Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – FT Bornem-Puurs

Voor FT Bornem-Puurs bestond er vanavond nog een allerlaatste kans om zich te kwalificeren voor de play-offs en dat kwam de spektakelwaarde van de vertoning ten goede. Het werd een stevige pot zaalvoetbal…

Penalty

Het fel gehavende GS Beobank Hoboken (Xavier Potvin, Yannis Van Parys en Zakaria Daali waren niet inzetbaar) begon in bijzonder gunstige omstandigheden aan de partij: op de klok waren amper enkele seconden weggetikt toen Antoine Lemaire alleen opdaagde voor Robbin Seghers, die niets beters kon bedenken dan onze kapitein een voetje te lichten. Penalty! De Carolo zorgde zelf voor gerechtigheid (1-0).

De rood-witten waren nu wel verplicht om uit hun stellingen te kruipen. Zij slaagden er echter niet in om echt uitgespeelde kansen te creëren en hadden een vrijschop nodig om via Nabil Rahbi de gelijkmaker te scoren (1-1).

GS Beobank Hoboken op rozen …

Steven Dillien boorde een vrije trap staalhard tegen de netten (2-1) en vergrootte kort daarop de voorsprong dankzij een schitterend aangeven van Imad Amazou (3-1).

Of toch niet…

De bezoekers lieten de schouders niet hangen. Een splijtende actie van spelverdeler Luiz Aranha schonk Ismail Ben Ayad de gelegenheid om de aansluitingstreffer aan te tekenen (3-2).

Het spelritme schoot bliksemsnel de hoogte in. Een poging van Khaled Oulichki en Antoine Lemaire resulteerde slechts in een hoekschop. Aan de overzijde diende Birger Maes een forse punter van Luiz Aranha met een spectaculaire kattensprong uit de winkelhaak te zweven, Abdelhakim Sababti trapte een open doelkans hoog over. Ook Steven Dillien keilde een raket over de dwarsligger, vuurde een nieuwe kogel op het uitgestrekte been van Robbin Seghers en lanceerde een fraaie voorzet in de richting van Imad Amazou die helaas net niet bij de bal geraakte. Tussendoor werd een doorbraak van Luiz Aranha precies op tijd afgeblokt.

Penalty bis

Bij de aanvang van de tweede speelhelft kregen de ambities van de Klein-Brabanders opnieuw een flinke knauw: Abdelhakim Sababti moest in het strafschopgebied naar de noodrem grijpen om een geweldige raid van Hicham Channouf een halt toe te roepen. Antoine Lemaire zette de penalty alweer vlekkeloos om (4-2).

Khaled Oulichki mikte uit de draai nipt naast, Birger Maes timmerde twee kanjers van Aatif Bouyalaoui uit zijn doelvlak. Amine Boulayoune kon jammer genoeg geen profijt puren uit een afgemeten diepe bal van Khaled Oulichki. Toen deze laatste in de 44′ een prachtige operatie en dito assist van Hicham Channouf aan de tweede paal wist te verzilveren (5-2), leek het afgelopen voor FT Bornem-Puurs…

FTBP sluipt nogmaals dichterbij

Het pleit voor de wilskracht van de bezoekers dat zij weigerden om de handdoek te gooien. Met Mounir Kissami regelmatig opdravend als vliegende doelman, probeerden zij alsnog de scheve situatie recht te trekken. Nadat Steven Dillien een grootse inspanning rakelings naast besloot en een zware uithaal door Robbin Seghers (op of voorbij de doellijn?) met heel wat moeite geklemd zag, zaten de gasten ons door toedoen van Nabil Rahbi en Luiz Aranha plots gevaarlijk op de hielen (5-4).

Vrolijke apotheose

Aan het slot van een verbluffend gecoördineerde actie met Hicham Channouf, knalde Khaled Oulichki de laatste illusies van de tegenstrever enig mooi aan diggelen (6-4). Of verdorie toch weer niet … want drie minuten voor het laatste fluitsignaal beging Amine Boulayoune (onvrijwillig) hands in de fatale zone: gelukkig pakte onze portier de strafschop van Luiz Aranha op grandioze wijze! Vanop de tribunes klonk luid gejuich van de GS-aanhang: de zege was veilig gesteld en Birger Maes kroonde zich tot de minst gepasseerde doelman van de campagne 2016-2017 in eerste nationale afdeling. Een dikke pluim!

Beeldverslag

Een samenvatting en een integraal beeldverslag van deze aantrekkelijke wedstrijd kan u respectievelijk vanaf zondag- en woensdagavond bekijken op de website alsook op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Tweede plaats

De Beobankers dienen Selaklean Thulin met één puntje verschil voor te laten gaan en leggen alzo beslag op de tweede plaats in de eindrangschikking van de reguliere competitie. De derde en vierde stek worden ingenomen door respectievelijk AS Snob Schaarbeek en ARB Veidec Hamme. Een en ander betekent dat GS Beobank Hoboken in de halve finale van de play-offs tegen de Brusselaars zal uitkomen (uit op woensdag 17 mei, return op vrijdag 19 mei in sportcentrum Sorghvliedt).

Terugwedstrijd halve finale Beker van België

Aanstaande vrijdag – op hetzelfde tijdstip en in dezelfde locatie – kijken beide ploegen elkaar wederom recht in de ogen. GS Beobank Hoboken staat dan voor de lastige opgave om een kloof van twee doelpunten, opgelopen in de heenwedstrijd van de halve bekerfinale, te dichten. Spanning verzekerd … Kom supporteren om GS naar de finale te stuwen!

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Ayman Achbari (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Steven Dillien,  Xavier Potvin, Amine Boulayoune, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

FT Bornem-Puurs: Robbin Seghers (d), Michael Lauwers (d), Luiz Aranha (kpt), Mounir Kissami, Abdelhakim Sababti, Aatif Bouyalaoui, Nabil Rahbi, Ismail Ben Ayad, Badreddine Belhaj, Mehdi Arras, coach Glenn Vermincksel en assistent-coach Ken Beaudoux.

Doelpunten: 1′: Antoine Lemaire (1-0); 11′: Nabil Rahbi (1-1); 13′: Steven Dillien (2-1); 18′: Steven Dillien (3-1); 20′: Ismail Ben Ayad (3-2); 35′: Antoine Lemaire (4-2); 44′: Khaled Oulichki (5-2); 50′: Nabil Rahbi (5-3); 51′: Luiz Aranha (5-4); 53′: Khaled Oulichki (6-4).

Arbitrage: Danny Desmit en Lucien Vrancken.

GS Beobank Hoboken B

In het voorprogramma gingen de doublures van de twee clubs voor de laatste keer aan de slag in de Vlaamse competitie (regio centraal ). GS Beobank Hoboken B trok aan het langste eind (4-3) en verwerft een verdienstelijke zesde plaats in de eindtabellen. Ook hier een knappe afsluiter!