plaats in het klassement en een meer dan verdiend deelnamebewijs voor de play-offs op zak. Tegen FT Bornem-Puurs dat zich geen puntenverlies kan veroorloven om alsnog kans te maken bij het kransje van vier te eindigen. Ook voor onze kleuren staat er nog wat op het spel: naargelang het resultaat en dat van leider Selaklean Thulin, behoort zelfs een eerste plaats in de eindtabellen nog tot de mogelijkheden. Wij rekenen op de aanwezigheid van alle GS-getrouwen!

Vooraf gaan de doublures van beide clubs om 20:00 uur voor de laatste maal aan de slag in de editie 2016-2017 van de Vlaamse competitie (regio centraal).

Wedstrijdfiche

Fact Futsal Limal: Clodoaldo Redivo (d), Jean-Marc Van Leer (d), Mohammed El Marnissi (kpt), Bilal Errahmouni, Thiago Costa, Edson Morgenstein, Gaston Bueno, Izavan Oliveira do Nascimento, Mouhsin Bouzid, Youssef Boulkhrif en coach Vincent Roose.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Ayman Achbari (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Steven Dillien,  Xavier Potvin, Zakaria Daali, Amine Boulayoune, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Doelpunten: 25′: Imad Amazou (0-1); 28′: Steven Dillien (0-2); 29′: Thiago Costa (1-2); 35′: Thiago Costa (2-2); 45′: Hicham Channouf (2-3); 59′: Steven Dillien (2-4).

Gele kaart: 38′: Gaston Bueno.

Arbitrage: Denis Van Laeken en Louis Huygens.

GS Beobank Hoboken B

Afgelopen maandagavond verloor ons B-team haar voorlaatste competitiewedstrijd, op bezoek bij Ambiorix Kapelle-op-den-Bos (8-4).