Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Selaklean Thulin

Onze naamsponsor aan de aftrap

Twee prominenten van Beobank genoten de eer om deze topmatch symbolisch af te trappen: Johan Bressinck en Peter Verhaest, respectievelijk zelfstandig agent van de Beobankfilialen Kiel/Berchem en Wilrijk/Boom.

Bruisend spektakel

De bezoekers hadden niet genoeg aan twee overtredingen om de eerste Hobokense aanvalsgolven te bedwingen: Imad Amazou presenteerde een schitterende voltreffer op één van de gouden schoenen van Steven Dillien (1-0).

Selaklean Thulin probeerde de lokale defensie uit verband te rukken met snelle kaatsbewegingen van haar overwegend Braziliaanse balvirtuozen. De Hobokenaars hielden het been echter stijf. Meer zelfs, een punter van Mustapha Aabbassi zoefde rakelings over de deklat, terwijl Darcio Lemos Forgiarini met een duiksprong moest uitpakken om een keihard schot van Steven Dillien in hoekschop te weren.

Toch lukten de Henegouwers het gelijkstellend doelpunt. Weliswaar in geschenkverpakking want Bruno Barboza mocht Lucas Diniz Pinheiro losjes op wandel sturen, Birger Maes kwam vergeefs uit zijn kooi gesneld (1-1).

Arber Shkodra knalde een hemelsbrede kans in het zijnet. De van Snob Schaarbeek overgekomen Albanees werd seconden later op de rechterflank in de luren gelegd door Hicham Channouf die de bal in de verste hoek deed ploffen (2-1).

De titelhouder reageerde furieus. Een machtige reflex van Birger Maes op een zware trap van Ivo Kaique werd gevolgd door een onontwarbare schermutseling voor de Hobokense muit die gelukkig zonder kleerscheuren afliep.

Dan was het weer de beurt aan de Beobankers. Imad Amazou nam een voorzet van Steven Dillien in één tijd over maar zag het projectiel nipt naast zeilen. Een verraderlijke kogel van laatstgenoemde verdween in de grijparmen van de ST-portier.

Nadat Orazio Valenti een assist van Bruno Barboza ietwat nonchalant naar de haaien hielp, kon ook Antoine Lemaire geen gunstig vervolg breien aan een krachtige balrecuperatie van Khaled Oulichki. Een mooie actie van Hicham Channouf werd in extremis afgeblokt.

In de 24′ bood Yannis Van Parys een zee van ruimte aan Khaled Oulichki, uit diens rechter vertrok een onhoudbare schicht (3-1).

In volle euforie wist Mustapha Aabbassi de bal te ontfutselen van Hicham El Morabit en bereikte de goed meegevolgde Yannis Van Parys. Het vluchtschot van de Edegemnaar daverde helaas op de dwarsligger.

De boeiende eerste speelhelft werd afgesloten met een vrijschop van Ivo Kaique die Birger Maes tot een karpersprong noopte. GS Beobank Hoboken mocht gaan rusten met een puike uitgangspositie om het tweede bedrijf aan te vatten.

Thriller van formaat

Zoals verwacht, kwamen onze jongens na de verfrissingen onder felle druk te staan. Zij gaven echter geen krimp en in noodgevallen was er nog de onverstoorbare Birger Maes. Een en ander leidde in het bezoekende kamp tot een toenemende nervositeit: ter hoogte van de middellijn liet Arber Shkodra zich betrappen op een volstrekt onnodige fout en ontving bovendien een geel karton wegens gezeur.

In de 43′ incasseerde GS Beobank Hoboken een (heftig gecontesteerde) vijfde blauwe overtreding. Het was nu voorzichtig uitkijken om een negenmeter te vermijden…

De partij stevende af op een zenuwenoorlog. Ivo Kaique viseerde de staak, André Pereira de Campos nam Birger Maes tweemaal stevig op de korrel, onze ballenpakker week voor geen meter. De gefrustreerde Ivo Kaique torpedeerde Steven Dillien, waardoor hij niet alleen een gele sanctie slikte maar zijn ploeg tegelijkertijd met een vijfde blauwe kaart opzadelde.

Het mocht niet beletten dat Hicham Channouf even later onderuit werd gehaald. Yannis Van Parys kweet zich vanop negen meter voortreffelijk van zijn taak (4-1). Aan de overzijde wist Selaklean Thulin dezelfde strafmaatregel te versieren, waarbij de protesterende Hicham Channouf een geel kleurtje voor de neus zag wapperen. André Pereira de Campos loodste de wedstrijd naar een bloedstollende slotfase (4-2).

Met Lucas Diniz Pinheiro als meespelende doelman poogde de tegenstander alsnog de bakens te verzetten. Toen Gabriel Fernando Schneider een vlotte combinatie tot een glorieus einde bracht (4-3), slopen de gasten beangstigend dichtbij. Zij gingen evenwel onstuimig tekeer want Orazio Valenti worstelde Mustapha Aabbassi foutief tegen de vloer. Yannis Van Parys hield het hoofd voor de tweede keer koel en vuurde de negenmeter resoluut in de koorden (5-3). Niettemin weigerden de zwart-witten nog steeds om de handdoek in de ring te werpen. Gabriel Fernando Schneider kwam als overwinnaar tevoorschijn uit een scrimmage voor de Hobokense tent (5-4) … kort daarop weerklonk het verlossende eindsignaal!

Onze moegestreden krijgers werden na afloop onthaald op een verdiend applaus van de laaiend enthousiaste GS-aanhang. Zij hadden de landskampioen, beker- en supercupwinnaar met lege handen naar huis gestuurd. GS Beobank Hoboken prijkt na drie speeldagen als enige club met het maximum der punten aan de leiding van het klassement. Heerlijk!

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Alessandro Maffeo (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Yannis Van Parys, Xavier Potvin, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Selaklean Thulin: Darcio Lemos Forgiarini (d), Garcia Rodrigo Moral (d), Bruno Barboza (kpt), Arber Shkodra, Gabriel Fernando Schneider, André Pereira de Campos, Ivo Kaique, Orazio Valenti, Hicham El Morabit, Lucas Diniz Pinheiro, coach Gween Cristens en assistent-coach Yannik Ansart .

Doelpunten: 2′: Steven Dillien (1-0); 8′: Lucas Diniz Pinheiro (1-1); 11′: Hicham Channouf (2-1); 24′: Khaled Oulichki (3-1); 51′: Yannis Van Parys (4-1); 53′: André Pereira de Campos (4-2); 57′: Gabriel Fernando Schneider (4-3); 58′: Yannis Van Parys (5-3); 59′: Gabriel Fernando Schneider (5-4).

Gele kaarten: 40′: Arber Shkodra; 50′: Ivo Kaique; 53′: Hicham Channouf.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Claude Dubois en Guy Rassart.

Beeldverslag

Een samenvatting en een integraal beeldverslag van deze suspenserijke vertoning kan u respectievelijk vanaf zondag- en woensdagavond bekijken op de website alsook op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be. Vanaf maandagavond kan u er ook terecht voor interviews met Steven Dillien en Yannis Van Parys.

Volgende opdracht

Aanstaande vrijdag trekken onze troepen op verplaatsing naar neo-eersteklasser Futsal IP Hannut, vorig seizoen kampioen in tweede nationale afdeling B.