Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Selaklean Thulin

Voorname gasten aan de aftrap

De symbolische aftrap van deze druk bijgewoonde topper werd genomen door niemand minder dan de KFCO Beerschot Wilrijkspelers Alexander Maes en Mo Messoudi. Zij zouden getuige worden van een nagelbijtende en grootse thriller…

Nerveuze start

Beide kampen vertrokken erg zenuwachtig uit de startblokken met weinig echte kansen als gevolg. In de 7′ barstte de wedstrijd los: Steven Dillien lukte een interceptie en deed de touwen bol staan na puike samenwerking met Khaled Oulichki (1-0). Kort daarop diende Bruno Barboza foutief in te grijpen om de doorgebroken Hobokense prijsschutter het afdrukken te beletten. Yannis Van Parys trapte een hoekschop van Steven Dillien in één tijd nipt naast. Birger Maes moest voor de eerste keer plat op een kogel van Orazio Valenti.

Omstreeks het verstrijken van het aanvangskwartier stond onze doelman opnieuw in de schijnwerpers met twee sublieme reddingen, Yannis Van Parys besloot in de vrije ruimte voorlangs en een pegel van Xavier Potvin vergde een voetveeg van Darcio Forgiarini.

De Hobokenaars vingen het frivole sambavoetbal van de overwegend Braziliaans getinte landskampioen keurig op en overleefden enkele hachelijke standjes voor doel. Ook toen André Pereira De Campos plots in ideale schietpositie verkeerde want Antoine Lemaire blokte het gevaar net op tijd af.

Het spel denderde aan razendsnel tempo verder, op het scherp van de snee. Een vrijschop van Hicham Channouf, aan de rand van het vijandelijk doelgebied, bood geen succesvolle uitkomst. Hetzelfde gold voor een machtige raid van Steven Dillien.

Oplopende spanning bereikt climax

Het tweede bedrijf werd zo mogelijk nog een stuk boeiender. Met geduldige combinaties trachtte Selaklean Thulin de lokale defensie te ontwrichten maar kwam niet verder dan een reeks vrijschoppen en afstandspogingen. Het was de verdienste van de sterk georganiseerde goud-zwarten die er bovendien in slaagden om de tegenstander geregeld onder druk te zetten: Darcio Forgiarini werd bijna geklopt door een dropschot van Steven Dillien, een ingestudeerde vrijschop van Antoine Lemaire zoefde rakelings over de dwarsligger.

Michel Souza Moraes ging in de strafschopzone ostentatief tegen de vlakte, aan de overzijde werd de oprukkende Hicham Channouf zonder gele sanctie neergedolkt. Telkens moesten de scheidsrechters het ontgelden vanwege de benadeelde partijen. Een geel karton was wel weggelegd voor Hicham El Morabit wegens herhaald protest.

De strijd werd alsmaar heviger. De blauwe foutenlast van de thuisploeg piekte zelfs tot het gevreesde maximum. GS-coach Karim Akajoua vroeg een time-out en schonk zijn discipelen hiermee wat verademing. Twee minuten voor het laatste fluitsignaal begon Steven Dillien aan een sensationele solotocht, de verlossende treffer stuitte helaas op Darcio Forgiarini.

Ook Abdellak Ouafik gunde zijn onderdanen een pauze en lanceerde nadien een ultieme stormloop met Bruno Barboza als meespelende doelman. De commotie steeg naar een onwaarschijnlijk hoogtepunt, niet besteed aan hartlijders. De Beobankers gaven echter geen krimp, ook al was er nog een opzienbarende parade van Birger Maes nodig om André Pereira De Campos van het gelijkstellend doelpunt af te houden.

Alzo boekte GS Beobank Hoboken een zuinige maar cruciale overwinning, dankzij een bewonderenswaardige bundeling van vereende krachten. De staande ovatie die onze jongens na afloop van hun aanhang mochten ontvangen, was dan ook dubbel en dik verdiend!

Beeldverslag

Een samenvatting en een integraal beeldverslag van deze meeslepende vertoning kan u respectievelijk vanaf zondag- en woensdagavond bekijken op de website alsook op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Volgende opdracht wordt superbelangrijk

Ondanks deze zege bezit GS Beobank Hoboken nog steeds geen mathematische zekerheid omtrent deelname aan de play-offs. Fact Futsal Limal staat op het punt om de top vier binnen te dringen. Het lijdt dan ook geen twijfel dat de Waals-Brabanders komende vrijdag alles in het werk zullen stellen om onze club met lege handen huiswaarts te sturen. Het zal er stuiven, daar in de omnisporthal van Grez-Doiceau!

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Ayman Achbari (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Steven Dillien, Yannis Van Parys, Xavier Potvin, Amine Boulayoune, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Selaklean Thulin: Darcio Forgiarini (d), Stefano De Carolis (d), Bruno Barboza (kpt), Diego Rodriguez, André Pereira De Campos, Michel Souza Moraes, Orazio Valenti, Hicham El Morabit, Lucas Diniz, José Alex Magno, coach Abdellak Ouafik en assistent-coach Noureddine Boumediane.

Doelpunt: 7′: Steven Dillien (1-0).

Gele kaart: 50′: Hicham El Morabit.

Arbitrage: Danny Desmit en Joël Remy.

Mundialito Cup (14-17 april 2017)

De Belgische nationale ploeg (met de GS’ers Birger Maes, Antoine Lemaire, Hicham Channouf en Steven Dillien) werd in het Italiaanse Novara winnaar van de Mundialito Cup 2017. In de finale ging Rusland voor de bijl (6-2). Onze felicitaties!

GS Beobank Hoboken B

In de Vlaamse competitie (regio centraal) won GS Beobank Hoboken B vorige vrijdag van ZVK Leest (8-5) en versloeg vanavond ook Vilvoorde United (7-3). Ook hier een welgemeend bravo!