Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Gijonesa Futsal Jette

Brusselaars wagen hun kans

De in puntennood verkerende bezoekers waren zeker niet naar Hoboken afgezakt om zich in te graven. Zij gingen vrij en vrank hun kans: Zakaria Aibour kwam na enkele minuten reeds tweemaal in uitstekende schietpositie, Birger Maes en de staak brachten redding.

Toch was het Khaled Oulichki die van een enorme blunder in de defensie van Gijonesa Futsal Jette profiteerde om Yannis Van Parys in de vrije ruimte te sturen, de Edegemnaar kogelde de bal zonder dralen keihard in de touwen (1-0).

GS Beobank Hoboken kreeg nu wat meer greep op het gebeuren. Een opwippertje van Imad Amazou uit de draai likte de deklat, een lage schuiver van Antoine Lemaire en een doorbraak van Steven Dillien dwongen Benoît Bouton tot een gevat optreden.

Ook in de Hobokense verdediging noteerden we een monumentale flater waarvan Hichame M’Rabet gebruik maakte om alleen naar Birger Maes op te rukken, gelukkig zoefde diens schot enkele centimeters naast de paal.

Terry Caudron liep in de kijker met een priemende actie op de rechterflank, Antoine Lemaire besloot zijn voorzet pal op de doelman.

Net voor de rust ontstond er beroering op en naast het veld toen de geïsoleerde Hicham Channouf door Benoît Bouton grof werd gepakt alvorens te kunnen afdrukken. Tot verbazing van velen ontsnapte de Brusselse goalie aan een gele of rode sanctie.

Heftig tweede bedrijf

De tweede speelhelft zou uitgroeien tot een intens schouwspel, soms tot op het randje van het toelaatbare, waarin de rood-zwarten blijk gaven van een onstilbare vechtlust. Birger Maes hield zich op wonderlijke wijze recht: zelfs een drievoudig salvo kon hem niet vermurwen. Terry Caudron lukte een schitterende combinatie met Khaled Oulichki, die de voorsprong van GS Beobank Hoboken verdubbelde (2-0). Kort daarop oogstte deze laatste luid applaus dankzij een sublieme pirouette in het vijandelijk doelgebied waarbij alle tegenstand werd weggeblazen (3-0). De score had nog hoger kunnen oplopen indien de vrijstaande Yannis Van Parys de bal niet van de voet liet glippen, na knap voorbereidend werk van Xavier Potvin.

Wie dacht dat het pleit beslecht was, moest zijn mening gauw herzien. De Brusselaars bleven moedig aanklampen, met als gevolg dat Nabil El Yasini en Mohamed Bencharif in een mum van tijd de achterstand drastisch wisten te milderen (3-2). Tot overmaat van ramp diende Terry Caudron de strijd te staken wegens een zware blessure.

De spanning steeg ten top en het dreigde allemaal nog faliekant af te lopen. Hicham Channouf zorgde evenwel voor opluchting: hij zette met een paar schijnbewegingen een aantal opponenten op het verkeerde been en haalde triomfantelijk uit (4-2).

Na pogingen van Antoine Lemaire en Steven Dillien alsook een pegel van Hicham Channouf tegen het doelhout, leek de krachtmeting uit te doven. Een nieuw miraculeus exploot van Birger Maes en een treffer van Mourad Al Mokhlis Chaouni (4-3) deden de zenuwoorlog echter opnieuw oplaaien. Tijdens de slotseconden moest GS Beobank Hoboken alle zeilen bijzetten om de zuurverdiende maar oh zo belangrijke twee punten in eigen huis te houden…

Beeldverslag

Een uitgebreide samenvatting van deze partij kan u vanaf zaterdagavond om 18:15 uur bekijken bij BX1 via hun website www.bx1.be → “Emissions” → “Foutsal” of hun Facebookpagina.

Halve finale Beker van België

GS-coach Karim Akajoua kan zijn discipelen nu grondig voorbereiden op de heenwedstrijd in de halve finale van de Beker van België die aanstaande vrijdag om 21:45 uur uit en tegen FT Bornem-Puurs zal betwist worden. Mits een goed resultaat in sporthal “De Kollebloem” komen we een stapje dichter bij een finaleplaats!

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Steven Dillien, Yannis Van Parys, Xavier Potvin, Terry Caudron, Amine Boulayoune, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Gijonesa Futsal Jette: Benoît Bouton (d), Bilal Afettat (kpt), Zakaria Aibour, Hichame M’Rabet, Mohamed Bencharif, Abdelkarim Saddiki, Mourad Al Mokhlis Chaouni, Reda Chakroun, Jordan Plé, Nabil El Yasini, coach Jamal Amraoui en assistent-coach Hervé Pestiat.

Doelpunten: 11′: Yannis Van Parys (1-0); 38′: Khaled Oulichki (2-0); 42′: Khaled Oulichki (3-0); 44′: Nabil El Yasini (3-1); 47′: Mohamed Bencharif (3-2); 51′: Hicham Channouf (4-2); 59′: Mourad Al Mokhlis Chaouni (4-3).

Arbitrage: Claude Dubois en Louis Huygens.