Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – HCTE Cosmos La Hestre

Wie vanavond het sportcentrum Sorghvliedt betrad, was onmiddellijk met stomheid geslagen door de splinternieuwe en oogverblindende banner die in de loop van de week aan één van de zaalmuren werd gehecht. Dit grafisch kunstwerk toont levensgrote afbeeldingen van onze spelers in al hun glorie. Het was een extra stimulans voor de goud-zwarten om een historisch record te vestigen: tien opeenvolgende wedstrijden zonder puntenverlies!

Voorbarige euforie

HCTE Cosmos La Hestre, derde in de rangschikking en bijgevolg een ernstige play-offkandidaat, ging de competitieleider onbevreesd te lijf. Met direct resultaat: de losgelaten Donovan Payen zorgde van dichtbij voor een verrassende ouverture (0-1). Imad Amazou antwoordde dadelijk met een heerlijke trap vanuit een haast onmogelijke positie waarbij de bal via beide staanders in doel verdween (1-1) om dan even later z’n ploeg op voorsprong te hijsen dankzij een afgeweken schot (2-1). Toen het duo Terry Caudron-Bilal Errahmouni een uitgebalanceerde tegenaanval briljant in elkaar knutselde, dartelden de Hobokenaars op een roze wolk (3-1). De euforie bleek echter voorbarig.

Tegenstander sluipt naderbij

De Henegouwers lieten zich immers niet onbetuigd. Weliswaar kwamen ze nog goed weg toen Hicham Channouf een hoge voorzet van Soufian El Fakiri op de vuisten van Mirko Adamo knalde. Maar in de 20′ liep Antoine Lemaire de doorgebroken Roberto Bezerra Do Carmo alias “Betinho” in de rug. Niet alleen ontsnapte onze kapitein aan een gele sanctie, Aziz Atmane joeg de vrijschop koudweg in de koorden (3-2). Vijf minuten later was het de beurt aan Soufian El Fakiri om een (kort genomen) vrije trap van Terry Caudron in één trek over te nemen (4-2). In het zicht van de rust beging Soufian El Fakiri in het strafschopgebied een fel betwiste overtreding op Betinho. De Braziliaan schoof de penalty in hoogst eigen persoon netjes binnen (4-3), nadat Soufian en de hevig protesterende GS-coach Karim Akajoua met een gele kaart waren bedacht.

Een dipje

Na de hervatting tankte HCTE Cosmos La Hestre heel wat vertrouwen uit de hoopvolle situatie, terwijl onze jongens duidelijk in een dipje verkeerden. Met dramatische gevolgen, want de vrijstaande Betinho mocht een assist van Adam Zriwil zomaar voorbij Birger Maes buffelen (4-4). Miguel Caballero ontving wel een geel karton wegens gemekker maar dit betekende niet dat de lokale onzuiverheden ophielden.

Hobokense furie

Plots wijzigde het spelbeeld. Als door een wesp gestoken, ontketenden de Beobankers een ware belegering. Vol razernij en met snelle balwisselingen werden de fluohemden achteruit gedrukt. Het HCTE-doel leek wel een schietkraam en de dolgedraaide gasten incasseerden spoedig een vijfde blauwe kaart. Hoofdrolspeler in de Hobokense pletwals was Soufian El Fakiri. Eerst mikte hij nog een kanonschot op de staak, in de 48′ trof hij raak (5-4). Vervolgens kon Mirko Adamo een raket van de Anderlechtenaar niet vasthouden, de toegesnelde Antoine Lemaire hoefde het projectiel slechts over de streep te tikken (6-4). Als toemaatje nam Soufian El Fakiri het initiatief om een negenmetertrap te wagen. Die werd wel afgeweerd maar Bilal Errahmouni scoorde zonder verpinken in de rebound (7-4). En met een wondermooie vuurbol in de winkelhaak, presenteerde onze onstuitbare nummer zeven het juweeltje van deze boeiende partij (8-4).

De bezoekers waren uitgeteld. Bovendien nog geplaagd met een gele bestraffing voor het gezanik van Donovan Payen. Tenslotte werden ze zelfs helemaal van de mat geveegd door Hicham Channouf die de bal van de ver vooruitgeschoven vliegende doelman Mohamed Oubella ontfutselde en doodkalm naar de lege kooi mocht wandelen (9-4).

GS Beobank Hoboken noteert een nieuw record in z’n rijke clubgeschiedenis. Fenomenaal!

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Soufian El Fakiri, Terry Caudron, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

HCTE Cosmos La Hestre: Mirko Adamo (d), Mohamed Oubella (kpt), Miguel Caballero, Donovan Payen, Adam Zriwil, Stefano Lippolis, Aziz Atmane, Marco Carnoli, Roberto Bezerra Do Carmo, coach Alessandro Meo en assistent-coach Francesco Carlino.

Doelpunten: 2′: Donovan Payen (0-1); 3′: Imad Amazou (1-1); 6′: Imad Amazou (2-1); 11′: Bilal Errahmouni (3-1); 20′: Aziz Atmane (3-2); 25′: Soufian El Fakiri (4-2); 29′: Roberto Bezerra Do Carmo (4-3); 33′: Roberto Bezerra Do Carmo (4-4); 48′: Soufian El Fakiri (5-4); 50′: Antoine Lemaire (6-4); 52′: Bilal Errahmouni (7-4); 54′: Soufian El Fakiri (8-4); 59′: Hicham Channouf (9-4).

Gele kaarten: 29′: Soufian El Fakiri en Karim Akajou; 39′: Miguel Caballero; 54′: Donovan Payen.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Juan Ortega en Marc Nihoul.

Districtsderby!

Volgende vrijdag om 21:15 uur zullen de tribunes van Sorghvliedt ongetwijfeld flink vollopen voor de onvervalste districtsderby tussen Hoboken Ster en GS Beobank Hoboken. Een unieke belevenis die elke Hobokense zaalvoetballiefhebber niet wil missen!