Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – HCTE Cosmos La Hestre

In het vooruitzicht van de eindstrijd voor de bemachtiging van een play-offticket konden de goud-zwarten zich vanavond geen misstap veroorloven. Na zestig minuten zaalvoetbal bleven de twee punten gewoon in Hoboken. Omdat de tien van GS-coach Karim Akajoua op zowat alle gebieden de betere waren en dat surplus aan kwaliteit ook nog eens in een vracht doelpunten vertaalden…

Meteen de beuk erin

Onze jongens zetten vanaf het eerste fluitsignaal volop druk op de ketel. Frédéric D’Ermilio kon een schot van Steven Dillien met een gestrekt been in hoekschop deviëren maar werd kort daarop driemaal verplicht om zich om te draaien. Eerst kogelde Hicham Channouf een piekfijn afleggertje van Khaled Oulichki in het dak van het doel, aansluitend maakte Steven Dillien dubbel gebruik van zijn berucht torinstinct (3-0).

Met die veilige marge op de bordjes ging GS Beobank Hoboken ontspannen op zoek naar nog meer gewin. De combinaties swingden bij momenten uit de pan, louter bij de afwerking liep het telkens mis. Niet alleen bij Yannis Van Parys, Imad Amazou, Steven Dillien en Hicham Channouf ontbrak een tikkeltje meeval, ook en vooral Xavier Potvin had af te rekenen met een dosis tegenslag.

En de bezoekers? Die bakten er weinig van, enkel woelwater Neki Mbala eiste af en toe de aandacht voor zich op. Voor het overige hield de Hobokense verdediging de touwtjes kordaat in handen. Birger Maes keek haast werkeloos toe. Net voor de kampwisseling moest hij zich wel reppen om een snoeiharde vrijschop van Marco Carnoli te neutraliseren.

Korte metten

Tijdens de tweede speelhelft werden de Henegouwers resoluut van de mat geveegd. Er ontstond wat opschudding toen de Hobokenaars een strafschop claimden nadat Adrien Fois een gemaakt doelpunt van Imad Amazou met de arm had verhinderd. Het belette niet dat de weg naar een afgetekende overwinning open lag. Met vaak kwalitatief hoogstaand vertoon stapelden de mogelijkheden zich op en … werd er ook knap gescoord! Steven Dillien nam de verraste Frédéric D’Ermilio tegenvoets te grazen (4-0) en Yannis Van Parys lukte een schitterende penetratie doorheen de bezoekende afweer (5-0). Pechvogel Xavier Potvin, puik bediend door Khaled Oulichki, kon alweer niet juichen.

De gasten staken nog welgeteld twee keer de neus aan het venster – Birger Maes ranselde de pogingen van Adrien Fois en Mourad El Mouraichi grandioos uit zijn doelvlak – maar zouden daarna volledig wegdeemsteren. Amine Boulayoune trof raak vanuit een erg scherpe hoek (6-0) en verleende seconden later aan Yannis Van Parys de gelegenheid om de bal via de paal in de netten te schuiven (7-0).

De wanhopige HCTE-coach Alessandro Meo kon het blijkbaar allemaal niet aanzien, vroeg een time-out en schonk nadien zijn reservekeeper en twee jongeren een speelkans. Merkwaardig genoeg slikte zijn ploeg geen goals meer want Xavier Potvin, nogmaals keurig in schietpositie geloodst door Khaled Oulichki, zag zijn trap helaas opnieuw gestuit terwijl Yannis Van Parys de partij afsloot met een bliksemschicht tegen het kruishout.

Deugddoende zege waarmee met het nodige vertrouwen naar de komende (superbelangrijke) opdrachten kan uitgekeken worden…

Beslissend drieluik

Er resten nog drie wedstrijden in de reguliere competitie. Die zullen uitkomst bieden over de vraag of GS Beobank Hoboken al dan niet aan de play-offs zal deelnemen en zo ja op welke plaats onze club uiteindelijk in de top vier zal belanden. Eerst en vooral is er op vrijdag 21 april a.s. om 21:15 uur in sportcentrum Sorghvliedt de clash met landskampioen en aartsrivaal Selaklean Thulin die ongetwijfeld garant zal staan voor heel wat spanning en spektakel! Wij rekenen op de toeloop van alle GS-supporters en -sympathisanten om onze Beobankers een hart onder de riem te steken!

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Ayman Achbari (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Steven Dillien, Yannis Van Parys, Xavier Potvin, Amine Boulayoune, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

HCTE Cosmos La Hestre: Frédéric D’Ermilio (d), Mikael Casciano (d), Marco Carnoli (kpt), Michael Casciano, Anas Amerkad, Adrien Fois, Neki Mbala, Mourad El Araichi, Donovan Kopyka, Nicolas Caicco, coach Alessandro Meo en assistent-coach Francesco Carlino.

Doelpunten: 7′: Hicham Channouf (1-0); 9′: Steven Dillien (2-0); 11′: Steven Dillien (3-0); 38′: Steven Dillien (4-0); 40′: Yannis Van Parys (5-0); 48′: Amine Boulayoune (6-0); 50′: Yannis Van Parys (7-0).

Arbitrage: Joël Remy en Louis Huygens.

GS Beobank Hoboken B

Onze beloften verloren vorige vrijdag in competitieverband op bezoek bij AAB Antwerpen A (10-6). Dankzij doelpunten van Amine Boulayoune (1), Anass Achbari (2), Kenzo Carvers (1) en Fatih Essfia (1) wonnen zij voorbije dinsdagavond met overtuigende forfaitcijfers van Rumst United (5-0) en stoten aldus door naar de halve finale van de Beker van Antwerpen.