Wedstrijdverslag:
FT Bornem-Puurs – GS Beobank Hoboken

In de achtervolging

GS Beobank Hoboken was onmiddellijk op achtervolgen aangewezen: Abdelhakim Sababti mocht al te makkelijk alleen aan de haal en legde opzij naar de meegevolgde Luiz Aranha die de bal slechts hoefde binnen te prikken (1-0).

De goud-zwarten reageerden prompt maar Robbin Seghers pareerde het mitraillettevuur van Imad Amazou en Steven Dillien. Bij een nieuwe tegenaanval van de thuisploeg kon de vrijstaande Aatif Bouyalaoui een voorzet van Luiz Aranha ongehinderd in doel verlengen (2-0).

Onze jongens herstelden slechts moeizaam van deze vroege opdoffer. Bovendien moesten zij optornen tegen een hardnekkige lokale defensie. Daarbij hanteerden de rood-witten niet zelden de grove borstel en ontbrak een tikje meeval bij enkele Hobokense combinaties en doelpogingen.

Kort voor de rust lukte Steven Dillien de verdiende aansluitingstreffer, aan het eind van een mooi uitgesponnen aanvalsactie (2-1).

Catenaccio is terug in het Schelde- en Rupelland

Tijdens de tweede speelhelft zouden de Klein-Brabanders – nog meer dan voordien – een haast ondoordringbaar gordijn voor hun doel optrekken. In ware catenaccio-stijl. Niet fraai om naar te kijken. Wel efficiënt, want de Hobokenaars zochten maar vonden geen opening in het goed georganiseerde bolwerk. En dan was er nog doelman Robbin Seghers die zijn reputatie alle eer aandeed. Al dient er vermeld dat de Beobankers te weinig schwung en vindingrijkheid in petto hadden om het spektakeldodende systeem van de gastheren af te straffen.

GS Beobank Hoboken bleef zich de tanden stuk bijten op de stugge verdedigingsgordel en kon ook geen profijt halen uit een aantal standaardsituaties (hoek- en vrijschoppen). Op een zeldzame counter van FT Bornem-Puurs diende Birger Maes zelfs voor de neus van Aatif Bouyalaoui in te grijpen om erger te voorkomen.

Het was slechts uitgesteld. Het anti-voetbal werd beloond dankzij een slim uitgevoerde vrije trap van Luiz Aranha: na een lange aanloop joeg de Belgische Braziliaan het projectiel met de punt van de schoen voorbij een onnauwkeurig opgesteld Hobokens muurtje tegen de netten (3-1).

GS-coach Karim Akajoua stortte zijn troepen in een ultiem offensief. Vergeefs echter. Robbin Seghers gaf geen krimp, ondanks een forse doeltrap van Imad Amazou en een vlijmscherpe vrijschop van Hicham Channouf.

GS Beobank Hoboken maakte vanavond geen beste indruk en zal in de terugwedstrijd op vrijdag 12 mei a.s. uit een ander vaatje moeten tappen om de tactiek van de tegenstander te fnuiken en alsnog een finaleplaats te bemachtigen…

Beeldverslag

Een samenvatting en een integraal beeldverslag van deze partij kan u respectievelijk vanaf zondag- en woensdagavond bekijken op de website alsook op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be. Televisiekijkers kunnen aanstaande dinsdag terecht in “Sportbeat” via Telenet (kanaal 40) of Proximus (kanaal 17) vanaf 19:00 uur.

Volgende wedstrijd op woensdag 12 april!

De verplaatste thuiswedstrijd tegen HCTE Cosmos La Hestre – wegens deelname van de nationale ploeg aan de Mundialito Cup in Italië (van 14 tot 17 april) met Hicham Channouf, Steven Dillien, Antoine Lemaire en Birger Maes in de selectie – zal gespeeld worden op woensdag 12 april e.k. om 21:15 uur.

Wedstrijdfiche

FT Bornem-Puurs: Robbin Seghers (d), Michael Lauwers (d), Luiz Aranha (kpt), Mounir Kissami, Abdelhakim Sababti, Aatif Bouyalaoui, Nabil Rahbi, Ismail Ben Ayad, Badreddine Belhaj, Mehdi Arras, coach Glenn Vermincksel en assistent-coach Ken Beaudoux.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Ayman Achbari (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Steven Dillien, Yannis Van Parys, Xavier Potvin, Ali Bouri, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Doelpunten: 2′: Luiz Aranha (1-0); 6′: Aatif Bouyalaoui (2-0); 22′: Steven Dillien (2-1); 43′: Luiz Aranha (3-1).

Arbitrage: Marc Nihoul en Régis Bawin.

Terry Caudron ettelijke maanden out

De blessure die Terry Caudron vorige vrijdag opliep, blijkt van zeer ernstige aard. Hij zal voor lange tijd buiten strijd zijn. Wij wensen hem een voorspoedig herstel!

GS Beobank Hoboken B

In het kader van de kwartfinale van de Beker van Antwerpen kruist GS Beobank Hoboken B op dinsdag 11 april a.s. om 22:00 uur in sportcentrum Sorghvliedt de degens met Rumst United (derde reeks van de Rupelliga).